Copy
In deze maandelijkse nieuwsbrief deelt Green Film Making ontwikkelingen, evenementen en praktische tools en tricks die te maken hebben met het verduurzamen van de film- en televisiesector.
Kun je deze update niet goed lezen? Bekijk hem in je browser

Verborgen Impact

ECO-neutraal proberen te leven: richtlijnen voor het dagelijkse leven, maar ook voor de filmindustrie.
 


We zijn in een kritieke fase aanbeland, dat moge duidelijk zijn. Als we de impact op onze leefomgeving niet drastisch terugschroeven, zullen de gevolgen navenant zijn. In haar boek “De Verborgen Impact” laat Babette Porcelijn, een van de nieuwkomers in Trouws Duurzame 100, zien dat de echte impact van ons gedrag en onze consumptie soms elders zit dan we denken en die boodschap is niet altijd makkelijk over te brengen. Ze hoopt vooral de reactie “Wát? Waarom wist ik dit niet!” bij mensen los te maken. Want dan gaan ze handelen.

Porcelijn focust op het grote geheel en probeert alle schakels van de keten in kaart te brengen. De filmindustrie is in dat opzicht slechts een klein deelgebied, maar hangt wel met vele dingen samen. Het gaat erom wat we gebruiken en hoe. Waar zit de impact? Dat het drastisch anders moet staat vast. Een gesprek met Babette Porcelijn.

Lees meer.
 
ADE Green 2016

Op 19 oktober 2016 vond voor de vierde maal ADE Green plaats. Dat in de festivalwereld een belangrijke omslag moet plaatsvinden, weten ADE en ID&T al langer en daarom sloegen ze ook dit jaar opnieuw de handen in elkaar en bouwden deze festivaldag uit tot een toonaangevend congres over duurzaamheid, innovatie en sociale verandering. Tijdens diverse workshops, verdiepende discussies, panelgesprekken en gastlezingen werd op zoek gegaan naar zinvolle oplossingen.
 
ADE Green is in het bijzonder op de festival- en muziekbranche gericht, maar de link met de film- en televisiewereld is sterk. De wijze waarop tijdens dit congres kennis gedeeld en inzichtelijk gemaakt werd, bevestigde op een prettige manier hoe verschillende velden en disciplines samen verder kunnen komen in het verduurzamen van de eigen branche. Film, muziek, festivals e.a. liggen door dit gedeelde streven plots heel dicht bij elkaar. Daarbij was de Gemeente Amsterdam op deze editie van ADE Green een opmerkelijk bindende factor: Zij zal haar beleid komende jaren voor alle events dwingender maken en zorgen voor regelgeving die voor allen geldt. Een goede zaak. GFM deed bij ADE Green al eerder veel inspiratie op en dat was dit jaar niet anders.

Lees meer.
 
Tussen Kunst & Kas
Tussen Kunst & Kas

Op donderdag 27 oktober 2016 werd het vooruitstrevende duurzaamheidsproject Tussen Kunst en Kas van de Hermitage Amsterdam en de Hortus Botanicus officieel in werking gesteld. Daarmee zijn beide instellingen aangesloten op één warmte-koudebron. Een uniek project waarbij zij op een duurzame manier energie gaan delen, met grote energiebesparende resultaten. GFM zorgde voor een filmregistratie.

Bekijk het filmpje hier.
GFM op IDFA 2016

Ook dit jaar zetten Green Film Making en het IDFA hun vruchtbare samenwerking verder. Op vrijdag 18 en woensdag 23 november 2016 presenteert GFM een aantal films en bespreekt ze graag met u na.Meer info over de films, data, locatie en tijdstip vindt u hier.
 
VAF workshop
Hybride generator op set 'Moordvrouw'

Na ruim een jaar denk- en uitzoekwerk en een jaar geduld tijdens het bouwproces is de 28 kVA Hybride generator van Het Licht nu daadwerkelijk operationeel. De eerste set waar hij uitgeprobeerd werd is die van Mick Durlachers ‘Moordvrouw’. Niet alleen is het mooi te horen dat de resultaten naar verwachting zijn, maar evenzeer dat de generator zo positief ontvangen wordt.

Lees meer.

VAF workshop
VAF Emission

Op donderdag 17 november organiseren onze Belgische collega's van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in kader van e-Mission een workshop rond duurzame energievoorziening op de set. Op deze workshop kom je te weten welke mogelijkheden er zijn om de energievoorzieining tijdens de productie duurzamer en goedkoper te maken.

Lees meer en meld u aan.
 

OPROEP 

We zoeken producenten die hun kosten willen verlagen, hun efficiëntie willen verhogen en hun ervaring met duurzaam werken willen uitbreiden. Green Film Making draait ook in 2016 verschillende testcases, onder andere op de onderdelen Transport, Catering en Energie.

Ben jij producent en start je binnenkort met een productie, en ben je bereid om samen met ons te kijken of je CO2-uitstoot én euro's kunt besparen op transport, energie en afval? Stuur dan een e-mail naar Els Rientjes op els@greenfilmmaking.com. Zij zal je informeren over de mogelijkheden die duurzaamheid in jouw productie kan bieden.
 
Over Green Film Making
 
Green Film Making komt voort uit het Green Film Making Project, een initiatief van Strawberry Earth. Het Nederlands Filmfonds heeft Els Rientjes als Sustainability Manager de opdracht gegeven om het verduurzamen van de Nederlandse filmsector verder vorm te geven. 

Els Rientjes staat altijd open voor nieuwe ontmoetingen met mensen die goede ideeën hebben over duurzaam produceren, of die hierover in contact willen komen. Stuur een e-mail naar info@greenfilmmaking.com. 
Copyright © 2016 Green Film Making, All rights reserved.