Copy
Hej, här kommer ett nyhetsbrev från Borås Convention Bureau. Du kan enkelt avregistrera dig längst ned i mailet.
Problem att läsa? Öppna mailet i din webbläsare!

Premiär

Här kommer ett första nyhetsbrev från oss på Borås Convention Bureau som är en del av destinationsbolaget BoråsBorås TME AB. Vi som jobbar här heter Erik Johnson och Anna Lilja och stöttar personer i Borås som funderar på att ta hit en nationell eller internationell konferens eller kongress.
 
Nyhetsbrevet ger information om vårt arbete, nyheter inom mötesindustrin och exempel på konferenser och kongresser som besöker stan.

Här nedan presenterar vi ett urval av större kongresser i Borås (som vi är engagerade i).

Vårens genomförda kongresser
Prehospen

Lean Forum Healthcare
 
Svensk Barnsmärtsymposium


Nordic Urban Laboratory

Healthy Cities

 
 
RFSL Ungdomskongress

Konsumentdagarna

SKNTs Årskonferens

SLS Årsmöte

IPA Sweden Vårmöte & Kongress
Här är ett urval av de kongresser vi senast jobbat med för att få till Borås
Nordic workshop in sensory sience 2017


Sveriges Innovationsriksdag 2018


International Symposium on Tunnel Safety 2018
Händer i mötesstaden Borås
 
Grand Hotel i ny förpackning
Sedan 1 januari i år ingår hotellet i hotellkedjan Nordic Choice Hotels som Quality Hotel™ Grand Borås. Känn dig välkommen
 
Scandic – frukost för alla
Till det befintliga frukostutbudet har adderats en ny sektion ämnad för personer med matallergier, gluten- och laktosintolerans samt veganer, men som självklart också är tillgängligt för alla hotellets gäster. Läs mer.
 
Textile Fashion Center rankat topp 28
I Eventeffects senaste undersökning hamnade Textile Fashion Center på plats 28 när Sveriges populäraste kongressanläggningar rankades i sociala medier. Läs mer här.
 
Pulsen Konferens lanserar ny hemsida
För att möta framtidens nya digitala utveckling lanserar Pulsen Konferens och Restaurang Astern en ny webbsida i mitten av juni månad.
 
Aventi erbjuder street art aktivitet
The Street Art Game är en rolig & fartfylld aktivitet i Borås stadskärna. Lagvis tilldelas ni varsin surfplatta och ska med hjälp av denna navigera till olika skulpturer och street art-verk.
 
Marketplace – möten avlöser varandra
Maj månad bjöd bland annat på en nationell SKNT konferens, seminarier om e-handel, flera större företagsevent samt EXIT 16 textilstudenternas examensvisning. Mer om Marketplace.
 
Navet Sience Center
I oktober i år välkomnar Navet 10th ENVE Commission Meeting till vår anläggning. Under två dagar möts 150 EU-delegater på NAVET.
 
Sagateatern bygger om
Foajén kommer flyttas vilket ger plats för 50-70 sittplatser. Dörrarna kommer flyttas ända ut till Österlånggatan samt att garderob och biljettförsäljning kommer att ske i bingons gamla kontor. Mer om Sagateatern.
 
Åhaga – nya mötesmöjligheter
Ett nytt exklusivt mötesrum byggts under takåsarna.  Nya mörkläggningsgardiner satts upp. En av pelarna i lokalen har tagits ner så att sidoparkett har helt fri sikt. 1200 kvm akustiktyg har införskaffats för att förbättra akustik och rumsmiljö. Mer om Åhaga.
 
Best Western Hotell Borås har ny ägare
Från 1 februari har Best Western Hotell Borås nya ägare, Janne Johansson och Christian Koch, vilka också driver Best Western Tidbloms Hotel i Göteborg. Vi har påbörjat renovering av rum med nya större sängar, sänggavlar och belysning.
 
Resia växer
Resia i Borås är nu inne på sitt femte år som kongressbyrå och växer så det knakar. Under året har det nyanställts specialistkompetens inom kongress nationellt.
 
Högskolan arrangerar nationell konferens
Den 2-3 juni hålls en nationell nätverkskonferens i Textile Fashion Center under rubriken ”Vad är unikt med Distriktssköterskan? Kom till Högskolan i Borås – där får du svaret!” Inbjudna lärare och forskare kommer att diskutera framtidens distriktsjuksköterskeutbildning. Läs mer här.
Aktiviteter med Borås Convention Bureau
Borås Convention Bureau medverkar på ett flertal aktiviteter, mässor och nätverksmöten under året för att visa upp vad vi jobbar med.
 
Global Meetings Industry Day
Den 14 april firas världen över den så kallade Global Meetings Industry Day, så också i Sverige. I Borås firade vi genom att mötesbranschen i Borås bjöd in kunder och lokala värdar till ett seminarium på Textile Fashion Center. Förhoppningen är att arrangemanget blir årligt återkommande.
 
Minimässor
Under året genomför vi ett antal så kallade minimässor då vi ställer ut på olika stora arbetsplatser med roll-ups och lite infomaterial. Vi har tills dags dato stått två dagar i entrén på Textile Fashion Center i februari, utanför SÄS lunchmatsal och Stadshusets lunchrestaurang, båda i april och hoppas kunna komma ut till fler kommunala kontor, SP och Högskolan.
 
Borås mötesaktörer i Göteborg
I Göteborg, händer det också mycket på mötesmarknadsfronten. För att se och lära av hur andra gör arrangerade Borås Convention Bureau en studieresa för Borås mötesaktörer till några av de anläggningar som satsar för framtiden. Vi besökte exempelvis Comfort Hotel Göteborg som bygger nytt storhotell i Göteborgs nyaste stadsdel Skeppbron, Gothia Towers med sina nu tre torn men med planer på fem torn inom några år.
Nyheter inom mötesindustrin
 
Kongressrapport
Mötesindustrin utgör en betydande del av Sveriges besöksnäring. Swedish Network of Convention Bureaus (SNCVB) har nu skapat en kongressrapport med statistik över nationella kongresser som roterar i Sverige där Borås är en av de medverkande städerna.
 
Göteborg Landvetter Airport
Ett nytt hotell planeras vid Göteborg Landvetter Airport Hotellet ska ha upp till åtta våningar och ligga vid terminalen, tätt på både incheckning till flyget och den framtida tågstationen. Det nya hotellet, som beräknas innehålla ca 150-200 rum, planeras stå klart under 2019.
 
Petter Stordalen ska driva Helsingborgs nya kongresscenter
Den norska hotellmagnaten har fått i uppdrag att driva det nya hotell- och kongresscentret på Ångfärjetomten i Helsingborg. Byggstart sker under 2016, beräknas stå klart 2020, får 250 rum och en kongressanläggningen som tar drygt 1 300 deltagare. Läs mer här
Snabba frågor till Helena Flodin, projektledare grupp- och konferens på Resia
 
Vilka spännande aktiviteter har ni haft och/eller kommer att ha framöver?
Arbetat mycket med Borås stad och även Högskolan med spännande konferenser. Fram över är det fler konferenser/kongresser på gång med intressanta inriktningar. Även några mässor där vi hjälper till med deltagarhantering och bistår med tips och råd till arrangören.
 
Berätta om det mest spännande som hänt hos er (som du varit med om).
Varje dag är ju lite av ett äventyr i vår bransch, det är många yttre faktorer som kan påverka oss. Det jag haft som mest spännande är nog att jag var med ett företag på deras konferens i Dubai under en vecka! Men det kan vara minst lika spännande att göra saker på plats i Borås, mycket av min tid handlar om möten med människor och det är alltid intressant.
 
Vad är det bästa med Borås?
Att Borås numera vill synas på kartan, sakta men säkert börjar vi få upp en slags stolthet för vår stad. Entreprenörsandan, ett driv framåt som på något sätt känns mer och mer. Borås är på gång!
BORÅS CONVENTION BUREAU
Borås Convention Bureau är en del av destinationsbolaget BoråsBorås TME AB. Vi hjälper de i Borås som funderar på att ta hit en nationell eller internationell konferens eller kongress. Förutom oss ingår också arbetet med att stötta stadens olika publika evenemang och Borås turistbyrå.
 
Det hålls i Borås en mängd konferenser och kongresser på ett år som på många olika sätt ger Borås stora värden. Många människor utifrån får möjligheten att upptäcka Borås vilka samtidigt genererar ekonomiska effekter på våra hotell, restauranger och mötesanläggningar.
 
Inte minst genererar dessa möten kunskap till vår stad. När mötet hålls i Borås ges många fler boråsare möjlighet att deltaga och våra verksamheter i Borås får en chans att visa upp sitt arbete. Oavsett om det är ett kommunalt möte, företagsmöte, föreningsmöte, möte via högskolan, SP eller SÄS. Läs gärna mer om oss på boras.com/kongress
Vill du uppdatera din adressuppgifter eller avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet?

Email Marketing Powered by MailChimp