Copy
št. 02 / 2019

Lokalne ponudnike povezujemo v skupni nastop na lokalnih in tujih trgih pod novo blagovno znamko GlaMUR - Užitek ob reki (Genuss am Fluss)

LAS Prlekija in LAS Ovtar Slovenskih goric vabita k sodelovanju

Vabilo je namenjeno vsem ponudnikom, ki ponujate kakovostne lokalne izdelke in želite povečati svojo prepoznavnost!

GLAMUR je naslov projekta, ki ga v okviru sodelovanja lokalnih akcijskih skupin izvajamo LAS Prlekija, LAS Ovtar Slovenskih goric, LAG Vulkanland iz Avstrije in društvo Genus sam Fluss. »GlaMUR – Užitek ob reki« je tudi blagovna znamka na območju 28 sosednjih občin Slovenije in Avstrije. S tesnejšim sodelovanjem ponudnikov na obeh straneh meje želimo izboljšati prepoznavnost čezmejnega območja in združiti naravne, turistične, kulinarične in rokodelske potenciale za učinkovito promocijo in trženje lokalnih proizvodov, storitev in turistične ponudbe. Sodelovanje v projektu GlaMUR prinaša vsem vključenim ponudnikom večjo prepoznavnost skozi številne aktivnosti (objave v medijih, pojavljanje na spletu, v socialnih omrežjih, sodelovanje na strokovnih ekskurzijah in v promocijskih filmih). Priložnosti za trženje bomo v okviru projekta GlaMUR krepili z novo spletno stranjo, s sodobno trojezično mobilno aplikacijo, z nabavo vitrin in stojnic, z organizacijo prireditev in z vključitvijo v spletno prodajo. Vključitev v projekt GlaMUR je brezplačna.

Glede na vašo lokacijo IZPOLNITE:
 
PRISTOPNO IZJAVO LAS PRLEKIJA 
PRISTOPNO IZJAVO LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC

Predstavite svojo ponudbo v atraktivni mobilni aplikaciji!

V okviru projekta Glamur razvijamo moderno mobilno aplikacijo, ki bo uporabnikom pametnih telefonov omogočala iskanje po ponudbi različnih lokalnih izdelkov, vin, gostinski ponudbi, za turiste pa bo zanimivo predvsem iskanje po ponudbi nastanitev ter turističnih zanimivostih in doživetjih po posameznih občinah na območju LAS Prlekija in LAS Ovtar Slovenskih Goric.
Trijezična aplikacija (slovenščina, angleščina, nemščina) bo uporabnike obveščala tudi o zanimivih prihajajočih lokalnih dogodkih.

Veliko število ponudnikov se je že odzvalo našemu vabilu in so že del baze podatkov mobilne aplikacije.
V kolikor se še niste odzvali, ali pa smo vas morda spregledali, vabljeni, da pošljete vaše podatke na: 

Prva skupna ekskurzija ponudnikov iz LAS Ovtar Slovenskih Goric

Razvojna agencija Slovenske gorice d.o.o. je 25. aprila organizirala strokovno ekskurzijo v LAS Vulkanland v Avstriji. Ponudniki, ki so že izpolnili pristopne izjave, so bili iz različnih dejavnosti: vinogradništva, gostinstva, čebelarstva, turizma na kmetiji, ekološkega kmetovanja, peke itd.
V lepem vremenu so nam v Gosdorfu predstavili ogromen vrt, kjer raziskujejo in osveščajo o podnebnih spremembah (orig. Klimaschutzgarten), hkrati pa zaposlujejo tudi ranljive skupine, sprehodili pa smo se tudi do znanega stolpa Murturm. Na kmetiji Monschein smo poskusili jedi iz polžev in ekološka vina, predstavili pa so nam tudi nove trende v vinarstvu v Avstriji. Na obnovljenem mlinu v Wittmannsdorfu smo si po kosilu ogledali 400 let star mlin in njihovo velikonočno razstavo, ekskurzijo pa smo sklenili v pivovarni Bevog v Avstrijski Radgoni.
Pričakujemo, da se bo seznam naših Glamur ponudnikov še razširil, zato jeseni pripravljamo novo ekskurzijo na območju LAS Ovtar Slovenskih goric.

Nove pridobitve LAS Ovtar Slovenskih goric

Ker želimo, da nastop ponudnikov Glamur izdelkov na trgu izgleda enotno, smo poskrbeli za enako podobo v obliki enotnih stojnic in graviranih kozarcev, v postopku naročanja pa so tudi senčniki, prodajne vitrine, serviete in druge zadeve. Za vidnost na spletu smo poskrbeli z novo mobilno aplikacijo Klopotec in s skupno spletno stranjo, ki bosta na voljo takoj, ko bomo imeli zadosten nabor ponudnikov. Prav tako je za ponudnike iz območja LAS Ovtar Slovenskih goric na voljo za izposojo tudi pomivalni stroj za kozarce za različne prireditve. 
O opremi in promocijskem materialu, ki bo na voljo, vas bomo sproti obveščali. Z vsemi aktivnostmi v skupni blagovni znamki Glamur želimo motivirati družbeno odgovorno prebivalstvo, da prične prepoznavati pozitivne učinke, ki jih lahko dosežemo s podporo lokalni ponudbi.

Snemanje avstrijske TV (ORF) na lokacijah Glamur

V okviru operacije GlaMUR bo avstrijska TV v maju posnela prvo v seriji oddaj o lokalni ponudbi na območju LAS Prlekija in LAS Ovtar.

15. pohod Pomlad v prleških goricah – Dan odprtih kleti in veselih ljudi 2019

v soboto, 25. maja 2019, ob 9.30 uri v Centru Zavirje Razkrižje.

Na dogodku se bodo predstavili tudi ponudniki pod blagovno znamko GlaMUR!
© 2019 Lokalna akcijska skupina Prlekija


T: +386 (0)2 585 13 40, E: info@las-prlekija.com, www.las-prlekija.com.

Partnerji v projektu:
    
Aktivnosti potekajo v sklopu projekta »GlaMur – užitek ob reki« in je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


Nastavitve prejemanja novic lahko spremenite, če pa novic ne želite več prejemati, se lahko odjavite

Email Marketing Powered by Mailchimp