Copy
Bekijk nieuwsbrief in uw browser
AVG aanpassing
In het kader van de nieuwe wet op de privacy (de AVG) is een juridische toets gedaan op de overeenkomsten tussen de SVR en u als vrijgevestigde zorgaanbieder. Die toets heeft tot minimale aanpassingen op de website geleid om bijvoorbeeld het cookie beleid in lijn te brengen met de nieuwe wetgeving. De basisovereenkomst zoals we die gesloten hebben en de bewerkersovereenkomst zijn helemaal in lijn met de AVG. We hechten er aan om zorgvuldig te werk te gaan en daarom is een addendum opgesteld bij de overeenkomst.
Addendum
 
Dit addendum zorgt voor drie betere afspraken:
  • De plicht tot het verlenen van bijstand voor zover mogelijk met betrekking tot verzoeken rond de privacy door betrokkenen, is expliciet verwoord in artikel 3 lid 7. Dit is een aanvulling in de bewerkersovereenkomst.
  • De verwijzing naar de oude wet (Wbp) wordt vervangen door verwijzing naar de nieuwe wet (AVG) op dit gebied. Dit heeft inhoudelijk geen gevolgen. 
  • Artikel 9 lid 1 met betrekking tot de duur en beëindiging wordt vervangen door een jaarlijkse stilzwijgende verlenging. U blijft daarmee automatisch voldoen aan de plicht vanuit het kwaliteitsstatuut, zolang u met de SVR een overeenkomst heeft. Alle overige afspraken blijven ongewijzigd.
Hoe bevestigt u het addendum?
 
U kunt de overeenkomsten en het addendum bevestigen door in te loggen in het klantportaal. U kunt dan meteen het addendum accorderen. De volgende dag is uw contract-status weer bijgewerkt naar akkoord
Wacht niet te lang met accorderen
 
Zo lang u niet accordeert staat uw contract-status op niet akkoord. Als uw status na 19 juli nog steeds op niet akkoord staat accepteert SVR geen data meer van u of uw leveranciers. Via e-mail stellen wij u op de hoogte van elk bestand dat SVR niet accepteert.

Tenslotte is het van belang op te merken dat dit addendum los staat van de switch. Met de switch bepaalt u of SVR namens u wel of geen data mag aanleveren bij SBG. De basis- en bewerkersovereenkomst én het addendum leggen vast wat u als vrijgevestigde zorgaanbieder en SVR zijn overeengekomen, zodat u kunt voldoen aan de plicht vanuit het kwaliteitsstatuut. 
Indien u vragen heeft kunt u altijd terecht bij het klantportaal. Hier ontmoet u Isa, een virtuele assistent, die uw vragen beantwoordt. Mocht Isa uw vraag niet volledig kunnen beantwoorden, dan is onze servicedesk telefonisch (088-3450320) of via de chat bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Wilt u teruggebeld worden op een moment dat het u uitkomt? Laat dan een terugbelverzoek achter.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Vrijgevestigden ROMmen · Arthur van Schendelstraat 650 · Utrecht, 3511 MJ · Netherlands