Copy
Bekijk nieuwsbrief in uw browser
Aanlevering aan SBG kan nu gebufferd worden met de switch
 
In onze eerdere nieuwsbrief van 6 juni jongstleden hebben wij de SBG switch aangekondigd. Deze is nu beschikbaar. U kunt daarmee zelf de aanlevering van ROM-gegevens aan de SBG opschorten. Deze switch staat klaar binnen uw account. U heeft tot 15 Juli de tijd om de levering aan SBG op te schorten. Wilt u ROM-data blijven aanleveren bij SBG? Dan hoeft u niets te doen, de switch staat standaard op doorleveren. 
Toelichting
 
Zoals eerder vermeld is deze switch gemaakt zodat u kunt beslissen over het moment van aanleveren van de ROM-gegevens aan SBG. De SVR voorziet met de switch in een buffering tot uiterlijk eind 2017. Als u de blokkering in stelt en de gegevens nooit vrijgeeft dan worden alle gegevens die u bij de SVR aanlevert automatisch verwijderd na het verlopen van de administratieve bewaartermijn van 3 jaar. 
Opties Switch
 
Nu de switch gerealiseerd is heeft u als vrijgevestigde dus drie opties:
 
1. U verandert niets, aanlevering loopt door. 
De switch staat standaard op 'aanleveren', alle gegevens worden gevalideerd en bij SBG aangeleverd. De afspraken worden uitgevoerd zoals vastgelegd. Op 15 juli 2017 worden alle gegevens, die sinds uw koppeling met de aanleverstraat heeft aangeleverd bij SVR, (opnieuw) aangeleverd bij SBG. 
 
2. U legt de aanlevering naar SBG tijdelijk stil. 
U moet hiervoor de switch omzetten op 'niet aanleveren'. Uw gegevens kunnen gewoon via de koppeling aangeleverd worden bij SVR, die ze valideert en rapporteert of ze aangeleverd kunnen worden aan SBG. Zodra u heeft vastgesteld dat de gegevens aangeleverd mogen worden aan SBG zet u de switch weer om naar 'aanleveren' en gaan alle klaarstaande data alsnog naar SBG. We maken afspraken over de initialisatie van uw gegevens met SBG. 
 
3. U levert voorlopig helemaal niet aan bij SVR.
U kunt uw gegevens ook zelf bufferen bij, of door, uw eigen softwareleverancier. U toont dan niet aan dat u wilt voldoen aan uw ROM-verplichting en de intentie heeft gegevens aan te leveren. Bovendien kan er door SVR geen controle op de werking van de koppeling en de correcte aanlevering van gegevens worden gedaan aan SVR en uiteindelijk aan SBG. Een mogelijk ander gevolg hiervan is, dat u in de toekomst deze data niet meer aan SBG kan aanleveren. Als u later alsnog gegevens wilt aanleveren vanuit deze positie, dan kijkt SVR of volledige aanlevering alsnog mogelijk te maken is, maar het is niet uitgesloten dat er dan kosten aan verbonden zijn. 

Het is aan u welke van deze opties u kiest. Het aanbieden van de switch is met alle partijen zorgvuldig afgestemd. 
Hoe doet u dat?
 
Het aan- en uitzetten van de switch is erg eenvoudig. Door in te loggen in uw account komt u in uw eigen omgeving. U ziet daar meteen de switch staan. Door erop te klikken zet u de switch van doorleveren op niet doorleveren en omgekeerd.


Rapportages in BRaM
We hebben eerder aangegeven dat de rapportages van de aangeleverde ROM-gegevens binnen BRaM van SBG rond 1 juli zouden worden opgeleverd. Gezien de discussie rondom ROM en de introductie van de switch is dit tot een later moment uitgesteld. We komen hier na de zomer op terug.  

SVR verwijst naar de verschillende beroepsverenigingen voor nadere informatie en adviezen.

 
Indien u vragen heeft kunt u altijd terecht bij het klantportaal. Hier ontmoet u Isa, een virtuele assistent, die uw vragen beantwoordt. Mocht Isa uw vraag niet volledig kunnen beantwoorden, dan is onze servicedesk telefonisch (088-3450320) of via de chat bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Wilt u teruggebeld worden op een moment dat het u uitkomt? Laat dan een terugbelverzoek achter.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Vrijgevestigden ROMmen · Arthur van Schendelstraat 650 · Utrecht, 3511 MJ · Netherlands