Copy
avgust 2020, št. 6/20
Oglej si vsebino novic v spletnem brskalniku

Lokalne ponudnike povezujemo v skupni nastop na lokalnih in tujih trgih pod novo blagovno znamko GlaMUR - Užitek ob reki (Genuss am Fluss)

Vabilo LAS Prlekija na strokovno ekskurzijo v Avstrijo!

Vabimo vas na enodnevno strokovno ekskurzijo v Avstrijo v okviru projekta GlaMUR, ki ga izvaja LAS Prlekija v sodelovanju z LAS Ovtar in LAS Vulkanland iz Avstrije. Strokovna ekskurzija je brezplačna in omejena na 50 udeležencev. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest. Okvirni program strokovne ekskurzije zajema: obisk trgovin za direktno in za spletno prodajo lokalnih proizvodov (Halbenrein in Mureck), Mlinarski muzej in kosilo (Ottersbach), predstavitev uveljavljene blagovne znamke in Lokalne akcijske skupine Vulkanland, obisk uspešne lokalne tržnice (Bad Gleichenberg), obisk vinoteke in predstavitev združenja vinogradnikov v Klöchu. Strokovna ekskurzije se bo pričela 25. septembra ob 7.uri v Ljutomeru in končala na istem mestu okrog 22.ure. Organizator Prleška razvojna agencija zagotavlja brezplačen avtobusni prevoz, vstopnine, predavanja in dva obroka, vključno z degustacijo s pomočjo sofinanciranja iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v okviru programa LEADER/CLLD.
Prijavi se

Najava ekskurzije LAS Ovtar Slovenskih goric v Prlekijo

Kljub negotovim razmeram v smislu organiziranja dogodkov in prireditev smo se odločili, da 8. septembra organiziramo strokovno ekskurzijo ponudnikov iz Slovenskih goric. Tokrat se bomo odpravili spoznavat območje LAS Prlekija, ki sega tudi na območje nam bližjih Apač, Gornje Radgone in Radencev. Poleg različnih domačih ponudnikov bomo si v Prlekiji ogledali tudi doživljajski park v Križevcih, Center DUO v Veržeju in kasaški muzej v Ljutomeru, da bo ekskurzija še bolj zanimiva. Glamur-ponudniki ste vabljeni k udeležbi, ki je brezplačna.

Sestanek partnerjev v Lenartu

20. avgusta 2020 je v Lenartu v Slovenskih goricah potekal sestanek partnerjev projekta Glamur. Predstavnika LAS Vulkanland in društva Genus sam Fluss sta predstavila koncept in vsebino spletne strani za ponudnike, osnutek marketinških aktivnosti tudi za slovenske ponudnike in vsebine v izobraževalnih ustanovah, ki jih izvajajo v sosednji Avstriji. Ker so dobili potrditev operacije v primerjavi s slovensko stranjo zelo pozno, bodo aktivnosti lahko nadaljevali do srede leta 2021, medtem ko se operacija na slovenski strani zaključi sredi oktobra 2020. Pogovarjali smo se tudi o možnostih nadaljevanja in nadgradnje projekta, kjer vidimo potencial v krepitvi obstoječe infrastrukture, širitvi Glamur območja in razširitvi ideje tudi na biosferna območja. S tem projektom postajamo edinstvena regija v Evropi, ki organizirano povezuje čezmejna območja v smislu raznolikosti lokalnih produktov in drugih vrst ponudbe.

Promocijski filmi občin

V okviru projekta smo posneli kratke promocijske filme lokalne ponudbe Glamur, v katerih se izbrani lokalni ponudniki predstavljajo s svojo raznoliko ponudbo, predstavljene pa so turistične znamenitosti.

V tokratni številki se predstavljajo občina Veržej (LAS Prlekija), občina sveta Ana (LAS Ovtar Slovenskih goric) in občina Halbenrein (LAS Vulkanland). Vabljeni k ogledu!
Predstavitev občine Veržej
Predstavitev občine Sveta Ana.
Predstavitev občine Halbenrain.
© 2020 Lokalna akcijska skupina Prlekija
 
T: +386 (0)2 585 13 40, E: info@las-prlekija.com, www.las-prlekija.com.

Partnerji v projektu:
    
Aktivnosti potekajo v sklopu projekta »GlaMur – užitek ob reki« in je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


Nastavitve prejemanja novic lahko spremenite, če pa novic ne želite več prejemati, se lahko odjavite

Email Marketing Powered by Mailchimp