Copy
Št. 07 / 2019
Oglej si vsebino novic v spletnem brskalniku

LAS Prlekija Info

e-novice Lokalne akcijske skupina Prlekija

Vabilo na strokovno ekskurzijo »«Med biseri Slovenskih goric« - 2. septembra 2019!

LAS Prlekija vabi ponudnike, vključene v projekt Glamur ter člane LAS Prlekija na strokovno ekskurzijo “Med biseri Slovenskih goric”.
Ogledali si bomo najboljše primere dobrih praks - Zadrugo Dobrina, domačijo Firbas, posestvo Dveri Pax, eko vinogradništvo Šumenjak in mini sirarno Kekec.
Vabilo s podrobnim programom ekskurzije je na voljo TUKAJ. Izpolnjeno PRIJAVNICO pošljite na info@las-prlekija.com. Število udeležencev je omejeno (50). Ekskurzija je za udeležence brezplačna.
Za podrobnejše informacije pokličite na 02 585 13 40 ali pišite na info@las-prlekija.com.

Vabljeni na razstavni prostor LAS Prlekija na sejmu AGRA v Gornji Radgoni (24. - 29. avgust)

LAS Prlekija se že tretje leto zapored predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Tokrat smo poleg članov LAS k predstavitvi na sejmu povabili tudi lokalne ponudnike, vključene v projekt Glamur. Obiskovalcem sejma se bodo predstavili z odlično prleško kulinariko (prleška gibanica, tünka), domačimi sadnimi sokovi, olji, kisi, mokami, kašami, z izdelki iz sivke ter z različnimi ročnimi izdelki. Dogodek bomo kot vsako lepo popestrili z odlično ljudsko glasbo! 
Vljudno vabljeni, da nas obiščete v hali D, kjer se bodo zraven nas predstavili tudi LAS Goričko 2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 ter Društvo za razvoj slovenskega podeželja!

Vodilni partner LAS Prlekija oddal 10 vlog odobrenih na 3. JP LAS na AKTRP

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je konec julija »prižgalo zeleno luč« po pregledu postopka izbora operacij, prijavljenih na 3. Javni poziv LAS Prlekija za izbor operacij za uresničevanje ciljev SLR LAS Prlekija. Tako je vodilni partner LAS Prlekija lahko pričel z vnosom vlog v sistem e-kmetija ter v začetku avgusta oddal na AKTRP vso zahtevano dokumentacijo za vseh deset vlog, ki se bodo financirale iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
Seznam odobrenih operacij na 3. javnem pozivu si lahko ogledate TUKAJ.

Vodilni partner LAS Prlekija oddal 6 vlog odobrenih na 4. JP LAS na MGRT

Na podlagi odločitve o izboru operacij na 13. seji UO LAS, je vodilni partner do začetka julija na MGRT oddal šest vlog, ki bodo kandidirale za sofinanciranje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).
Seznam odobrenih operacij na 4. javnem pozivu si lahko ogledate TUKAJ.

LAS Prlekija na Prleškem sejmu v Ljutomeru

Na tradicionalnem Prleškem sejmu, ki je potekal v soboto, 3. avgusta 2018, je svoje delovanje in aktivnosti predstavila tudi LAS Prlekija. Obiskovalci sejma so lahko izvedeli več informacij o uspešno izvedenih operacijah iz zdajšnjega programskega, sofinanciranih z evropskimi sredstvi v okviru programa CLLD (lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost).
 

NAPOVEDNIK

Koledar prireditev na območju LAS Prlekija

Občina Ljutomer
Občina Gornja Radgona
Občina Radenci
Občina Sv. Jurij ob Ščavnici
Občina Križevci
Občina Apače
Občina Razkrižje
Občina Veržej

© 2019 Lokalna akcijska skupina PrlekijaZa vsebino je odgovorna LAS Prlekija. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Nastavitve prejemanja lahko spremenite, če pa novic ne želite več prejemati, se lahko odjavite.

Email Marketing Powered by Mailchimp