Copy
Udruga iLab ima za vas svoja vrata otvorena cijelo ljeto!
Vaše Lina, Nikolina, Kristina, Vesna, Maja i Iva.
Novosti iz iLaba
PREDLOŽILI STE...
Nedavno smo objavili da dajemo nasu senzornu sobu u polusatni ili jednosatni najam ako roditelji koji putuju sa svojom djecom s nekim senzornim odstupanjima žele dovesti svoje dijete da se lakše regulira nakon puno hodanja i razgledavanja. Tako nam se obratilo i nekoliko vas, naših korisnika, da bi i vama odgovarao takav najam kako bi u toku ovih vrućina i natrpanih parkića mogli provesti strukturirane aktivnosti, a da nije klasična terapija. Znači, u kabinetu ste sami sa svojim djetetom te koristite svu opremu kako biste radili na privrženosti, samoregulaciji, pobuđenosti ili na nekom drugom učenju (npr. komunikaciji). Javite nam se na office@ilab.hr ako i Vi želite rentati našu sobu na pola sata ili sat vremena. 

POČELI SMO S GRUPNIM RADIONICAMA!

U prošlom newsletter-u najavili smo našu novu uslugu – grupne radionice za djecu s teškoćama u razvoju. Održali smo radionice poticanja senzorne integracije i radionicu s psom pomagačem, malim Riom. Bilo nam je jako zabavno, svi smo uživali i na kraju smo svi imali velike smajliće na licima.

Grupne radionice se naravno, nastavljaju i preko ljeta te dapače uvodimo više termina za radionice kako bi i ona djeca koja nemaju priliku otići na ljetovanje imala zabavno ljeto s puno druženja.

UTORAK, 04.07.2017., 13 – 14 sati – POTICANJE SENZORNE INTEGRACIJE

UTORAK, 04.07.2017., 14 – 15 sati – KREATIVNA RADIONICA

PETAK, 07.07.2017., 13 – 14 sati – POTICANJE SENZORNE INTEGRACIJE


Pratite naše objave o rasporedu na Facebook stranici udruge iLab i na našoj web stranici ili nam jednostavno pišite na office@ilab.hr. Na istoj email adresi možete izvršiti i svoju prijavu.
Želim se prijaviti na grupnu radionicu.

DOVU 2017.

I ove godine Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga od 25. do 27. svibnja.

Povodom tih dana pozvali smo sve zainteresirane na predavanja i radionice namijenjene roditeljima djece s teškoćama u razvoju i stručnjacima. Odaziv je bio velik, a održali smo nekoliko radionica kako bismo što bolje predstavili naš rad.

Tea Selaković, prof.def. govorila je o ulozi psa pomagača u rehabilitacijskom radu; SI specijalist za dojenčad u edukaciji, Lina te radni terapeut / SIAT terapeut, Nikolina interaktivnom radionicom su pojasnile važnost osjetnih informacija na razvoj mozga, dok je dr. sc. Maja Petković, mag. rehab. educ. održala predavanje Pokretom do učenja kroz prve tri godine.

TJEDAN UDRUGA 2017.

Od 24. do 26. svibnja mogli ste nas posjetiti na štandu na Zrinjevcu povodom Tjedna udruga u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Posjetiteljima smo odgovarali na brojna pitanja o našem radu, a pripremili smo i super zabavne igrice kako bismo detaljnije objasnili kako se osjećaju djeca s poremećajem senzorne integracije.

VELIKO HVALA HEP-U!

 

S veseljem javljamo da je našem projektu Rano otkrivanje razvojnih teškoća i postupci rane intervencije na natječaju za donacije "Svjetlo na zajedničkom putu" koji je raspisala Hrvatska elektroprivreda d.d. odobrena donacija u iznosu od 13.000 kn. Veliko hvala HEP-u što je prepoznao naš rad, trud i veliko zalaganje, a ponajviše želju da pomognemo što većem broju djece s teškoćama u razvoju.

Radu udruge možete pomoći i Vi! Donirajte!

SRETAN ROĐENDAN ŠIRA!
Naša suradnja s udrugom "Psi pomagači" se i dalje nastavlja te smo imali veeeliko slavlje za Širu i to upravo s obitelji koja je naše udruge spojila. Zajedno smo proslavili Širin 5. rođendan, bilo je veselo, pjevalo se, plesalo, a Šira je naravno bila najviše oduševljena svojom torticom. Još jednom -  Šira, želimo ti puno keksića i zabave s klincima!

PODSJETNIK - GRUPNE RADIONICE ZA DJECU:
Dragi roditelji, najavljujemo novost u iLabu. Nudimo mogućnost prijave Vašeg djeteta u grupne aktivnosti koje ćemo provoditi minimalno jednom tjedno. Teme za radionice su:
1. Poticanje senzorne integracije u grupi
2. Radionica sa psima pomagačima
3. Senzorna integracija za dojenčad
4. Tematske, kreativne radionice
5. Radionice s roditeljima
Ciljevi ovih radionice su:
1. Poticanje socijalne interakcije među djecom s teškoćama u razvoju, među njihovim roditeljima i s terapeutom
2. Poticanje socio – emocionalne interakcije između roditelja i djeteta
3. Poticanje senzorne integracije
4. Usvajanje socijalnih vještina i društveno prihvatljivih obrazaca ponašanja
5. Unaprijeđivanje motoričkih i grafomotoričkih sposobnosti djece s teškoćama
6. Jačanje i podizanje razine svijesti uže i šire zajednice o problemima s kojima se susreću djeca s teškoćama u razvoju kako bi ostvarila kvalitetnu socijalnu interakciju s drugom djecom.
Prijava za grupne radionice
IMALI SMO RADNE POSJETE...
U posjetu su nam došle Elizabeta iz udruge Udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu Osječko-baranjske županije (RIOS) s kojom planiramo različite oblike suradnje te Marija iz j.d.o.o. Sretno dijete kojoj smo pomogli oko pripremanja kabineta u Virovitici. 

DONACIJE

Želite li podržati naš rad, možete to učiniti putem donacija na žiro račun udruge iLab HR9823400091110565821 (Privredna banka Zagreb).

Puno vam hvala!

Copyright © 2017, All rights reserved.
Adresa kabineta:
Kamaufova 9, 10000 Zagreb

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this lis