Copy
VLAANDEREN.be/erfgoed
Actueel
KANDIDATEN GEZOCHT PRESELECTIE EUROPEES ERFGOEDLABEL 2017

Het Europees Erfgoedlabel is een tweejaarlijks initiatief van de Europese Unie. De uitgangspunten voor het label zijn gedeelde waarden, een gedeelde Europese geschiedenis en een gemeenschappelijk Europees erfgoed. Het label draagt bij aan een groter Europees bewustzijn, in het bijzonder bij jongeren. 

Ontdek hoe u zich kandidaat kunt stellen.
OPROEP DOCUMENTEREN VAN KUNSTENERFGOED VIA WIKIPEDIA

Tijdens de bijeenkomst van het Europeana Vlaanderen Overlegplatform op 9 juni werden de mogelijkheden die Wikipedia, Wikimedia, Wikidata… voor cultureel erfgoed en cultuur bieden, verkend. Ook de contouren voor een toekomstig Wikimedia-project voor het documenteren van hedendaags kunstenerfgoed via Wikipedia werden vastgelegd.

Wilt u hieraan meewerken, neem dan contact op met de afdeling Cultureel Erfgoed.
In de kijker
Projectsubsidies geven de mogelijkheid om interessante en relevante cultureel-erfgoedprojecten uit te voeren. Elke maand worden een aantal lopende gesubsidieerde projecten voorgesteld. 
CVAa
Op 7 oktober opent in het Deutsches Architektur Museum (DAM) in Frankfurt de tentoonstelling Maatwerk/Maβarbeit. Architektur aus Flandern und den Niederlanden. De expo belicht de nadruk op maatwerk, precisie en vakmanschap als onderstroom in de Vlaamse en Nederlandse architectuur van de voorbije dertig jaar. Het CVAa staat mee in voor de productie van de tentoonstelling.
PXL
PXL Hogeschool wil met het project Meerstemmig erfgoed. Multiperspectiviteit in erfgoededucatie een duurzame samenwerking tussen onderwijs en erfgoedsector stimuleren. Hoe kunnen onderwijs en erfgoedorganisaties van elkaar leren? Welke meerwaarde bieden ze elkaar? De invalshoek van de multiperspectiviteit biedt daartoe een uitgelezen kans.
Parlementaire vragen
SCHRIFTELIJKE VRAGEN
VRAAG OM UITLEG

Indiendata

Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid.
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Cultureel Erfgoed, departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Arenbergstraat 9, 1000 Brussel, vlaanderen.be/erfgoed.
Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar cultureelerfgoed@vlaanderen.be

U ontvangt de nieuwsbrief omdat u zich ingeschreven heeft. Wijzig uw gegevens.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u uit.
OVER VLAANDEREN.be     DISCLAIMER     TOEGANKELIJKHEID
Email Marketing Powered by MailChimp