Copy
vlaanderen.be/erfgoed
Nieuwe Cultureel-erfgoeddecreet definitief goedgekeurd voor indiening in Vlaams Parlement

Op 2 december keurde de Vlaamse Regering het ontwerp van het nieuwe Cultureel-erfgoeddecreet, na advies van de Raad van State, definitief goed.
Bekijk de voornaamste wijzigingen
 
Het ontwerp van decreet wordt nu ingediend in het Vlaams Parlement.
Ontdek de inhoud van het nieuwe Cultureel-erfgoeddecreet
Biercultuur in België
Biercultuur in België door UNESCO erkend

De biercultuur in België werd opgenomen in de UNESCO-lijst van cultureel immaterieel erfgoed. Dit is het gevolg van de erkenning door het “Intergouvernementeel Comité voor de Borging van het Immaterieel Cultureel Erfgoed” op 30 november 2016 in Addis Abeba.

Lees meer
Sint-Leonarduskerk te Zoutleeuw - Jezus aan het kruis
Roerend erfgoed van de Sint-Leonarduskerk op Topstukkenlijst

Minister Sven Gatz beschermde 18 objecten uit de Sint-Leonarduskerk te Zoutleeuw als erfgoed van uitzonderlijk belang. De goederen zijn opgenomen in de lijst van het roerend cultureel erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap.

Lees meer
‘Chronology of tears’ van Edith Dekyndt
Gatz breidt Collectie Vlaamse Gemeenschap uit

Minister Gatz breidt de collectie van de Vlaamse Gemeenschap uit te met werken van Anouk De Clercq, Edith Dekyndt, Vincent Geykens, Ante Timmermans en Pieter Vermeersch.
De Collectie Vlaamse Gemeenschap streeft een volledig beeld na van de kwalitatief hoogstaande kunst die in Vlaanderen wordt gemaakt.


Lees meer
Tussenkomsten voor internationale reis- en verblijfskosten

Medewerkers van gesubsidieerde cultureel-erfgoedorganisaties krijgen de kans om in het buitenland deel te nemen aan internationale netwerken, werk- en leerervaringen op te doen, duurzame contacten op te bouwen of competenties te verwerven. Belangrijk is dat de verworven kennis gedeeld wordt binnen de organisatie en met het veld.

Via het reglement tussenkomsten voor internationale reis- en verblijfskosten van cultureelerfgoedorganisaties kunnen die kosten geheel of gedeeltelijk gesubsidieerd worden. Aanvragen kunnen continu ingediend worden.


Bekijk het reglement
Presentatie informatiemoment

Vrijdag 25 november organiseerde de afdeling Cultureel Erfoged een informatiemoment over het voorontwerp van Cultureel-erfgoeddecreet. Heb je het informatiemoment gemist of wil je alles nog eens rustig nalezen?


Bekijk de presentatie
Vlaams Parlement
Parlementaire vragen

Indiendata

Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid.
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Cultureel Erfgoed, departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Arenbergstraat 9, 1000 Brussel, vlaanderen.be/erfgoed.
Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar cultureelerfgoed@vlaanderen.be

U ontvangt de nieuwsbrief omdat u zich ingeschreven heeft. Wijzig uw gegevens.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u uit.
OVER VLAANDEREN.be     DISCLAIMER     TOEGANKELIJKHEID

Email Marketing Powered by Mailchimp