Copy
Št. 06 / 2020
Oglej si vsebino novic v spletnem brskalniku

LAS Prlekija Info

e-novice Lokalne akcijske skupina Prlekija

Popravek 5. javnega poziva LAS Prlekija

Upravni odbor LAS Prlekija je sprejel sklep o spremembi 5. javnega poziva. Rok za oddajo prijav je po novem 8. 7. 2020. Skladno s prejeto odločbo o spremembi Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija je spremenjena tudi višina razpoložljivih sredstev v dveh ukrepih. Popravljeno besedilo 5. Javnega poziva je dostopno na spletni strani www.las-prlekija.com
Povezava na 5. JAVNI POZIV LAS PRLEKIJA

Slovenski LASi trenutno izvajajo 25 projektov sodelovanja

Na sliki je prikazan trenutni prostorski prikaz podukrepa 19.3 - Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine. Prikazane so povezave med posameznimi LAS, glede na število odobrenih projektov sodelovanja do 31. 12. 2019. Močnejša kot je daljica, več je projektov sodelovanja med posameznima LAS. Trenutno se izvaja 25 projektov sodelovanja med domačimi in tujimi LAS (med njimi je tudi LAS Prlekija, ki trenutno izvaja 2 projekta sodelovanja: Glamur in Pametne vasi za jutri). To je več kot 400 % povečanje v primerjavi s 2007-2013. V Mreži za podeželje ocenjujejo, da so ti projekti sodelovanja eden izmed učinkovitih načinov razvoja podeželja, LASi pa imajo pri tem razvoju vodilno vlogo.

Javni poziv za kratki film o hrani na temo ZGODBE O HRANI

Javni poziv za kratki film o hrani na temo ZGODBE O HRANI: Filmski posnetki v dolžini največ 5 minut o raznoliki gastronomski in kulinarični dediščini Gastronomskih regij: lokalna hrana, izdelki, recepti, proizvajalci hrane, chefi, prehrambne tradicije, prehranske inovacije, prehrambne tehnike in prakse, prehrambne krajine, snovna dediščina, povezana z regionalno gastronomijo, …
Razglasitev zmagovalcev po kategorijah (po izboru komisije) bo potekala oktobra v Bruslju med Evropskim tednom regij in mest (European Week of Regions and Cities European Committee of the Regions) na odmevnem dogodku Gastronomske regije, na katerem bo občinstvo izbralo tudi glavnega zmagovalca. Razpisna dokumentacija. Rok oddaje: 27. 7. 2020.

© 2020 Lokalna akcijska skupina PrlekijaZa vsebino je odgovorna LAS Prlekija. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Nastavitve prejemanja lahko spremenite, če pa novic ne želite več prejemati, se lahko odjavite.

Email Marketing Powered by Mailchimp