Copy
View this email in your browser : Geaccrediteerde bijscholingen voor huisartsen en medisch specialisten en inspiratiedagen voor bestuurders in de zorg met topdocenten als prof. dr. Carina Hilders, prof. dr. Michael West (The King's Fund), Jacqui Brassey, PhD,  Dr. Bas Geerdes, Dr. Hans Kerkkamp en Barbara Doeleman-van Veldhoven. 
In samenwerking met: 
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Compassievol Mindful Medisch Leiderschap

19-20 november 2020 (accr. 12 pnt ABAN)

 
i.s.m. De Academie voor Medisch Specialisten 

 
Als dokter leg jij de verbinding tussen de patiënt en de complexe omgeving. In een wereld waar veel in beweging is vraagt  dat om leiderschap welke gefundeerd is op verdieping en reflectie.  In deze 2 dagen op een prachtige plek in een klooster in het centrum van Nederland wordt de ruimte en omgeving voor jou gecreëerd om dat proces in te kunnen gaan.  Je wordt meegenomen in de wetenschap, werkingsmechanismen en praktische toepassingen van de integratie van kwaliteiten van mindfulness en compassie in medisch leiderschap. Je leert hoe bewustzijn, aandacht, openheid, mildheid, compassie en  opmerkzaamheid ontwikkelt kunnen worden in jouw dagelijkse beroepspraktijk en welke impact deze kwaliteiten hebben op onder andere: patiëntveiligheid, patiënttevredenheid, samenwerking & innovatie, werkplezier en financiële veerkracht.

Wil jij weten hoe jij in de gelaagdheid van medisch leiderschap deze kwaliteiten kunt ontwikkelen en inzetten en welke effecten dat heeft? LEES HIER VERDER EN SCHRIJF JE IN.  

Je krijgt les van een uniek team van topdocenten : Prof. Dr. Carina Hilders, Dr. Bas Geerdes, Prof. Dr. Kiki Lombarts, Associate prof. Jacqui Brassey, Drs Sander de Hosson en Barbara Doeleman-van Veldhoven

 
Schrijf je in voor bovenstaande 2-Daagse
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
+1 +1

Mindfulness & Compassie in de Medische Beroepspraktijk

8 bijeenkomsten van 2 uur 
Start dinsdagavond 1 sept. in Baarn 
16 pnt ABC 1 Cluster

Voor wie?
Medisch Specialisten en Huisartsen

Waarom?
Omdat jij gelooft dat aandacht, opmerkzaamheid, open interesse en compassie aan de basis liggen van jouw vak en van jouw werkplezier en jij   deze kwaliteiten verder wilt ontwikkelen.

Hoe?
Je volgt in 8 wekelijkse bijeenkomsten de evidence based mindfulness-training speciaal afgestemd op de medische beroepspraktijk. Je krijgt oefeningen voor thuis en op het werk. 

Wat?
Je ontwikkelt meer focus en kalmte in het midden van alles dat speelt. Je leert zorg voor jezelf te dragen in de zorg voor anderen. Je traint kwaliteiten van aandacht en niet-oordelen. Je krijgt inzicht in de (neurowetenschappelijke) werkingsmechanismen van mindfulness en wat de wetenschap daarover zegt. Dit sterkt persoonlijk leiderschap, CanMED competenties en werkplezier.   

Wie?
Barbara Doeleman-van Veldhoven is expert op het gebied van mindfulness in de gezondheidszorg. Zij werkt onder andere samen met  De Academie voor Medisch Specialisten,  Amsterdam UMC, ESHPM en The King’s Fund.

Praktisch:
Tijd: dinsdagavond 19.30 - 21.30 vanaf 1 september 2020
 Locatie: Baarn (goed bereikbaar met auto, OV en gratis parkeren)
Kosten: €775,- (vrijgesteld Btw, inclusief studiemateriaal)
Accreditatie ABC 1 cluster:: 16 punten (ID nummer: 397934)

LEES MEER 

 
Schrijf je in voor bovenstaande Mindfulnessbijscholing

Veilige en efficiënte Zorgorganisaties door Compassievol Leiderschap

 
i.s.m. The King's Fund &  ESHPM 
 
voor Bestuurders, Directeuren en Medisch Stafleden in de Zorg

12 februari 2021
Compassievol medisch leiderschap één van de meest voorspellende waarde is voor succesvolle organisaties in de zorg. Het is evident dat deze vorm van medisch leiderschap resulteert in een cultuur voor innovatieve, kwalitatief hoogstaande en continu verbeterende zorg en dat het een zeer positieve uitwerking heeft op onder andere: patiënttevredenheid, patiëntveiligheid, werkplezier, vermindering van uitval van personeel en financiële gezondheid van de organisatie. Daarmee adresseert het onder andere complexe uitdagingen rondom vitaliteit van personeel en personele bezetting. Kenmerken van compassievol medisch leiderschap worden gedefinieerd als: het vermogen om echt te luisteren, oorzaken van distress te begrijpen, empathisch te zijn zonder overweldigd te worden en het vermogen om met wijsheid en compassie te doen wat het meest helpend is. Klinkt simpel, maar is niet altijd eenvoudig.
Keynote spreker is Professor Michael West. Michael is professor op het gebied van teamwerk en leiderschap in de gezondheidszorg en is als senior fellow aan The King’s Fund verbonden (Head of Thought. Leadership). Hij is één van de auteurs van de toonaangevende publicatie Caring to Change uit 2017, waarin compassie als de kernwaarde van de gezondheidszorg (NHS) wordt geëxploreerd vanuit wetenschappelijk perspectief. Meer recent publiceerde hij een grote studie naar de mentale gezondheid van dokters en het effect daarvan op de kwaliteit en veiligheid van zorg.

Daarnaast spreken: Prof. Dr. Carina Hilders, Dr. Hans Kerkkamp, Barbara Doeleman-van Veldhoven en Dr. Bas Geerdes. 
LEES HIER VERDER (nog slechts 4 plaatsen beschikbaar!)

Download het programma HIER.
Kent u collega;s die mogelijk geïnteresseerd zijn? Stuur dit bericht door:
Schrijf je in voor bovenstaande Inspiratiedag
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
Wist jij dat je BFC Mindfulness & Compassie| Be Free and Connected kan volgen op Facebook / LinkedIn? Door op onderstaande knoppen te drukken kom je bij de betreffende pagina's uit:
Copyright © 2020 BFC Mindfulness & Compassie | Be Free and Connected, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp