P.R.O Academie Coaching Consult
Krachtig authentiek leiderschap
Bekijk deze e-mail in uw browser.
Foto P.R.O Academie

Nieuwsbrief april 2017

Voor P.R.O Academie Consult Coaching heeft samenwerken altijd centraal gestaan. Joost Levy heeft als directeur - eigenaar vanaf de start in 1996 samengewerkt met collega's en organisaties uit Nederland en daarbuiten.

Zo zijn wij momenteel weer in alliantie met de Utrecht Business school van Universiteit Utrecht en de Belgische sociaal onderzoekspartner 'Matris' een vierdaagse werkconferentie aan het organiseren in januari 2018.
Wij werken samen met organisatiepsycholoog Niels van Steenbergen in de workshop Veerkracht in groepen en teams en uiteraard met o.a. collega Anne de Graaf en Lorna Johnston uit Calgary in onze tweejarige TA / groepsdynamische leiderschapsopleiding.
Consultancy werk doen we o.a. met Frank Little, internationaal expert in project cycle management (PCM), logical framework en Goal-Oriented Project Planning (GOPP) 

Wij bieden onze trainees en klantorganisaties daarmee inhoudelijke expertise en procesbegeleiding onder de oppervlakte. Al bijna 21 jaar.

'Joost we zitten met een probleem'

‘Joost we zitten met een probleem’ Zo komt een vraag vaak bij ons binnen.

Vaak heeft een vraag te maken met:
  • spanningsvelden tussen leiders van de organisatie en staf en medewerkers.
  • communicatie- en overdrachtsproblemen binnen een familiebedrijf.
  • een toename van competitie in plaats van een cultuur van samenwerken en co-creatie.
  • de behoudende krachten saboteren ontwikkeling en innovatie
  • de 2e laag leidinggevenden die voelen dat ze gevangen zitten tussen de praktijk van de uitvoerenden en de ideeën en besluiten van de topmanagers. Dit gaat ten koste van hun daadkracht.
  • vertrouwenskwesties in de organisatie.

Opleiding Verbindend Transactioneel Leiderschap

In oktober 2017 starten wij weer met het leertraject.
Naast een brede TA opleiding krijgen de deelnemers ook een gedegen basis in het werken in groepen en systemen door deelname aan een vierdaagse Werkconferentie 'Leiderschap Leren en Conflict' die wij samen met de Businessfaculteit van Universiteit Utrecht en MaTRIS onze Belgische partner organiseren. Ook zit er een driedaags seminar in de opleiding met als titel: 'Exploring Organisation in the Mind'
Wij zijn er klaar voor, U ook?

Lees verder >>

Informatiemiddag Verbindend Transactioneel Leiderschap

Op zaterdag 20 mei 2017 is er een uitgebreide informatiemiddag over onze opleiding. We starten in het najaar en je kan deze middag ervaringsgewijs met TA kennismaken.

 Lees verder >>

Een mooie bijdrage aan het verdiepen van onze kwaliteit van leven

Cover Klein levensABC Boek
Collega Marijke Arendsen Heijn schreef een mooi kostbaar boekje met haar uitleg van woorden die er in leven en werk toe doen. Ze put daarbij o.a. uit de Transactionele Analyse, maar verrijkt daarnaast haar beschouwingen met kennis uit vele levensgebieden. Alle letters van het alfabet komen aan bod met thema's zoals:  Aandacht, Complimenten, Gevoelens,  Macht, Onderhandelen, Spititualiteit en Xenofobie. Ieder woord krijgt 1 à 2 pagina's aan reflectie van deze Grand Old Lady van de TA in Nederland. Maar zeker geen ouderwets gemijmer; liefdevolle lessen om rustig over na te denken.
Een aanrader !

Onze introductiecursus TA

Foto Joost Levy in actie
Wij blijven met regelmaat een introductiecursus TA (1-0-1) geven. Deze boeienden en intensieve tweedaagse cursus blijft een eye-opener voor allen die kennis willen maken met TA.
Het helpt je te kijken naar je professionele rollen en gedrag en het geeft je ook een spiegel op je persoonlijk handelen in je privéleven.
Op 20 en 21 april is de volgende kans op een actieve ontmoeting met TA.

Leiderschap ontwikkel je met TA !

Lees verder >>

Veerkracht in Groepen en Teams

Op 18 en 19 mei houden we een tweedaagse workshop waarin je je inzicht verdiept in de dynamiek in een groep en je ook tijd hebt om na te denken over de wijze waarop je in groepen vorm geeft aan jouw rol.
De workshop gaat zeker door. En we hebben nog extra plekken doordat collega Niels van Steenderen als tweede begeleider meewerkt. Zo zorgen wij er voor dat iedere deelnemer een eigen sessie heeft om zijn-haar rol in groepen te analyseren.

Vorige deelnemers aan deze workshop waren zeer verrast over de inzichten die zij over zichzelf tijdens de workshop verkregen. Daarnaast werd de kennis die spelenderwijs werd overgedragen als erg waardevol en praktisch ervaren.
 

Coaching 4 sail

Foto coaching 4 sail

Het vaarseizoen staat weer voor de deur. Ooit gedacht aan een individuele of teamcoachingssessie op het water?

Met Coaching 4 Sail bieden wij aan individuele leidinggevenden of kleine teams de mogelijkheid om actief, outdoor met een ervaren zeiler/coach een unieke ervaring op te doen in het managen van een schip en in dit proces te ervaren hoe zijn bronnen optimaal te gaan gebruiken bij het aansturen van werkprocessen.

Dit dynamische leerproces geeft onder alle weersomstandigheden veel uitdaging en plezier. Wij kunnen dit actieve proces laten volgen door enkele individuele of team-coachinggesprekken aan de wal en deels ‘on the job’ waardoor een diepgaand leerproces wordt ervaren.

Deze activiteit is geschikt voor jouw persoonlijk als je eens vanuit een ander perspectief je eigen rol en gedrag onder de loep wilt nemen en voor jouw team wanneer je:

  • de samenwerking in jouw team wilt versterken;
  • je collega’s beter wilt leren kennen;
  • gezamenlijk een nieuwe koers voor je organisatie uit wilt zetten.

Noteer vast in je agenda!
Internationale werkconferentie

Volgend op het grote succes van de eerste editie in 2015 organiseren wij in januari 2018 in samenwerking met de Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht en onze Belgische partner, MaTRIS, opnieuw de internationale werkconferentie 'Leiderschap, Contact & Conflict; werken onder de oppervlakte'.

Lees verder >>

P.R.O Agenda


Bekijk hier de agenda met onze komende activiteiten.
Copyright © 2017 P.R.O Academie, Alle rechten gereserveerd.


Dit bericht is verzonden naar: <<Email Address>>

Wilt u uw nieuwsbrief voorkeuren bijwerken?
Klik daarvoor hier of u kunt zich hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp