Copy

NIEUWSBRIEF Witteneilandburen

Samen wonen in de buurt
Nummer 3, februari 2017
Als buren willen we ons leefklimaat bevorderen door elkaar burenhulp, sociale contacten, informatie, zorg en veiligheid te bieden.

Witteneilandburen is gestart in oktober 2015 en omvat op dit moment de blokken 2 en 3 van het Witteneiland.

Dit initiatief bestaat naast de VVE van het Witteneiland II en III. We stemmen onze activiteiten zo goed mogelijk op elkaar af.
Een goed 2017!
Het jaar startte met een nieuwe burentraditie: de duik in de Kattensloot. Een fris en monter begin. Op de buurt!
Klussen in huis
Omdat het handig is een aantal namen te hebben van mensen die klussen in huis kunnen uitvoeren, heeft de Kerngroep gesproken met drie klusjesmannen. Twee ervan wonen in ons blok (Sam en Dean). De 3e (Menno) is ons aanbevolen door onze overburen op de Porschestrip. We stellen ze hieronder aan je voor.
Sam Awuku
Sam woont in ons wooncomplex in blok 3.
Hij is bereikbaar op 06 38 92 29 40 en sam@handysam.nl
Zijn werkzaamheden zijn:
Elektriciteits-, loodgieters-, gas-, water- en afvoerwerk. Daarnaast legt hij ook laminaatvloeren en doet hij eenvoudige klussen in huis, zoals het ophangen van schilderijen en gordijnrails. Hij zeemt ook binnen- en buitenramen. Hij heeft al bij verschillende van onze buren werk gedaan. Zie www.handysam.nl
Vraag Sam alstublieft niet voor stuc- en schilderwerk en ook niet voor werk waar hij geen eindverantwoordelijkheid voor kan nemen. Sam werkt graag op afspraak.
Achtergrond: Sam is begonnen als glazenwasser en heeft een opleiding voor erkend elektricien gevolgd. Het andere werk heeft hij zichzelf geleerd.
Sam is ZZP-er en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zijn uurprijs ligt tussen € 25,- en € 30,- (excl. BTW).
Vooraf komt hij de situatie in huis bekijken. Hij zal dan aangeven welk werk hij kan doen. Voor een grotere klus wordt een prijsafspraak gemaakt. Voor buren worden er geen voorrijkosten in rekening gebracht.
 
Dean Price 
Dean is onlangs in blok 3 komen wonen.
Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 40 03 38 03 en deanjamesprice@hotmail.com
Hij verhuisde in 2015 vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland en heeft sindsdien een klein bedrijf als klusjesman opgebouwd.
Zijn werkzaamheden:
Hij werkte 30 jaar als vloerlegger en klusjesman in Engeland. Hij heeft een breed scala aan praktische vaardigheden en is in staat om de meeste klussen in huis te doen: timmeren, schilderen, tegelzetten en keukenmontages. Ook klein loodgieters- en elektriciteitswerk en kleinere klussen, zoals het ophangen van schilderijen, behoren tot de mogelijkheden. 
Vraag Dean niet om op grote hoogte ramen schoon te maken.
Dean communiceert het gemakkelijkst in het Engels.
Dean is ZZP-er en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Zijn uurprijs is ongeveer € 25,- (excl. BTW).
Hij komt eerst kijken, beantwoordt vragen, geeft advies en maakt een inschatting van de kosten.
Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. 
Omdat Dean geen grote opdrachten aanneemt, kan hij snel reageren op een vraag.
Menno Aukema
Menno woont aan de Brouwersgracht. Hij is bereikbaar op 020-684 87 81 en 06 10 08 08 47 en info@mennoaukema.nl
Zijn werkzaamheden zijn:
Timmerwerk, zoals het maken van kasten en deuren op maat, en ook stukadoorswerk, het leggen van vloeren, schilderen, behangen en vervangen van kranen. Ook doet hij eenvoudige klussen, zoals het ophangen van schilderijen en gordijnrails.
Vraag Menno niet voor het vervangen van leidingen in vloeren, stucwerk aan plafonds en totale verbouwingen.
Achtergrond: Menno heeft een interieurbouw- en aannemersbedrijf en werkt voor elektriciteits- en loodgieterswerk samen met andere bedrijven. Enkele buren van de Heinsiusstraat (de flat tegenover de Kattensloot) hebben deze firma aanbevolen
Nu hij 65 jaar is geworden, doet hij het iets rustiger aan, maar hij kan redelijk snel op vragen reageren. Het bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. www.mennoaukema.nl
Zijn uurprijs is afhankelijk van de complexiteit van het werk en ligt tussen € 35,- en € 40,- (excl. BTW). Voor eenvoudig werk ligt het rond € 30,-. Voordat hij een offerte opstelt, komt Menno de situatie in huis bekijken en bespreken. Duidelijkheid in wensen, mogelijkheden en kosten vindt hij belangrijk. Er worden geen voorrijkosten in rekening gebracht.
Veiligheid voorop!
Verslag burenbijeenkomst 3 november 2016
Er waren 15 personen aanwezig. Te gast was onze wijkagent Ed Klous, die over zichzelf en zijn werkzaamheden vertelde en ons een aantal tips gaf, zoals:
  • laat bij afwezigheid altijd licht branden in je huis
  • vertel je buren als je wat langer weg bent
  • plaats een anti-kerntrekslot, zodat inbrekers het slot niet kunnen uitboren. Meer weten, kijk dan even hier: https://www.youtube.com/watch?v=bC1P46HIcOQ
Ed Klous werkt vooral preventief door gesprekken met buurtbewoners en signalen die hij binnen krijgt van officiële instanties, zoals ABC-WEST. De wijkagent kan over veiligheid /onveiligheid en andere buurtzaken rechtstreeks benaderd worden.
Het was een aangenaam gesprek. Daarna bespraken we de update van de activiteiten. We hebben uitgewisseld hoe we meer buren kunnen betrekken bij ons initiatief. We gaan jullie proberen meer persoonlijk te benaderen.
De bijeenkomst eindigde met een drankje aan de grote tafel in Nassau.
Twee bewoners hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om samen onze ramen te laten wassen. Als je hierover meer wilt weten, klik dan op de link hieronder.
Ik wil meer weten over de glasbewassing
Buren bijeenkomst op 13 april a.s. 
Als gast hebben we ditmaal gebiedsmakelaar Heleen Linthorst. Verder krijg je een update van de gelegde contacten met andere stadsdorpen en de plannen voor 2017. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Er is een borrel na afloop. Kom je ook? Zet het in je agenda!
De Kerngroep
De buren die in de kerngroep zitten zijn de voortrekkers van het initiatief Witteneilandburen.
Op de laatste vergadering hebben we kennisgemaakt met Stadsdorp Overtoomse Sluis en praktische zaken besproken zoals de nieuwsbrief en de burenbijeenkomst.
Wil je ons iets laten weten of overleggen? Neem dan contact met ons op. We horen graag van je!
Ja ik wil contact met de Kerngroep
Meer info en aanmelden bij Hokon Hansen op hokonhansen@xs4all.nl
Heb je meegezongen met het Witteneilandlied op 15 januari? Klik anders hier voor de tekst!
Wormenhotel
De gemeente steunt projecten om zelf te composteren. Hilde Verheul heeft zich erin verdiept. De gemeente wil graag met haar en geïnteresseerden onderzoeken of een alternatieve vorm van composteren te realiseren is, namelijk het plaatsen van wormenhotels. Zelf heeft Hilde al een wormenhotelletje en is daar enthousiast over. 15 mensen hebben gereageerd op haar App om een compostbak te beginnen. Dat verandert nu in een wormenhotel.
Wil jij ook een wormenhotel? Meld je dan aan bij Hilde Verheul.h.b.verheul@upcmail.nl
Allo Allo is terug!
Onze buurvrouw Sylvia Pietro Santi speelt de sterren van de hemel in de succesvolle uitvoering van ‘Allo Allo’. Vorig jaar was het weken achter een uitverkocht. Daarom is het stuk nu terug in het Badhuistheater. Get your tickets in time! Data: 16-19 februari en 24-26 februari en 3,4,5 of maart 2017. Meer weten? Kijk dan hier:  http://www.badhuistheater.nl/events/allo-allo/
De Eetclub
Culinair staat het clubje op hoog niveau evenals sociaal. De kok heeft bij ieder gerecht een verhaal evenals de plaats van het culinaire delict, het appartement van de kok waar we dineren. Binnenkort leidt Milembe, culinair lid van de club, ons rond in haar werkdomein, het havengebouw aan het IJ. Hou je van koken? Laat ons je nieuwste gerechten proeven. Geef je op bij eetclub Witteneilandburen. Mail Loes Singels. loessingels@yahoo.com
De Filmclub
Deze maand zijn de Oscar uitreikingen 2017. Heb je alle genomineerde films al gezien? Mis de volgende data niet om samen deze films te bekijken en te bespreken. Het gaat om de vrijdagen 24 februari, 31 maart, 28 april en 26 mei. Steeds aan het eind van de middag. Als je mee wilt, mail dan Anne Marie: annefliert@gmail.com
Copyright © 2017 Kerngroep, All rights reserved.


Ons mail adres is:
witteneilandburen@gmail.com


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stadsdorp Westerpark · De Wittenkade 351 · AMSTERDAM, Nederland 1052 DD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp