Copy
In deze maandelijkse nieuwsbrief deelt Green Film Making ontwikkelingen, evenementen en praktische tools en tricks die te maken hebben met het verduurzamen van de film- en televisiesector.
Kun je deze update niet goed lezen? Bekijk hem in je browser

Focus op Groen 2016Op 4 oktober 2016 vond het congres Focus op Groen 2016 plaats, een initiatief vanuit het Mediapark (Hilversum). Hoe krijgen we de sector zo goed als mogelijk mee in die duurzaamheidsslag die gemaakt moet worden, was een van de centrale vragen. Jan Douwe Kroeske, de gastheer van de dag, zette de toon: “Onder andere door verhalen te delen en elkaar te inspireren. En door je te laten inspireren. Onderdelen van de essentie van ‘ons’ vak.”


Copyright foto's Mark Janssen


Zowel Nederlandse (o.a. Gijs Kerbosch, Paul Römer, Bernice Notenboom en Peter Smit) als internationale gasten (Andy Ridley, Aaron Matthews) kregen het podium. Andy Ridley, initiatiefnemer van het succesvolle Earth Hour, beet de spits af. Ridley werkt nu bij het in Nederland gevestigde bedrijf Circle Economy. Ridley: “Geen enkel ander land staat zo ver op vlak van circulaire economie als Nederland. Hier kan veel gebeuren. Televisie en film kunnen een cruciale rol spelen in het bekend maken van inhoud. Maak de verhalen bekend, zo veel als mogelijk.”

Lees meer.
 
Deel!

Green Film Making deelt sinds haar oprichting graag al haar kennis over duurzamer produceren. Zo goed als mogelijk proberen we de alternatieven die nu al op de set mogelijk en zichtbaar zijn in kaart te brengen en in de etalage te zetten.
Deze boodschap bracht Els Rientjes dit jaar ook op de NFF Talentdag. Een dag voor jonge en nieuwe makers op het Nederlands Film Festival. Ze toonde er een animatiefilmpje over transport [Kasper Hoex, Alhambra Amsterdam], waarin Green Film Making een 8-tal tips op een rij zet die tijdens het produceren een groot verschil kunnen maken qua milieu-impact en kostenbesparing. 

Lees meer en bekijk het filmpje.

 
Jerry Carry
Neem deel

Ben je een filmcateraar en wil je mee testen hoe er spaarzamer met water en plastic op de set omgegaan kan worden? Neem deel aan de waterproef van Green Film Making en Join the Pipe. Lees hier meer en meld je aan.
ADE Green

Amsterdam Dance Event 2016 organiseert ook dit jaar een festivaldag gericht op duurzaamheid, innovatie en sociale veranderingen. 'Meaningful solutions for the future', zo luidt het.

Een van de vele internationale gasten en initiatieven die dag is Emellie O'Brien van het New Yorkse Earth Angel [Making movies without making a mess.]

Lees meer en koop tickets.

Voor het volledige programma.
 
Firefly groene stroom accu
Before the Box Office

Op 7 oktober 2016 vindt het Sustainable Production Forum op het Vancouver International Film Festival (VIFF) plaats. Curator van dat forum dit jaar is Zena Harris, directeur van de Green Spark Group (Vancouver). Een hele tijd terug werd Green Film Making al gecontacteerd door de Green Spark Group om kennis en beeldmateriaal te delen. Daar kwam o.a. de film 'Before the Box Office' uit voort waarin Green Film Making een mooie vermelding krijgt.

Bekijk het filmpje hier.

OPROEP 

We zoeken producenten die hun kosten willen verlagen, hun efficiëntie willen verhogen en hun ervaring met duurzaam werken willen uitbreiden. Green Film Making draait ook in 2016 verschillende testcases, onder andere op de onderdelen Transport, Catering en Energie.

Ben jij producent en start je binnenkort met een productie, en ben je bereid om samen met ons te kijken of je CO2-uitstoot én euro's kunt besparen op transport, energie en afval? Stuur dan een e-mail naar Els Rientjes op els@greenfilmmaking.com. Zij zal je informeren over de mogelijkheden die duurzaamheid in jouw productie kan bieden.
 
Over Green Film Making
 
Green Film Making komt voort uit het Green Film Making Project, een initiatief van Strawberry Earth. Het Nederlands Filmfonds heeft Els Rientjes als Sustainability Manager de opdracht gegeven om het verduurzamen van de Nederlandse filmsector verder vorm te geven. 

Els Rientjes staat altijd open voor nieuwe ontmoetingen met mensen die goede ideeën hebben over duurzaam produceren, of die hierover in contact willen komen. Stuur een e-mail naar info@greenfilmmaking.com. 
Copyright © 2016 Green Film Making, All rights reserved.