Copy
Uutiskirje 1/2016

Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihankkeen (MASE 2) UUTISKIRJE ilmestyy taas!


Uutiskirjeen kautta tiedotamme Satakunnan matkailun kehittämisestä, valtakunnallisista matkailun kehittämistoimenpiteistä sekä muista alaan liittyvistä asioista

Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke 2, 1.11.2015 - 30.10.2018

Hankkeen tavoitteena on edistää matkailuelinkeinoa Satakunnassa ja lisätä sen arvostusta sekä vahvistaa yrittäjien liiketoimintaosaamista ja verkostoitumista. Hankkeen aikana järjestetään erilaisia tietoiskuja, seminaareja ja verkostoitumistilaisuuksia. Hanke toimii maakunnan maaseutumatkailukentän tiedonvälittäjänä.

Hankkeen UUSITUT nettisivut löytyvät osoitteesta www.satamatkaamaalle.fi. Nettisivut ovat pääviestintäkanavamme ja sieltä löytyy kaikki hankkeen aikana tuotettu materiaali. Uutuutena blogi-palsta ja hankerekisteri. Sivut ovat vielä rakennusvaiheessa.

Hankkeen seuraavia toimenpiteitä ovat muun muassa

 • Pohjois-Satakunnan taideviikolla kulttuurimatkailutilaisuus la 27.8.2016 klo 14-16 Kankaanpään Taidekoululla yhdessä Taidekoulun ja Kankaanpään taideyhdistyksen kanssa
 • Satakunta Hyvää Ruokaa -tapahtuma la 24.9.2016 Porin Puuvillan sisäpihalla yhdessä Sikses Parasta -hankkeen kanssa
 • FINRELAX Akatemian tuonti Satakuntaan yhteistyössä Varsinais-Suomen maaseutumatkailuhankkeen kanssa (Pro Agria Länsi-Suomi)
 • Satakunnan matkailuparlamentin järjestäminen marraskuun lopulla 2016 yhdessä Satakuntaliiton kanssa.
 • Euroja yhteistyöllä -tilaisuus ti 20.9.2016 klo 14 -17, verkostoitumis- ja yritysryhmähankkeiden ideointitilaisuus yhteistyössä Green Care ja ProYritys -hankkeiden kanssa


Hankkeen tavoitteena on jalkauttaa valtakunnan katto-ohjelmien tietoa maakuntaan. Toimenpiteitä tehdään niin ruoka-, kulttuuri-, hyvinvointi- kuin luontomatkailuteemoihin liittyen. Jos sinulla on ideoita ja haluat kehittää alueesi matkailua, ota rohkeasti yhteyttä!

Yhteistyöterveisin,
Soile Vahela
projektipäällikkö
p. 044 710 3990
soile.vahela@samk.fi

Sinikka Kyngäs
projektisihteeri
p. 044 710 3421
sinikka.kyngas@samk.fi


Meidät löytää myös:
Facebook Sata Matkaa Maalle
Twitter @satamatkaa
Insta satamatkaamaalle
#satamatkaamaalle #visitsatakunta #samk  

Vastaa Rural Finland barometrikyselyyn!!

 
Arvoisa matkailuyrittäjä,
Haluatko vaikuttaa siihen, mihin maaseudun kehittämisrahat sijoitetaan? Satakunnan AMK kerää tässä tutkimuksessa tietoa maaseutumatkailun nykytilasta ja kehitysnäkymistä. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5-10 minuuttia ja maaseutumatkailun kehittämisen kannalta jokainen vastaus on äärimmäisen arvokas. Maaseutumatkailulla tarkoitetaan kaikkea kaupunkialueiden ulkopuolelle suuntautuvaa matkailua ja sisältää niin päiväkävijät kuin yöpyjätkin.
Kerättyjen tietojen avulla mitataan maaseutumatkailun kehitystä ja kehittämistyön tuloksia. Vastauksia ei yksilöidä missään vaiheessa yrityskohtaisesti ja tulokset perustuvat aina koko aineiston analyysiin. Kyselyn on koonnut valtakunnallinen maaseutumatkailuhanke Rural Finland.
Lisätietoja kyselystä antaa Projektipäällikkö Soile Vahela, 044 710 3990, soile.vahela@samk.fi

Kyselyyn tästä ->

Vastaa elokuun 31.8.2016 mennessä. Kiitos!

Satakunnan luontomatkailuohjelma 2025 on julkaistu

Luontomatkailuohjelmassa määritetään Satakunnan luontomatkailun kehittämisteemat, tavoitteet ja toimenpide-ehdotukset, joiden kautta maakunnan luontomatkailun liiketoimintapotentiaali saadaan esille.
Ohjelman on työstänyt Satakunnan ammattikorkeakoulu Satakuntaliiton myöntämällä maakunnan kehittämisrahalla.

Löydät ohjelman tästä, Satakunnan luontomatkailuohjelma 2025

Voit myös tutustua Satakunnan luontomatkailuohjelman aineistoraporttiin 

Lisätiedot, Sanna-Mari Renfors, Projektipäällikkö, sanna-mari.renfors@samk.fi, P. 044-710 3821
 

Tutustu maakunnan luontomatkailureitteihin!

Satakunta on liittynyt Visit Finlandin valtakunnalliseen kesäaktiviteettien kehittämisohjelmaan, jonka yhteydessä maakuntaan on tuotteistettu luontoreittejä valtakunnallisten työkalujen avulla.
 
Satakunnan kärkiluontoreitit on nyt koottu yhteiselle verkkosivulle: www.outdoorssatakunta.fi

Sivulta löytyy erilaisia teemareittejä (kalastus, pyöräily, melonta, vaellus, lintujen katselu) eri puolilta Satakuntaa sekä kaupunkien keskustojen läheisyydestä että luonnon helmasta maaseudulta.
Jokaisesta luontoreitistä voi tulostaa myös esitteen/tuotekortin karttoineen matkailijalle jaettavaksi. Liitteenä yksi sivuilta ladattava esite/tuotekortti esimerkkinä.
Ensi syksyn aikana sivuja tullaan vielä täydentämään.

Lisätiedot, Sanna-Mari Renfors, Projektipäällikkö, sanna-mari.renfors@samk.fi, tel.+358-44-710 3821

Kuva: Juho Kuva

 

Tutustu Green Care Satakunnan kesäkuun uutiskirjeeseen, tästä!
 

Liiketoiminnan kehittämistä opiskelijayhteistyönä 

Green Care, matkailu- ja luovien alojen yritykset huomio:

 • Matkailun opiskelijat tekevät opiskelijaprojektina liiketoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen liittyviä harjoitustöitä syksyllä 2016.
 • Harjoitustyö tehdään yrityksen tarpeen mukaan. Usein se on liiketoimintasuunnitelma, nykytila-analyysi tai uusien mahdollisuuksien tunnistamista ja arviointia.
 • Ota yhteyttä 31.8.2016 mennessä Jaana Ruoho, SAMK
  jaana.ruoho@samk.fi

Kulttuurimatkailu-seminaari Pohjois-Satakunnan taideviikolla la 27.8. kello 14-16 Taidekoululla Kankaanpäässä 

Seminaarissa keskustellaan muun muassa Kankaanpään Taidekehän matkailullisesta hyödyntämisestä. Mukana Visit Finlandin Susanna Markkola Culture Finland -kehittämisohjelmasta. 

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautuminen avataan myöhemmin, rajoitettu osallistujamäärä. Kahvitarjoilu. 

www.taideviikko.fi

Taidekoulun osoite: Paasikivenkatu 24, Kankaanpää

Lisätietoja:
Kankaanpään taideyhdistys ry, Maija Anttila, p. 045 854 6161, maija.a.anttila@gmail.com
Sosiaalinen kampus-hanke, Saija Mustaniemi, p. +358 50 5342798, saija.mustaniemi@samk.fi
PSKK, Mari Raukola, 040 542 0456 mari.raukola@pskk.fi
Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke 2, Soile Vahela, p. 044 710 3990, soile.vahela@samk.fi (15.8. lähtien)

 

ILMOITTAUDU MUKAAN
Satakunta Hyvää Ruokaa -tapahtumaan

Porin päivänä la 24.9.2016 klo 10-14
Porin Kauppakeskus Puuvillan sisäpihalla (Pohjoisranta 11, Puuvillan P-paikan vieressä)

Satakunnassa järjestetään satakuntalaisille alkutuottajille, elintarvikeyrityksille ja palvelutuottajille (ravintolat, matkailuyritykset) suunnattu lähiruokatapahtuma, joka tuo esille maakunnan ruokatarjonnan ja ruokamatkailukohteet.
Tarjolla olevien tuotteiden tulee olla pääosin maakunnan raaka-aineista tehtyjä!!
 
Ohjelmaksi toivotaan mm. (ideat ilmoittautumislomakkeeseen)

 • maistatusta
 • ostettavia ruoka-annoksia
 • lapsille ohjelmaa
 • tietoiskuja lihasta, kalasta, villiyrteistä, matkakohteista (Puuvillan sisätiloissa tai tapahtumateltassa)
 
Osallistuminen 20 €
 • Myyntipaikka (n. 4m x 4m) oma pöytä ja teltta (ei autoja)
 • Sähkö (omat kelat mukaan)
 • Tulenkäyttö sallittu

 
Myyntipaikat on suunnattu ainoastaan yrityksille! (Y-tunnus). Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
Isomman, yhteisen teltan tarvetta kartoitetaan. Ilmoita lomakkeella jos olet kiinnostunut telttapaikasta! Hinta-arvio (paikan koko n. 3m x 1,5m, sis. myyntipöytä) 100-120 € / paikka
 
Tapahtumassa järjestetään arvonta, jonka pääpalkintona on tuotteista koostettu tuotekori. Varaudu siis arvontapalkinnolla ja ilmoita se ilmoittautumislomakkeella. 
 
Aamupäivällä klo 9-10 on ruoan hankintaostajille suunnattu esittely- ja ostotunti. Tavoitteena saada hankkijat ostamaan ravitsemisliikkeisiinsä satakuntalaisia raaka-aineita. Ostajatunti on kutsutilaisuus ja lomakkeella voi ehdottaa kutsuttavia tahoja. Kahvitarjoilu tapahtumajärjestäjien puolesta.
 
Ilmoittautumiset 2.9.2016 mennessä, linkistä: https://elomake.samk.fi/lomakkeet/5671/lomake.html
Ilmoittaudu myös, jos olet kiinnostunut paikasta yhteisteltassa!!

Lupa-asiat ja muut erikoisjärjestelyt yrittäjä hoitaa itse, linkki tilapäisen elintarvikemyynnin lomakkeeseen Porin kaupungissa:http://www.satamatkaamaalle.fi/ilmoitus-elintarvikemyynnist%C3%A4-mase-2

***
Järjestäjät
Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke 2 ja Sikses parasta – Aitoja makuja Satakunnasta -hanke. Mukana myös SAMKin ja SataEdun opiskelijat.
Lisätietoja:
vappu.salo@samk.fi, p. 044 7103 823 
ansa.jokiranta@pji.fi, p. 044 034 4066
soile.vahela@samk.fi, p. 044 710 3990

 

Maakunnan muiden matkailuhankkeiden kuulumisia:

Metsäkeskus edistää metsämatkailua 


Suomen metsäkeskus on käynnistänyt Lounais-Suomen metsäekosysteemipalvelut – hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä ihmisen metsistä saamien hyötyjen eli ekosysteemipalveluiden käyttöä, tuottamista ja siitä saatavissa olevia tuloja.
Onko metsän mahdollisuudet huomioitu riittävästi palvelutarjonnassasi? Tulevatko metsien aineelliset tai aineettomat hyvinvointivaikutukset esiin palveluissasi? Jos kaipaat apuja uusien tuotteiden kehittämisessä tai vanhojen tuunaamisessa, katso tarkempaa tietoa hankkeesta www.metsakeskus.fi/hankkeet tai ota yhteys Tapio Nummeen 040 5253203.

Kulttuurista matkailuvaltti Pyhäjärviseudulle

Pyhäjärviseutu on tunnettua kulttuurialuetta – aina esihistorian ajoilta lähtien. Maaliskuussa 2016 alkanut matkailuhanke pyrkii valjastamaan vahvaa kulttuuriperinnettä ja -osaamista matkailukäyttöön. Hankkeen aikana kehitetään paikallisten toimijoiden verkostoitumista ja siten moninainen tarjonta pyritään kokoamaan helposti lähestyttäviksi matkailupaketeiksi kokoamaan kulttuuri- ja matkailualan toimijoita yhteen.
Tavoitteena on houkutella Pyhäjärviseudulle lisää matkailijoita, niin kotimaasta kuin ulkomailta.
Hankkeen erityisenä kehityskohteena on tehdä alueen palveluntarjonnasta houkutteleva lapsiperheille. Lisäksi hankkeessa keskitytään nykyisin suurimman matkailijaryhmän, kulttuurin nälkäisten aikuisten, kuluttamien palvelujen sisällönkehittämiseen: luodaan alueen toimijoiden verkostona erilaisia matkailupaketteja ja lisätään tapahtumien tunnettavuutta. Kulttuurimatkailua kehitetään valtakunnallisen katto-ohjelman Culture Finlandin kautta.
Hankkeen aikana panostetaan myös tiedotuksen parantamiseen. Alueelle luodaan matkailusivusto, joten koko Pyhäjärviseudun matkailutarjonta olisi löydettävissä samasta lähteestä. Aiemmin tieto on ollut hyvin hajanaista ja vaikea löytää, eikä edes paikalliset toimijat tunne toisiaan. Lisäksi hanke opastaa sosiaalisen median palveluiden käyttöönotossa ja hyödytämisessä matkailun markkinoinnissa. 
Hankkeeseen sisältyy kehitystyön lisäksi myös investointiosa, joka kohdistuu Kauttuan Ruukinpuistoon. Alueen opaskylttejä uusitaan ja luodaan alueesta viihtyisämpi muun muassa leikkikenttäalueen perustamisella.
Hanke kestää vuoden 2017 loppuun saakka. Hankkeen ohjausryhmään kuuluvat Johanna Aalto, Sirpa Wahlqvist ja Harri Virén. Hankkeen projektikoordinaattorina toimii Minna Mäkinen. 
Hanketta rahoittaa Leader Pyhäjärviseutu

Lisätiedot, Minna Mäkinen, Projektikoordinaattori, minna.makinen@eura.fi, p.044 4224 026

Kuva: Elina Sirparanta

Euroja yhteistyöllä!

Yritysryhmähankkeessa 3 - 10 mikro- ja pienyritystä voivat esimerkiksi uudistaa nettisivunsa, käännättää ne englanniksi, perustaa jonkun teeman ympärille oman tuoteperheensä, hakea koulutusta digitaalisesta markkinoinnista, uudistaa tuotekorttinsa jne. Mahdollisuuksia on monia! (ei investointeja)
Yritysryhmähankkeissa on mahdollista tehdä myös yrityskohtaisia toimenpiteitä, kunhan joku toimenpide tehdään yhteisesti.

Tukea on saatavissa 75% - 60% riippuen kehittämiskokonaisuudesta. Parhaimmillaan, omalle, satsatulle eurolle voi siis saada 3 euroa kehittämisrahaa! Tosi hyvä diili siis!

Lisätietoja yritysryhmähankkeista, tästä!
Tässä yksi case-esimerkki yritysryhmähankkeesta Lemin kunnassa!

Samkin tiedonvälityshankkeista, Mase2 ja Green Care - apua yritysryhmähankkeen suunnitteluun ja toteutukseen!

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla, yhteistyökumppanillasi, alueesi yrityksillä on kehittämiskohde! Autamme hankkeen suunnittelussa ja hallinnoinnissa. Yritysryhmähankkeista on ideointitilaisuus 20.9.2016 Tuorin kartanolla Porin Toukarissa yhteistyössä Pro Agria Länsi-Suomen kanssa.

Mase2, projektipäällikkö, Soile Vahela, p.0447103990, soile.vahela@samk.fi
Green Care, projektipäällikkö, Jaana Ruoho, p.0447103825, jaana.ruoho@samk.fi


Rural Finland - valtakunnallinen maaseutumatkailun koordinointihankkeen kesäkuun tiedote, tästä ->


Hankkeen sivuilta löytyy KATTAVA matkailun kehittämisen työkalupakki, kannattaa ehdottomasti tutustua!

Ja myös lyhennetty versio TEMin digitalisaatio raportista, tiivistelmään tästä.

Lisätietoja, Raija Ruusunen, Raija.Ruusunen@karelia.fi p. 050 3560897
Tero Taatinen, tero.taatinen@karelia.fi, p. 046 920 0394

http://ruralfinland.karelia.fi/
 
 

Visit Finlandin kehittämisohjelmien kuulumisia:

 

Visit Finlandin kesäkuun 2016 tiedote, lue lisää ->
Outdoors Finland Uutiskirje, lue lisää ->
Ruokamatkailun Uutiskirje, lue lisää ->
Kulttuurimatkailun kuulumisia, lue lisää ->

FINRELAX Hyvinvointimatkailun kuulumisia:

Ensimmäisen kauden (1.3.2015-31.3.2016) aikana hanke teki kattavan peruskartoituksen kohde-markkinoiden kysynnästä, jakeluteistä ja myyntikanavakumppaneista sekä kotimaisesta hyvinvointituotetarjoomasta (WinRelax-kilpailu 2015, 106 hakemusta). WinRelax 2016 –tuotekilpailu käynnistyy taas 1.9. 2016, kilpailusta ja uusista kategorioista tiedotetaan tarkemmin elokuussa.

Kevään 2016 aikana järjestettiin eri puolilla Suomea 10 FinRelax-Akatemiaa, joissa on tuunattu ja paketoitu alueiden hyvinvointitarjoomaa ostajia kiinnostaviksi kokonaisuuksiksi. Akatemioiden ohjelmat räätälöidään vastaisuudessakin kunkin alueen tavoitteiden ja yritysten toiveiden mukaisesti ja ne jatkuvat syksyllä. Satakunnan ja Varsinais-Suomen matkailuyrittäjien yhteinen FINRELAX Akatemia järjestetään marraskuussa 2016.

Kesän ja syksyn aikana Suomeen saapuu ohjelman kutsumana yli 50 median tai matkanjärjestäjän edustajaa tutustumaan eri alueiden hyvinvointi-palveluihin.

Lisätietoja ohjelmasta ja toimenpiteistä, tästä.

Suomen ja Italian Slow-filosofiat kohtaavat Kuusamossa: Hyvinvointiseminaari Kuusamotalossa 14.7. klo 9-16. Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautumiset, tästä 

Kuva: Kiki Kolenbet

Työ- ja elinkeinoministeriön matkailun uutisia

Uudet matkailun talous- ja työllisyysvaikutukset eli matkailutilinpito julkaistiin 15.4.2016
Matkailun kokonaiskysyntä Suomessa oli 14,2 miljardia euroa vuonna 2014, mikä on 1,6 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2013. Kysynnän pudotus johtui venäläisten matkailun voimakkaasta laskusta. Alan työllisten määrä on kysynnän vaihteluista huolimatta jatkuvasti kasvanut. Matkailutilinpidon mukaan vuonna 2014 matkailualan työllisten lukumäärä on noin 139 200 henkilöä. Luku ei pidä sisällään mm. vuokratyövoimaa.
Raportti
Avainluvut
Taulukot
 
Matkailun uudet luvut on päivitetty infograafiin
Kuva
 
Alueellinen matkailutilinpito käynnistyy
Käynnistämme maakuntatasolla matkailun talous- ja työllisyysselvityksen. Tuloksia on odotettavissa keväällä 2017.
 
Ohjeistus kotimajoitusta tarjoaville laadittu
Kotimajoituksen yleistymisen johdosta viranomaisyhteistyössä on laadittu ohjeistus kotimajoitusta tarjoaville. Ohjeistus suomeksi. Ohjeistus on saatavilla kuun lopulla myös ruotsiksi ja englanniksi. Toivomme, että jaatte sitä edelleen tarvitseville.
 
Kotimajoitus osana jakamistaloutta -taustamuistio valmistunut
Jakamistalous ilmiönä kasvaa ympäri maailmaa. Osana Matkailun kasvun ja uudistumisen tiekartan 2015−2025 toimeenpanoa työ- ja elinkeinoministeriön matkailutiimi laati taustamuistion kotimajoituksesta Suomessa. Taustamuistiossa luodaan katsaus kotimajoitukseen ilmiönä Suomessa ja maailmalla, haasteisiin ja mahdollisuuksiin sekä vaikutuksiin matkailuelinkeinoon. Taustamuistio on osa laajempaa ministeriön työtä uuden ilmiön ja sen laajuuden ymmärtämiseksi sekä taustana säädösympäristön kehittämiselle ja mahdolliselle myöhemmälle lainsäädäntötyölle. 
Taustamuistio
 
Matkailun yhteistyöryhmän työ käynnistyy
Matkailualan yhteistyön kehittämiseksi elinkeinoministeri Rehn on nimittämässä toimikaudelle 2016−2018 tulevaisuuteen katsovan matkailuelinkeinon yhteistyöryhmän, jonka tehtävänä on koota ja priorisoida matkailun kilpailukyvyn kannalta tärkeät linjaukset ja toimenpiteet vietäväksi hallituksen puolivälitarkasteluun 2017 sekä seuraavaan hallitusohjelmaan 2019. Lisätietoja lähiviikkoina.

Kuluttajaturvallisuuslaki uudistui 1.5.2016
Kuntien kuluttajapalveluiden turvallisuusvalvonta valtiollistetaan ja keskitetään Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesiin. Myös aluehallintovirastojen kuluttajaturvallisuusvalvonnan ohjaustehtävä poistuu. Myös eräiden kuluttajapalveluita tarjoavien uusien toiminnanharjoittajien velvollisuudesta tehdä toiminnastaan ilmoitus valvontaviranomaiselle ennen toiminnan aloittamista luovutaan. Tällaisia palveluita ovat muun muassa huvipuistot ja erilaiset ohjelmapalvelut.
 
Hallituksen kärkihankkeen ”Vauhditetaan luonto- ja virkistysmatkailua” tutkimusosio käynnistyy
Luonnonvarakeskus yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen ja Itä-Suomen yliopiston matkailun opetus- ja tutkimuslaitoksen kanssa toteuttaa hankkeen ”Uudet keinot metsä- ja vesialueiden kestävän virkistys- ja matkailukäytön kehittämiseksi ja turvaamiseksi”. Hankkeen tavoitteet jakaantuvat kahteen pääkokonaisuuteen, joita ovat: 1) Metsien ja vesialueiden kestävän virkistys- ja matkailukäytön kehittäminen mm. määrittelyt, tietopohja, uudet liiketoimintamahdollisuudet sekä 2) Luonnon monimuotoisuuden ja ekosysteemipalvelujen uudet rahoitusmallit ja kannusteet. 
 
OECD:n vuosiraportti matkailusta ilmestynyt
OECD Tourism Trends and Policies 2016 -raportti julkaistiin maaliskuussa. Raportti sisältää analyysit eri maiden matkailupolitiikoista, matkaketjuista ja jakamistaloudesta.  
Raportin englanninkielinen tiivistelmä
 
Euroopan komission julkaisu matkailukoulutuksesta
Mapping and performance check of the supply side of tourism education and training
 
ETIS European Tourism Indicators System for sustainable destination management
Euroopan komissio on kehittänyt työkalun matkailualueiden kestävyyden kehittämiseksi. ETIS ei ole kestävän matkailun merkki eikä sen läpikäyneitä alueita auditoida vaan se tarjoaa tietoa matkailun kestävyyden eri näkökulmista ja toimii johtamis-, tiedonkeruu- ja arviointityökaluna yrityksille ja alueille. Työkalu julkaistaan lähiaikoina myös suomeksi. Lisätietoja
 
Matkailupolitiikka ja TEM:n organisaatiouudistus
Työ- ja elinkeinoministeriön organisaatiouudistuksen myötä matkailupolitiikka siirtyi ministeriön uudelle yritys- ja alueosastolle, jonka päällikkönä toimii ylijohtaja Taina Susiluoto. Matkailuasiat on sijoitettu osastolla Yrityspalvelut-ryhmään, jossa päällikkönä on teollisuusneuvos Ulla Hiekkanen-Mäkelä. Muutoksen myötä matkailupolitiikan tehtäviin saatiin myös lisäresursointia 0,5 htv:ta. Matkailupolitiikan koordinaatioon osallistuu erityisasiantuntija Nina Vesterisen työparina ylitarkastaja Hanna-Mari Kuhmonen. 
Lisätietoja: Nina Vesterinen, Erityisasiantuntija, matkailu, Työ- ja elinkeinoministeriö, p. 050 396 1234, nina.vesterinen@tem.fi


 

Uutiskirje ilmestyy nelisen kertaa vuodessa

Jos haluat tiedottaa oman alueesi matkailun kehittämistoimista, laita postia. Liitämme tiedot seuraavaan Uutiskirjeeseen. Projektisihteeri, Sinikka Kyngäs, 044 710 3421, sinikka.kyngas@samk.fi. Vinkkaa Uutiskirjeestä myös kaverille!

Jos et halua saada uutiskirjettä, voit poistua sähköpostilistalta kirjeen lopussa oikealla alareunassa olevasta Poistu postituslistalta - linkistä. Kiitos.
OIKEIN VILKASTA JA HYVÄÄ MATKAILUKESÄÄ KAIKILLE!
Soile ja Sinikka 

Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke 2                          1.11.2015-31.10.2018
Twitter
Facebook
Website
Päivitä tietosi
Poistu postituslistalta


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SAMK · Tiedepuisto 3 · Pori 28601 · Finland

Email Marketing Powered by MailChimp