Copy
Udruga iLab ima za vas svoja vrata otvorena cijelo ljeto!
Vaše Lina, Nikolina, Kristina, Vesna, Maja i Iva.
Novosti iz iLaba

Pozivamo Vas u iLabHub
iLabHub je program jačanja roditelja djece s odstupanjima u razvoju udruge iLab. Zamišljen je kao skupina strukturiranih i slobodnih, individualnih i skupnih aktivnosti u određenom prostoru za roditelje u kojem bi se mogli opustiti i napraviti nešto za sebe, odnosno jačati sebe kao glavnu osobu u djetetovu životu i sve to dok je dijete u sigurnim rukama naših terapeuta. Ideja je to koja se već jaaako dugo vrti i mota po našim mislima, a početak tako divnog projekta već su nagovijestile kolumne Mame Lavice i Mame Ruže. Dođite, udobno se smjestite u foteljici, prolistajte nešto više i nešto manje stručne knjige koje vas zanimaju ili se podružite s nama i drugim roditeljima. Ako i Vi imate neku knjigu koju biste stavili na policu da je i drugi roditelji mogu prolistati, slobodno nam donesite. Uključite se u naš iLabHub i svojim idejama i prijedlozima. Bez vas nema ni iLabHub-a. 

Ima roditelja koji su ovaj projekt već prepoznali te pomogli donacijom da si obogatimo prostor. Pročitajte niže dolje.

Radu udruge možete pomoći i Vi!

INDIVIDUALNI PLAN I PROGRAM (IPP)

U iLabu nam je izuzetno važno svakom djetetu i obitelji pristupiti individualno, prema njegovim sposobnostima i interesima te tako i prilagođavamo aktivnosti na svakom pojedinom susretu.

Zbog toga u iLabu izrađujemo individualni plan i program za svako dijete uključeno u naš program u kojem, naravno, krećemo od djetetovih vrlina. Prema tim vrlinama određujemo ciljane aktivnosti potrebne za ostvarivanje određenih kratkoročnih i dugoročnih ciljeva. Konstantno radimo evaluaciju djetetovog napretka, a naravno da nam je najveća motivacija i potvrda našem radu kada vidimo da dijete napreduje u smjeru ostvarivanja naših zajedničkih ciljeva.

Na našem susretu nakon učinjene procjene skupa s roditeljima dogovorimo dugoročne i kratkoročne ciljeve te kako ćemo ih evaluirati te potom krećemo s radom.

Ovdje bismo naglasak stavili ne samo na izvrsnu suradnju koju imamo s roditeljima djece uključene u programe iLaba, već i na vrlo uspješnu i produktivnu komunikaciju s terapeutima iz drugih ustanova koji su uključeni u djetetovu habilitaciju ili odgoj. Primjerice, ako se dijete uključi u program poticanja senzorne integracije u iLabu te pohađa neurorazvojne vježbice prema Bobath konceptu van iLaba, rado ćemo komunicirati s Vašim fizioterapeutom i timski s njim /njom raditi prema našim ciljevima.

Jer svima nama je najvažnije da svako dijete lijepo napreduje, da je sretno i uspješno u svojim aktivnostima.

Naša Lina je konačno skupila hrabosti i stala pred kameru! Jako smo ponosni i sretni što će svoje znanje i iskustvo podijeliti sa svima nama. Slobodno bacite oko i pogledajte kako izgleda iLabVlog, a ako imate kakvih pitanja ili prijedloga pišite nam na office@ilab.hr
Intro to iLab's sensory logs
The "remote control"

"Reach for Change" i iLab

Međunarodna zaklada "Reach for Change" iz Švedske i Tele2 i ove godine su raspisali natječaj za financijsku i nefinancijsku podršku projektima koji doprinose rješavanju problema s kojima se susreću djeca. iLab je s projektom "iLabBaby" prošao u drugi krug, držite nam fige da uspijemo do kraja!

iLab je postao član online platforme "Čini pravu stvar"

Radi se o online društvenoj platformi "Čini pravu stvar" tvrtke VIPnet putem koje će se prikupljati sredstva za projekte udruge iLab. Ovom prilikom najavljujemo i Lininu osobnu kampanju 7 dana bez ekrana koju će provesti sa svojim sinom s ciljem potpore roditeljima te podizanjem razine svijesti o prekomjernom vremenu koja djeca )s teškoćama u razvoju) provode ispred ekrana svih vrsta i veličina i sadržaja. O kampanji ćemo vas dodatno obavijestiti kako biste nas mogli pratiti i podržati. 

Odličan feedback
Hvala vam na odličnoj povratnoj informaciji za novu uslugu koju smo ponudili roditeljima. Od ovog ljeta imate mogućnost unajmljivanja naše senzorne sobe na period od pola sata i jednog punog sata (bez prisustva stručne osobe). Znači, u kabinetu ste sami sa svojim djetetom te koristite svu opremu kako biste radili na  svojim ciljevima, privrženosti, samoregulaciji, pobuđenosti ili na nekom drugom učenju (npr. komunikaciji). Javite nam se na office@ilab.hr ako i Vi želite rentati našu sobu.
Bookiraj mi sobu
PODSJETNIK - GRUPNE RADIONICE ZA DJECU:
Dragi roditelji, najavljujemo novost u iLabu. Nudimo mogućnost prijave Vašeg djeteta u grupne aktivnosti koje ćemo provoditi minimalno jednom tjedno. Teme za radionice su:
1. Poticanje senzorne integracije u grupi
2. Radionica sa psima pomagačima
3. Senzorna integracija za dojenčad
4. Tematske, kreativne radionice
5. Radionice s roditeljima
Želim se prijaviti na grupnu radionicu.
Ciljevi ovih radionice su:
1. Poticanje socijalne interakcije među djecom s teškoćama u razvoju, među njihovim roditeljima i s terapeutom
2. Poticanje socio – emocionalne interakcije između roditelja i djeteta
3. Poticanje senzorne integracije
4. Usvajanje socijalnih vještina i društveno prihvatljivih obrazaca ponašanja
5. Unaprijeđivanje motoričkih i grafomotoričkih sposobnosti djece s teškoćama
6. Jačanje i podizanje razine svijesti uže i šire zajednice o problemima s kojima se susreću djeca s teškoćama u razvoju kako bi ostvarila kvalitetnu socijalnu interakciju s drugom djecom.

DONACIJE

Želite li podržati naš rad, možete to učiniti putem donacija na žiro račun udruge iLab HR9823400091110565821 (Privredna banka Zagreb).

Puno vam hvala!

Copyright © 2017, All rights reserved.
Adresa kabineta:
Kamaufova 9, 10000 Zagreb

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this lis


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Udruga iLab · Sjedište: Alagovićeva 22a, Zagreb · Kabinet: Kamaufova 9, Zagreb · Zagreb 10000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp