Copy
junij 2020, št. 4/20
Oglej si vsebino novic v spletnem brskalniku

Lokalne ponudnike povezujemo v skupni nastop na lokalnih in tujih trgih pod novo blagovno znamko GlaMUR - Užitek ob reki (Genuss am Fluss)

Aktivnosti Glamur v Slovenskih goricah za poletje

Zadnji meseci so bili z vidika operacije Glamur malo manj aktivni, kljub temu pa smo čas izkoristili za načrtovanje v naprej. Poletje bomo izkoristili za fotografske in video vsebine, kljub negotovim razmeram pa si v začetku septembra obetamo strokovno ekskurzijo v Prlekijo. Uspešno deluje tudi mobilna aplikacija Klopotec, pri kateri načrtujemo obširnejšo promocijo v avgustu in septembru, zato vse vključene ponudnike in ostale, ki bi to radi postali, pozivamo k pregledu in aktualizaciji vpisanih informacij. Avstrijski partner LAS Vulkanland bo v prihajajočem času izdelal tudi spletno stran s celovito ponudbo Glamur (www.glamur.at), ki jo bodo aktivno predstavljali tudi vsi vključeni ponudniki na Avstrijskem Štajerskem. Vabljeni k sodelovanju še naprej!

Ponovno na teren

S Slovenskih goricah se v juliju znova odpravljamo na teren. Posneti moramo še nekaj video vsebin v štirih občinah, kjer bomo predstavljali Glamur ponudnike, prav tako pa bomo poletje izkoristili za fotografiranje pri vodilnih ponudnikih za brošure in spletne strani.

V začetku julija se skupaj z LAS Prlekija podajamo tudi v kuharske vode, saj bomo pri domačih gospodinjah in društvih kmečkih žena pripravili nekaj značilnih jedi, ki bodo potem predstavljene v dvojezični kuharski knjigi. S knjigo želimo povezati tradicionalne kuharske jedi v celovito regionalno ponudbo, hkrati pa prikazati pestrost in raznolikost ponudbe in lokalnih produktov kot posebnost na tem relativno majhnem območju. Verjamemo, da bo knjiga zelo zanimiva tudi za tiste, ki se neradi podate v kuhinjo.

Promocijski filmi občin

V okviru projekta smo posneli kratke promocijske filme lokalne ponudbe Glamur, v katerih se izbrani lokalni ponudniki predstavljajo s svojo raznoliko ponudbo, predstavljene pa so turistične znamenitosti.

V tokratni številki se predstavljata Občina Ljutomer (LAS Prlekija) in občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah (LAS Ovtar Slovenskih goric). Vabljeni k ogledu!
Predstavitev občine Ljutomer
Predstavitev občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah

Mateju v spomin

Na območju LAS Prlekija smo zelo veseli vsake pobude, zlasti če prihaja od mladih, inovativnih in podjetnih ljudi. V zadnjih letih nas je med redkimi tovrstnimi upi razveseljeval Matej Osterc, ustanovitelj znamke Grily Naturae in mladi nosilec kmetije z izjemnim razvojnim potencialom. Zaradi njega smo bili bogatejši, privlačnejši in močnejši. Matej je deloval v LAS Prlekija in v čezmejnem projektu GLAMUR kot tiha voda, brez velikih besed. Njegova odlika so bile smele, premišljene in sveže ideje, ki jih je znal udejaniti. Matej je bil zgled, kakršnega si lahko le želimo. Ob njegovem tragičnem odhodu smo izgubili enega od svetilnikov mlade generacije, kateri pripada prihodnost. Brez Mateja ostaja tudi naša prihodnost še naprej negotova. Matejev lik ostaja med nami in nas kljub praznini, ki je zazevala na njegovem mestu, spodbuja, da prispevamo vsak po najboljših močeh k vitalnemu in privlačnemu podeželju. Hvala Matej, da smo lahko sanjali s teboj. 
© 2020 Lokalna akcijska skupina Prlekija
 
T: +386 (0)2 585 13 40, E: info@las-prlekija.com, www.las-prlekija.com.

Partnerji v projektu:
    
Aktivnosti potekajo v sklopu projekta »GlaMur – užitek ob reki« in je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


Nastavitve prejemanja novic lahko spremenite, če pa novic ne želite več prejemati, se lahko odjavite

Email Marketing Powered by Mailchimp