Copy
marec 2020, št. 1/20
Oglej si vsebino novic v spletnem brskalniku

Lokalne ponudnike povezujemo v skupni nastop na lokalnih in tujih trgih pod novo blagovno znamko GlaMUR - Užitek ob reki (Genuss am Fluss)

Jejmo dobrote naših lokalnih ponudnikov!

Danes se zaradi razmer, v katerih smo se znašli, morda bolj kot kadarkoli prej veča zavedanje o pomenu lokalno pridelane hrane. Lokalna hrana ima namreč pred uvoženo številne prednosti, med katerimi prednjačijo kakovost, svežina in varnost.
Z mobilno aplikacijo Klopotec, ki smo jo razvili v okviru projekta Glamur, lahko odkrijete lokalne ponudnike hrane, vina ter drugih izdelkov v vaši neposredni bližini na območju LAS Prlekija in LAS Ovtar Slovenskih goric.
Spoznajte, kaj vse ponujajo, kje točno se nahajajo, kdaj so njihove prodajalne odprte za vas ter jih kontaktirajte. Vse to vam omogoča mobilna aplikacija Klopotec!
Za prenos aplikacije obiščite (levo QR koda za Android, desno za iOS):
  
Za lažjo uporabo aplikacije smo za vas pripravili tudi navodila.

Jejmo lokalno!
Povej, deli naprej!

Kam po lokalne izdelke?

Krizna situacija, ki smo ji priča v tem obdobju, je močno vplivala tudi na aktivnosti LAS Ovtar, ki smo jih želeli izvesti v okviru operacije Glamur. Tako je bil v marcu odpovedan festival Umetnost rizlinga in gibanice, v maju bomo morali odpovedati festival slovenskogoriške gibanice, prav tako pa smo morali odpovedati vse strokovne ekskurzije, ki so bile predvidene za marec in april. Ko se bo splošno stanje malo umirilo, pa bomo vseeno posneli do konca filmčke o Glamur lokalni ponudbi in obiskali nekaj gospodinj in društev kmečkih žena, ki jih bomo vključili v skupno kuharsko knjigo projekta. Partner LAS Vulkanland prav tako pospešeno pripravlja skupno spletno stran, kjer bodo predstavljeni vsi vključeni ponudniki, da bo prepoznavnost lokalne ponudbe in čezmejne regije čim večja. Pred objavo bomo vse ponudnike še enkrat kontaktirali in aktualizirali informacije.

Izdelali smo zemljevid / trganko Glamur ponudnikov

V okviru projekta smo LAS Prlekija izdelali in natisnili več tisoč izvodov trganke z zemljevidom, na kateri so označeni in predstavljeni lokalni ponudniki ob reki Muri na obeh straneh meje. Za distribucijo trganke, ki je namenjena dodatni promociji Glamur ponudnikov, je poskrbela vsaka izmed sodelujočih občin.

Nastajanje prav posebne kuharske knjige

V teku je priprava kuharske knjige, ki pa ne bo običajna kuharska knjiga. Poleg receptur in fotografij bo namreč vsebovala tudi kako anekdoto, zgodbo, običaj, kdaj se je ta jed pripravljala. Svoje recepture in načine priprave posamezne jedi bo pripravila skupina, društvo ali organizacija, ki deluje v posamezni občini. Komaj čakamo, da vam predstavimo končni izdelek!

Glamur aktivnosti v Slovenskih goricah

Na Razvojni agenciji Slovenske gorice (RASG), d.o.o., smo v tem obdobju, ko je gibanje precej omejeno in ko so tudi zaloge živil precej okrnjene, pozvali lokalne ponudnike, da aktivneje ponudijo svoje pridelke, ki jih imajo na zalogi, širši javnosti. Na terenu smo zelo hitro prepoznali potrebo po večji lokalni samooskrbi, zato smo vzpostavili bazo trenutne ponudbe s hrano pri ponudnikih in kmetijah. Baza se sproti aktualizira, redno pa jo preko lastnih kanalov, preko kanalov občin in preko drugih razpoložljivih medijev poskušamo približati lokalnemu prebivalstvu, da se poveže s ponudniki, in uživa zdravo, domačo hrano, hkrati pa s tem povečujemo raven zavesti o pomembnosti lokalne samooskrbe in razvoja podeželja kot takega.
Pozivu se je odzvalo tudi veliko ponudnikov, ki so vključeni v operacijo Glamur. Baza je dosegljiva na spletni povezavi: https://www.rasg.si/index.php/ponudba-2/kam-po-lokalne-pridelke-in-izdelke

Podpirajmo lokalno in upoštevajmo preventivne ukrepe!

Promocijski filmi občin

V okviru projekta smo posneli kratke promocijske filme lokalne ponudbe Glamur za osem občin LAS Prlekija in 10 občin LAS Ovtar slovenskih Goric (nekaj jih še nastaja).

V video zapisu se izbrani lokalni ponudniki predstavljajo s svojo raznoliko ponudbo, predstavljene pa so turistične znamenitosti vredne ogleda tudi v prostem času.

V tokratni številki se predstavljata občina Apače (LAS Prlekija) in občina Benedikt (LAS Ovtar Slovenskih goric). Vabljeni k ogledu!
Predstavitev občine Apače
Predstavitev občine Benedikt
© 2020 Lokalna akcijska skupina Prlekija


T: +386 (0)2 585 13 40, E: info@las-prlekija.com, www.las-prlekija.com.

Partnerji v projektu:
    
Aktivnosti potekajo v sklopu projekta »GlaMur – užitek ob reki« in je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


Nastavitve prejemanja novic lahko spremenite, če pa novic ne želite več prejemati, se lahko odjavite

Email Marketing Powered by Mailchimp