Copy
vlaanderen.be/erfgoed
25/11: informatiemoment voorontwerp Cultureel-erfgoeddecreet
 

Om cultureel-erfgoedorganisaties op de hoogte te houden van de recente ontwikkelingen, organiseert het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media een informatiemoment over het voorontwerp van het Cultureel-erfgoeddecreet en het Uitvoeringsbesluit in voorbereiding.

Tijdens het informatiemoment wordt onder meer ingegaan op:
  • de inhoudelijke vernieuwingen;
  • de nieuwe en vernieuwde subsidielijnen;
  • de procedure en timing.
Inschrijven kan tot en met 18 november 2016.

Schrijf je in

Praktisch:
  • vrijdag 25 november 2016
  • 10.00-12:30 (vanaf 9.30 onthaal met koffie; aansluitend lunch)
Locatie:
Consultatiemoment Uitvoeringsbesluit

Het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media houdt op 25 november in de namiddag ook een consultatiemoment. In een kleinere groep wordt dieper ingegaan op de verschillende onderdelen van het Uitvoeringsbesluit. Het Uitvoeringsbesluit is een aanvulling bij het decreet waarin de voorwaarden nog preciezer worden omschreven, procedures verfijnd en systemen van evaluatie en controle ingebouwd worden. Erkende en gesubsidieerde cultureel-erfgoedorganisaties zullen hier individueel voor uitgenodigd worden.
 
Lees meer
Beleidsbrief Cultuur
 
Op 21 oktober keurde de Vlaamse Regering de beleidsbrief Cultuur goed. De beleidsbrief stippelt de prioriteiten van minister Gatz uit voor het komende jaar. Lees de beleidsbrief
In de kijker

Projectsubsidies maken het mogelijk om interessante cultureel-erfgoedprojecten uit te voeren. Elke maand worden enkele lopende gesubsidieerde projecten voorgesteld. 
Ontsluiting jazzcollectie

Juul Anthonissen (1931-2008) was befaamd als jazzexpert en ook oprichter van jazzclub Hnita (Heist-op-den-Berg). Hij liet een groot archief na over de Vlaamse en internationale jazzscène. Het archief is in bewaring gegeven aan de gemeente Heist-op-den-Berg. Dit project streeft naar de ontsluiting van de documenten, affiches en foto’s uit het archief.

Ontdek het project
Conn3ct

De Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek, nationale bibliotheek van Nederland creëerden in nauwe samenwerking met de Provinciale Bibliotheek Limburg en de Universiteit Antwerpen Conn3ct: 2 media, 1 verhaal.
Deze innovatieve tentoonstelling brengt vroege gedrukte boeken en hedendaagse media samen in één verhaal. 

Ontdek het project
Parlementaire vragen

Indiendata

 
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid.
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Cultureel Erfgoed, departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Arenbergstraat 9, 1000 Brussel, vlaanderen.be/erfgoed.
Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar cultureelerfgoed@vlaanderen.be

U ontvangt de nieuwsbrief omdat u zich ingeschreven heeft. Wijzig uw gegevens.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u uit.
OVER VLAANDEREN.be     DISCLAIMER     TOEGANKELIJKHEID

Email Marketing Powered by Mailchimp