Copy
Št. 02 / 2019
Oglej si vsebino novic v spletnem brskalniku

LAS Prlekija Info

e-novice Lokalne akcijske skupina Prlekija

Objavljen je 4. javni poziv LAS Prlekija (sklad ESRR)

LAS Prlekija je po uspešno zaključenih sedmih projektih iz 2. javnega poziva LAS Prlekija, sofinanciranih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), objavila nov, 4. javni poziv. Dobrih 460.000 EUR iz ESRR je namenjenih izvajanju 8 ukrepov Strategije lokalnega razvoja na območju 8 občin LAS Prlekija.
Delež sofinanciranja upravičenih stroškov za operacije znaša največ 80 %. Rok za oddajo vlog je 1. 4. 2019.
Prleška razvojna agencija bo v marcu izvedla delavnice za pomoč pri pripravi vlog v Križevcih, Radencih, Ljutomeru in v Gornji Radgoni.
Povezava na razpisno dokumentacijo

Vabilo na delavnice za prijavitelje na 3. javni poziv LAS Prlekija

Vabimo zainteresirane, da se udeležite delavnic za pripravo prijav na 3 javni poziv LAS Prlekija. Na delavnicah bomo predstavili javni poziv, vlogo in možnosti pridobivanja sredstev za izvedbo različnih projektov. Izbrani projekti bodo prispevali k uresničevanjem ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija 2014-2020 s sofinanciranjem iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).
Urnik delavnic:
-v četrtek, 14. 2. 2019 ob 10.00 uri, v prostorih občine Sveti Jurij ob Ščavnici, Ulica Bratka Krefta 14, Sveti Jurij ob Ščavnici;
-v četrtek, 14. 2. 2019 ob 13.00 uri, v prostorih občine Apače, Apače 42b, Apače;
-v petek, 15. 2. 2019 ob 10.00 uri, v prostorih občine Razkrižje, Šafarsko 42, Razkrižje;
-v petek, 15. 2. 2019 ob 12.00 uri, v prostorih občine Veržej, Ulica bratstva in enotnosti 8, Veržej;
Udeležba je brezplačna.
3. javni poziv je objavljen na spletni strani LAS Prlekija, pod rubriko Javni pozivi: www.las-prlekija.com.

Vabilo lokalnim ponudnikom k sodelovanju pri projektu GLAMUR


Ponujate kakovostne lokalne izdelke in želite povečati svojo prepoznavnost? Želite prodreti tudi tudi preko meje?
Izkoristite izjemno možnost povezovanja z drugimi ponudniki pod slovensko-avstrijsko blagovno znamko »GLAMUR – UŽITEK OB REKI« ter priložnost BREZPLAČNE PROMOCIJE svoje ponudbe!
S projektom želimo okrepiti pomen lokalne ponudbe in samooskrbe ter povezati najboljše lokalne proizvajalce oz. ponudnike na obmejnem območju med Slovenijo in Avstrijo.
Lokalne ponudnike, ki se nahajate na območju občin Apače, Gornja Radgona, Križevci, Ljutomer, Radenci, Razkrižje, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej vabimo, da se vključite v projekt sodelovanja GLAMUR, ki povezuje slovenski LAS Prlekija in LAS Ovtar Slovenskih goric ter avstrijski LAS Vulkanland. Sodelujoči ponudniki boste lahko svoje izdelke prodajali na vzpostavljenih prodajnih kotičkih po celotnem območju sodelujočih LAS, svojo ponudbo pa boste lahko na posebej označenih stojnicah promovirali in tržili tudi na več dobro obiskanih dogodkih. Projekt je sofinanciran z evropskimi sredstvi iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
Za več informacij pokličite 02 585 13 40 ali pišite na info@las-prlekija.com

Uvodno srečanje partnerjev pri operaciji Pametne vasi za jutri

V sredini januarja smo se v Krškem udeležili uvodnega srečanja partnerjev pri projektu sodelovanja Pametne vasi za jutri. V operaciji zasledujemo cilj ohranjanja vitalnosti podeželskih območij, na eni strani z infrastrukturno ureditvijo, na drugi strani pa z razvojem pametnih konceptov kulturnih, prostočasnih in drugih dejavnosti, ki ohranjajo podeželje živo. Posebno pozornost bomo namenili vključevanju starejših in medgeneracijskemu povezovanju, saj se podeželje sooča s hitrim staranjem prebivalstva.

Izdan katalog LAS v Sloveniji v programskem obdobju 2014–2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je izdalo katalog lokalnih akcijskih skupin v programskem obdobju 2014-2020. Katalog vsebuje splošne in konkretne podatke o izvajanju programa CLLD v Sloveniji, zemljevid slovenskih lokalnih akcijskih skupin, informacije o vseh slovenskih LAS-ih (predstavitev LAS-a, cilji strategij lokalnega razvoja in po tri projekte vsakega LAS-a).
Katalog si lahko ogledate TUKAJ (LAS Prlekija str. 64 - 65).

Koledar prireditev na območju LAS Prlekija

Občina Ljutomer
Občina Gornja Radgona
Občina Radenci
Občina Sv. Jurij ob Ščavnici
Občina Križevci
Občina Apače
Občina Razkrižje
Občina Veržej

© 2019 Lokalna akcijska skupina PrlekijaZa vsebino je odgovorna LAS Prlekija. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Nastavitve prejemanja lahko spremenite, če pa novic ne želite več prejemati, se lahko odjavite.

Email Marketing Powered by Mailchimp