Copy
maj 2020, št. 3/20
Oglej si vsebino novic v spletnem brskalniku

Lokalne ponudnike povezujemo v skupni nastop na lokalnih in tujih trgih pod novo blagovno znamko GlaMUR - Užitek ob reki (Genuss am Fluss)

Mobilna aplikacija Klopotec

Zavedanje o pomenu lokalno pridelane hrane se povečuje. Sodobnemu človeku ne sme biti več vseeno, kakšno hrano uživa. Kako torej priti do lokalne hrane oz. informacije o lokalni ponudbi?
Enostavno – naložite si mobilno aplikacijo Klopotec, ki smo jo razvili v okviru projekta Glamur, in odkrijete lokalne ponudnike hrane, vina, drugih izdelkov na območju LAS Prlekija in LAS Ovtar Slovenskih goric! Spoznajte, kaj vse ponujajo, kje točno se nahajajo, kdaj so odprti za vas, ali pa jih kontaktirajte za več informacij. Vse to vam omogoča mobilna aplikacija Klopotec!
Namestitev in uporaba aplikacije je enostavna. Lahko pa si pomagate s priročnikom. Aplikacijo si lahko naložite preko povezave: Android, IOS.

Slovenske gorice v oddaji Dobro jutro

V petek 29. maja 2020 smo naše Slovenske gorice predstavljali v Oddaji Dobro jutro na SLO1. Spoznavali smo turistične zanimivosti in kulinarične dobrote naše regije z Marijo Merljak in ekipo RTV Slovenija.
Razvojna agencija Slovenske gorice se zahvaljuje vsem, ki ste sodelovali pri snemanju: Ovtar Marko Šebart, Slovenskogoriški glasovi, Planinsko društvo Lenart, Turistično društvo Rudolf Maister - Vojanov Zavrh, Domačija Firbas,  Kmetija Kraner, Eko kmetija in sirarstvo Kekec, Ekološka kmetija Plohl, Zadruga Dobrina, z.o.o., so.p.,  Vinogradništvo Mulec, Vina Kraner-Plateis, Hiša vin Kokol, Zelišča Jožice Šerbinek.
Dobrodošli pri nas!
Povezava do posnetka oddaje

Aktualno na projektu iz LAS Prlekija

Krizne razmere, v katerih smo se znašli, vplivajo na izvajanje nekaterih aktivnosti, ki jih želimo izvesti v okviru operacije Glamur. Iz tega razloga načrtujemo podaljšanje projekta, v kolikor nam pristojna inštitucija to odobri. Strokovno ekskurzijo v LAS Vulkanland, ki smo jo načrtovali spomladi, bomo skušali izvesti pozno poleti ali takoj na začetku jeseni. Ko bodo nam razmere omogočale, bomo nadaljevali s pripravo skupne kuharske knjige. Zaradi nepredvidljivosti izvedbe večjih dogodkov do konca leta, na katerih bi se predstavljali Glamur ponudniki, razmišljamo sredstva namenjena za oglaševanje dogodkov preusmeriti v oblikovanje in tisk brošure ponudnikov Glamur iz LAS Prlekija. Trenutno še vedno aktivno preverjamo in zbiramo manjkajoče podatke za skupno dvojezično spletno stran, na kateri bodo predstavljeni vsi Glamur ponudniki.

Promocijski filmi občin

V okviru projekta smo posneli kratke promocijske filme lokalne ponudbe Glamur, v katerih se izbrani lokalni ponudniki predstavljajo s svojo raznoliko ponudbo, predstavljene pa so turistične znamenitosti.

V tokratni številki se predstavljata Občina Radenci (LAS Prlekija) in občina Šentilj (LAS Ovtar Slovenskih goric). Vabljeni k ogledu!
Predstavitev občine Radenci
GlaMur Šentilj
Predstavitev občine Šentilj
© 2020 Lokalna akcijska skupina Prlekija


T: +386 (0)2 585 13 40, E: info@las-prlekija.com, www.las-prlekija.com.

Partnerji v projektu:
    
Aktivnosti potekajo v sklopu projekta »GlaMur – užitek ob reki« in je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


Nastavitve prejemanja novic lahko spremenite, če pa novic ne želite več prejemati, se lahko odjavite

Email Marketing Powered by Mailchimp