Copy
vlaanderen.be/erfgoed
Vandaag heeft Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz zijn strategische visienota met zijn beleidsprioriteiten voor een betere ondersteuning van de cultureel-erfgoedwerking in Vlaanderen aan de Vlaamse Regering voorgesteld.

Met dit nieuwe instrument legt de minister zijn strategische visie en beleidsaccenten vast voor de ‘grote erfgoedronde’ voor cultureel-erfgoedorganisaties voor de beleidsperiode 2019-2023. 

> Ontdek de krachtlijnen
De Vlaamse Regering keurde het uitvoeringsbesluit bij het Cultureelerfgoeddecreet van 24 februari 2017 een eerste keer principieel goed.

In dat besluit specificeert de Vlaamse Regering enkele voorwaarden en criteria. Ze verfijnt een heel aantal procedures, legt regels vast voor verantwoording, toezicht en evaluatie, voor het toekennen en uitbetalen van subsidies en voor het adviseren van aanvraagdossiers.

Het besluit is een voorlopig ontwerp dat nog gewijzigd kan worden. Over dit ontwerp wordt het advies ingewonnen van de SARC en van de Raad van State.


> Lees het besluit
Hoe denk jij over Brussel als plek om te wonen of te werken, of eerder als een culturele stad, een winkelstad of een stad vol diversiteit? Of is Brussel onbekend terrein voor jou en wil je daar misschien verandering in brengen?

De Vlaamse overheid wil graag weten hoe Vlamingen en Brusselaars Brussel beleven en hoe het wederzijds begrip en respect kan worden verbeterd.

Daarom is er na de Burgerkabinetten van 2015 en 2016 nu opnieuw een Burgerkabinet. Om burgers mee te laten discussiëren, debatteren en aanbevelingen te laten doen.

Wil je online deelnemen aan het debat?
> Plaats op brussel.burgerkabinet.be jouw mening, voorstel of ervaring binnen één van de thema's.
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid.
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Cultureel Erfgoed, departement Cultuur, Jeugd en Media, Arenbergstraat 9, 1000 Brussel, vlaanderen.be/erfgoed.
Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar cultureelerfgoed@vlaanderen.be

U ontvangt de nieuwsbrief omdat u zich ingeschreven heeft. Wijzig uw gegevens.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u uit.
OVER VLAANDEREN.be     DISCLAIMER     TOEGANKELIJKHEID

Email Marketing Powered by Mailchimp