Copy
View this email in your browser  UPDATE DAGELIJKSE FREE ONLINE MEDITATIES VOOR MENSEN UIT DE ZORG. WOENSDAG 15 APRIL OM 20.30U BEGELEIDT ROBERT CUSICK VAN 'CENTRE FOR COMPASSION AND ALTRUÏSM  RESEARCH VAN DE STANFORD UNIVERSITY' DE MEDITATIE. LEES HIER HOE JIJ ERBIJ KUNT ZIJN.
 
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
+1 +1

Beste collega's, vrienden, zorgdragers,

Caring for Care.

Wat begon als een spontaan idee om mensen als jij te ondersteunen met een moment van meditatie, bezinning en verstilling, is inmiddels uitgegroeid tot een community die dagelijks om 8.30u in stilte bij elkaar komt. Meer dan 750 collega's uit d zorg doen mee. 

Kalmte, veerkracht en compassie zijn kwaliteiten die je als je in de zorg werkt meer nodig hebt dan ooit; om in balans te blijven, om het werk goed te kunnen blijven doen, om het lijden te kunnen ontmoeten met een koel hoofd en een warm hart, om thuis te kunnen omgaan met alle veranderingen en om gelijkmoedig alle onzekerheden die er zijn tegemoet te treden. Dat is niet niks én dat behoeft beoefening en training. Wij hopen met de Corona Compassie Community daar op een laagdrempelige manier een ruimte voor te creëren. 

Zowel nationaal als internationaal wordt de Corona Compassie Community van Nederland breed ondersteund en onder de aandacht gebracht. Zo heeft professor Michael West (senior fellow van The King's Fund) zich als vaste gastdocent verbonden en hebben we het grote genoegen om woensdagavond 15 april  Robert Cusick te mogen verwelkomen. 

Robert is een zeer gewaardeerde leraar van ons CCC-Teamlid Barbara Piper-Roelofs en is de Founding Director van de Applied Compassion Academy, opgericht in samenwerking met The Center for Compassion and Altruism Research and Education | CCARE at Stanford University. Robert is docent aan Stanford en is Certified Sr. Stanford CCT™ (Compassion CultivationTraining) Instructeur. Tevens is Robert monnik geweest en is hij gewijd in Birma onder de beroemde meditatie meester, Ven. Pa Auk Sayadaw, met wie hij studeerde van 2003 -2012


Meld je hier aan om woensdag samen met Robert Cusick te kunnen mediteren en om dagelijks live online begeleid te worden door zeer ervaren leraren in het cultiveren van kalmte, veerkracht en compassie door (mindfulness)meditatie. 


Met hartelijke groet,
Barbara Doeleman-van Veldhoven 
BFC Mindfulness & Compassie in de Zorg
ook namens mijn dierbare collega's van de Corona Compassie Community: Bas Geerdes, Barbara Piper, Erik van de Brink en Irena Veringa. 


 
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
+1 +1
DOE MEE EN MELD JE HIER AAN VOOR DAGELIJKSE BEOEFENING
De komende week zal het rooster er als volgt uitzien:

Dinsdag 14 april: Erik van den Brink
Erik van den Brink is psychiater/psychotherapeut en heeft ruim dertig jaar werkervaring in de ggz. Hij was vanaf de oprichting betrokken bij het Centrum Integrale Psychiatrie van Lentis in Groningen en werkt nu vanuit zijn eigen praktijk MBCL Training & Therapie, onder andere bij Het Behouden Huys, een psycho-oncologisch centrum in Haren. Hij ontwikkelde zich tot mindfulnesstrainer op basis van jarenlange meditatie-ervaring en scholing bij internationaal vooraanstaande docenten. Erik ontwikkelde met Frits Koster de vervolgtraining Mindfulness-based Compassionate Living (MBCL) Hij is een veelgevraagd docent bij opleidingsinstituten tot mindfulnesstrainer in binnen- en buitenland. Zie www.mbcl.nl.

Woensdag 15 april: Robert Cusick
Director van de Applied Compassion Academy, opgericht in samenwerking met The Center for Compassion and Altruism Research and Education | CCARE at Stanford University. Hij is een Stanford Docent en Certified Sr. Stanford CCT™ (Compassion CultivationTraining) Instructeur. Tevens is Robert voormalig monnik en is hij gewijd in Birma onder de beroemde meditatie meester, Ven. Pa Auk Sayadaw


Donderdag 16 april: Bas Geerdes

Bas Geerdes is medisch manager bij het IKNL, het kennis-  en kwaliteitsinstituut voor kanker en palliatieve zorg in Nederland. Tevens is hij mindfulness- en  compassietrainer. Eerder werkte hij als chirurg, medisch directeur in een umc en als senior medisch adviseur bij een zorgverzekeraar. “Wanneer artsen zich bewuster zijn van stilzwijgende kennis, eerdere ervaringen, vaardigheden, normen en waarden, gevoelens en fysieke gesteldheid en signalen op dat moment, kan dat leiden tot betere beslissingen, veiliger handelen en meer compassie voor zichzelf en de ander. Beter voor de patiënt. Beter voor de arts zelf”. www.bfcmind.nl

Vrijdag 17 april: Susan Bögels

Susan Bögels is hoogleraar Family Mental Health & Mindfulness aan de UvA, and mindfulness trainer en opleider. Ze ontwikkelde mindfulness parenting en mindfulness voor kinderen met aandachts- en gedragsproblemen. Ze is de auteur van “Mindful opvoeden in een druk bestaan”.
 Zaterdag 18 april: Irena Veringa
Irena is mindfulness specialist in perinatale angst, mindfulness trainer, onderzoeker, docent, en verloskundige. Sinds 2012 is zij actief als Mindfulness Based Childbirth & Parenting (MBCP) trainer gespecialiseerd in angst bij zwangere vrouwen, en nu ook als Mindful met je baby trainer. Zij doet onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. www.mindingeboorte.nlZondag 19 april: Barbara Piper (Engels gesproken)
Barbara is oprichter van Centred Coaching en werkt als mentor en coach voor young professionals. Daarnaast leidt zij de Academie voor het Institute for Positive Health. Barbara heeft ruim 20 jaar ervaring in corporate communicatie-advies in een internationale setting én als (verander) leidinggevende en adviseur in de Gezondheidszorg. In de afgelopen jaren heeft zij zich op Stanford University in Compassie verdiept en verder ontwikkeld. Hierdoor ligt haar werk op het snijvlak van communicatie en compassie in een werkomgeving. Door de theorie en praktijk in compassie met elkaar te verbinden, hoopt zij dat haar focus op present zijn, diep luisteren, zelf-compassie zullen bijdragen aan échte authentieke communicatie op de werkvloer. Motto Barbara: ‘When you drop from your head into your heart, life becomes clear and purposeful.’ www.barbarapiper.org

Dinsdag 21 april: Barbara Doeleman-van Veldhoven

Barbara is expert op het gebied van mindfulness- en compassietrainingen voor zorgprofessionals en in zorgorganisaties. Zij is directeur van BFC Mindfulness & Compassie. Haar passie is om medisch leiders te ondersteunen in het cultiveren van compassievolle en succesvolle organisaties als basis voor hoogwaardige zorg. Haar achtergrond maakt dat zij een brug kan slaan tussen organisatiedynamiek, zorg, mindfulness & compassie en wetenschappelijke toepassingen van mindfulness-based programs. Zij werkt nauw samen met o.a. de Federatie Medisch Specialisten, De Academie Medisch Specialisten, De Jonge Specialist en het UMC Amsterdam.  “Leiderschap begint bij het kennen van jezelf om vervolgens de cirkel van bewustzijn te kunnen verruimen naar het team, de organisatie en de maatschappij. Dat vraagt bereidheid en moed om echt te luisteren; naar binnen en naar buiten.” www.bfcmind.nl

 

THE MIDDLE OF NOWHERE

"Anxiety, heartbreak and tenderness mark the in between state. It's the kind of place we usually want to avoid. The challenge is to stay in the middle rather than to buy into struggle and complaint. The challenge is to let it soften us rather than make us more rigid and afraid. Becoming intimate with the queasy feeling of being in the middle of nowhere only makes our hearts more tender. When we are brave enough to stay in the middle, compassion arises spontaneously. By not knowing, not hoping to know and not acting like we know what's happening, we begin to access our inner strenght."
 
Pema Chödron
Voor de volledige agenda: AGENDA
Voor Zorgprofessionals: ZORGPROFESSIONALS
Huisarten en Medisch Specialisten: GEACCREDITEERDE MINDFULNESSTRAINING
2-daagse bijscholing 2020 opnieuw! COMPASSIEVOL MEDISCH LEIDERSCHAP I.S.M. DE ACADEMIE
 
Copyright © 2020 BFC Mindfulness & Compassie | Be Free and Connected, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp