Copy
Od srca zahvaljujemo na Vašem povjerenju i podršci.
Lina, Maja, Iva, Nina, Kristina i Vesna
Novosti iz iLaba
JESTE LI UPOZNALI NAŠU KRISTINU?

Pozdrav svima! Jednostavno sam jedan dan došla i rekla – Lina, tebi treba pomoć, ne možeš sve sama. I tako sam na svoju veliku radost postala dio  iLab tima. Idejama, planovima i projektima koji nas čekaju se više nego veselim, a od sada više ne trebate čekati tako dugo da vam Lina odgovori na mail ili poziv, jer u većini slučajeva to radim ja.
Brinem o poslovanju Udruge, rasporedu terapija, organizaciji predavanja i radionica, projektima..
Slobodno mi se možete obratiti s bilo kakvim prijedlozima, primjedbama, idejama, pitanjima...Pišite mi na kristina@ilab.hr, vrlo rado ću vam pomoći.

U PRVA TRI MJESECA 2017. GODINE SMO...
SUDJELOVALI U OBILJEŽAVANJU TJEDNA MOZGA...

14.03. održali smo radionicu na temu "Uloga osjetnih informacija na razvoj mozga" u sklopu obilježavanja Tjedna mozga. Radionici su prisustvovali roditelji, odgojitelji, terapeuti, a Lina i Nina su na jedan zanimljiv i interaktivan način prošle kroz sve naše osjete i pokazale kako oni utječu na razvoj mozga.

ODRŽALI PREDAVANJE...

Naša dr.sc. Maja Petković 01.04. održala je predavanje "Pokretom do učenja kroz prve tri godine života". Interes za predavanje je bio velik, a svi koji su prisustvovali čuli su ponešto o ranom razvoju djeteta i važnosti stimulacije kroz međusobni utjecaj različitih razvojnih područja poput senzornog, motoričkog, kognitivnog te također onog emocionalnog kroz kontakt s majkom. Za one koji nisu mogli doći 01.04, ovo predavanje ponovit ćemo u subotu 27.5. u sklopu Dana otvorenih vrata udruga.

OTVORENJE PARKA NA JARUNU

14. ožujka pridružili smo se službenom otvorenju igrališta za djecu s poteškoćama u razvoju na Jarunu na poziv Ivone Radić iz Komunikacijskog laboratorija. Svakako pozdravljamo ovaj projekt i želimo da ih u budućnosti bude sve više i više!

 
NAJAVLJUJEMO DOGAĐANJA...

RADIONICA ZA RODITELJE
Dodatna radionica za roditelje, kao nastavak predavanju, dr.sc. Maja Petković, edukacijski rehabilitator, održat će 22.4.2017. u 17h. Na ovoj radionici kroz tjelesno-iskustvene, senzoričke vježbe te kroz svakodnevne situacije kao što su igra i hranjenje, vidjet ćete što se događa s djetetom i kako interakcija s roditeljem utječe na regulaciju djeteta.

Prijave su još uvijek u tijeku, a sve dodatne informacije možete dobiti na office@ilab.hr. Pozvani ste na radionicu i ako niste bili na predavanju. Kotizacija za radionicu je 80kn.

Prijava na radionicu
DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA

Dani otvorenih vrata udruga održat će se od 25. do 27. svibnja 2017. Povodom tih dana iLab organizira nekoliko predavanja na razlišite teme. Aktivnosti Udruge moći će se pratiti putem mobilne aplikacije UdrugeInfo (https://www.udruge.hr/), a najave naših predavanja moći ćete pronaći na Facebook stranici udruge iLab te na www.ilab.hr
Svakako nam se pridružite!

Prijava na DOVU
NOVA USLUGA - GRUPNE RADIONICE ZA DJECU:
Dragi roditelji, najavljujemo novost u iLabu. Nudimo mogućnost prijave Vašeg djeteta u grupne aktivnosti koje ćemo provoditi minimalno jednom tjedno. Teme za radionice su:
1. Poticanje senzorne integracije u grupi
2. Radionica sa psima pomagačima
3. Senzorna integracija za dojenčad
4. Tematske, kreativne radionice
5. Radionice s roditeljima

Ciljevi ovih radionice su:
1. Poticanje socijalne interakcije među djecom s teškoćama u razvoju, među njihovim roditeljima i s terapeutom
2. Poticanje socio – emocionalne interakcije između roditelja i djeteta
3. Poticanje senzorne integracije
4. Usvajanje socijalnih vještina i društveno prihvatljivih obrazaca ponašanja
5. Unaprijeđivanje motoričkih i grafomotoričkih sposobnosti djece s teškoćama
6. Jačanje i podizanje razine svijesti uže i šire zajednice o problemima s kojima se susreću djeca s teškoćama u razvoju kako bi ostvarila kvalitetnu socijalnu interakciju s drugom djecom.

Kako će to izgledati?
Ciljane i strukturirane aktivnosti vođene od strane stručnih osoba u području rada s djecom s teškoćama u razvoju provodit će se u obliku grupnih radionica. Broj korisnika po radionici je minimalno troje, dok će maksimalni broj korisnika ovisiti o različitim faktorima poput vrste radionica (temi) te vrsti poteškoća prijavljene djece. Izvodi se minimalno jedna radionica tjedno u trajanju od jednog sata.

Prijava za grupne radionice
NOVA USLUGA - PLAY TERAPIJA
Naša draga suradnica, socijalna radnica i Gestalt psihoterapeut u edukaciji iz udruge Hrabri telefon, Vesna Katalinić je također i play terapeut u edukaciji te u udruzi iLab provodi procjene Play terapije i samu terapiju. To je metoda rada prilagođena djeci, posebno do 12. godine starosti. Riječ je o nedirektivnoj tehnici po kojoj se vjeruje da je svako dijete spremno preuzeti odgovornost i imati inicijativu adekvatnoj svojoj dobi. Djeca do 12. godina starosti većinom komuniciraju neverbalno te im je play terapija naklonjena sa svojim tehnikama. Terapija osnažuje djetetove resurse te pomaže u nalaženju načina da se dijete nosi s emocijama i situacijama. 
Prijave za Play terapiju
SURADNJA S UDRUGOM PSI POMAGAČI I DALJE RASTE
Naša suradnja s udrugom Psi pomagači raste svakim danom. Pišemo sve više zajedničkih  projekata inspirirani vašom zainteresiranošću i željom i voljom za radom sa našim psima pomagačima.
Malo se mazimo...
U toku tjedna radimo s mališanima i jako smo popularni na TVu
Vikendom učimo najnoviju članicu obitelji Abru da postane izvrstan pas pomagač.
Nikolina i Lina su sudjelovale edukaciji za stručne osobe u radu s djecom organizirane od strane udruge Psi pomagači 
Prijava za program poticanja senzorne integracije potpomognute psima pomagačima
I DALJE UČIMO...!
Maja (lijevo) i Lina (u sredini) pohađaju kontinuiranu edukaciju za Senzorno integrativnog specijalista za dojenčad s kolegicom Elizabetom (desno), edukacijskim rehabilitatorom iz udruge RIOS iz Osijeka.

KOLUMNE NAŠIH KORISNICA

Svaki tjedan čitajte nove priče naše dvije mame u sklopu projekta iLabHub.

Zahvaljujemo se mami Lavici i mami Ruži što su započele pisanje svojih kolumni na našim web stranicama. Svaki tjedan nas uvode u svoj svijet i pozivaju da pogledamo stvari iz nove perspektive. Njihove životne priče možete pratiti s nama.

Kolumna mame Lavice
Kolumna mame Ruže.

Hvala vam!!

MJESEČNO PLAĆANJE ONLINE

Kontinuirano radimo na tome da se želje korisnika čuju i pretvore u djelo. Ulažemo u naše odnose i trudimo se olakšati našu svakodnevnu komunikaciju i suradnju. Većina roditelja čija su djeca u kontinuiranom programu poticanja senzorne integracije, radnoterapijskih vještina ili na play terapiji zamolila su nas da plaćaju jednokratno na mjesečnoj osnovi. Stoga, kako bi vam bilo još lakše, možete to učiniti iz svojih fotelja internet bankarstvom, a ovjereni račun dobijete pri prvom idućem dolasku u Udrugu ili ga šaljemo na Vašu kućnu adresu po primitku uplate.

Uplate možete vršiti na:
Udruga iLab
HR 98 2340009 1110565821
Opis plaćanja: ime usluge (SI terapija, Radna terapija, Play terapija, Savjetovanje,...)

Hvala!

DONACIJE

Želite li podržati naš rad, možete to učiniti putem donacija na žiro račun udruge iLab HR9823400091110565821 (Privredna banka Zagreb).

Puno vam hvala!

Copyright © 2017, All rights reserved.
Adresa kabineta:
Kamaufova 9, 10000 Zagreb

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this lis