Copy
In deze maandelijkse nieuwsbrief deelt Green Film Making ontwikkelingen, evenementen en praktische tools en tricks die te maken hebben met het verduurzamen van de film- en televisiesector.
Kun je deze update niet goed lezen? Bekijk hem in je browser

Hoe haal je meer uit je budget in de postproductie?

Dinsdag 24 mei (19.30-21.30) organiseert Els Rientjes in samenwerking met FC Walvisch en OQTOO de workshop ‘Green Film Making in postproductie’. Aanwezig zijn? Meld je aan via rsvp@greenfilmmaking.com. Ook kun je jezelf op 'aanwezig' zetten bij het evenement op Facebook.

Tijdens deze avond delen verschillende postproducenten, zoals Mels Kroon (STORM Post Production), VFX-supervisor Kasper Oerlemans, Maria Kramer (Warnier Posta), Job ter Burg en Neeltje van der Heijden en Maarten de Graaf hun ervaringen met en ideeën over duurzaamheid en efficiency tijdens het postproductieproces. 

Andrea van Pol (Opium op 4, AVROTROS) presenteert de avond.
 
Lees meer over het voorlopige programma en de inhoud >>
 
Afbeelding via oxfordmediafactory.co.uk
Gefeliciteerd Firefly Clean Energy!

Eerder schreven we al over het Britse Firefly Clean Energy, een nieuwe speler op de Nederlandse markt voor duurzame energievoorziening. Met hun 'Cygnus', de hybride aggregaat die geladen kan worden met (groene) stroom, bieden zij een mobiele energieleverancier die voor de film- televisie- en commercialsector interessant kan zijn. Op dit moment onderzoeken we bij welke productie Firefly een case kan draaien.

Niet alleen Green Film Making is enthousiast. Op 23 april reikte de Hire Association Europe aan Firefly de award uit voor 'Event Industry Product of the Year' tijdens de jaarlijkse Hire Awards.

Gefeliciteerd guys!
postproductie gratis workshop
Duurzame communicatie = efficiënte communicatie

Op de set van de nieuwe televisieserie 'Brussel' maakt de crew gebruik van Wunderlist: dé app voor planners en lijstjesfreaks. En dus ook voor producenten.

Productieleider Madelon Veldhuizen vertelt: "In de communicatie hebben we een duurzame slag gemaakt, door te werken met de gratis app Wunderlist. Hiermee is het voor de hele productie inzichtelijk wie welke taken uitvoert en tot hoever het is uitgevoerd. De hele opbouw van die acties blijft zichtbaar. Onnodige e-mails en ruis op de communicatiestoornis blijft hierdoor achterwege."

Maak hier je profiel aan (en laat ons weten of het jullie productie ook stukken efficiënter heeft gemaakt).
Groene Hartenkreet vanaf 'Brussel'

In de rubriek Groene Hartenkreet delen we de ervaringen van filmmakers en filmprofessionals met Green Filmmaking. Succes of sof? Gemakkelijk of ingewikkeld? Van elkaars praktijkervaringen kunnen we tenslotte het meeste leren.

Madelon Veldhuizen is productieleider bij de televisieserie ‘Brussel' (Endemol Shine Productions). Op deze set probeert Velduizen en collega's zo duurzaam mogelijk te werken.

"Privé probeer ik zo duurzaam mogelijk te leven, dus waarom is dat geen automatisme in ons werk?"

Lees hier Madelons Groene Hartenkreet 

 
Firefly groene stroom accu
Greenspiration - Roll Array

Ik ga naar de set en ik neem mee..mijn oprolbare zonnepanelen. Toekomstmuziek? Nee, het Britse Renovagen biedt de Roll Array aan, oprolbare zonnepanelen waarmee je overal off-grid aan de slag kunt.

De zonnepanelen kunnen tot een vermogen van 100kW genereren, waarmee je dus grote dieselaggregaten kunt uitsparen. De Roll Array kan opgerold worden en door een 4x4 jeep worden vervoerd naar de plek van bestemming. 

Lees hier meer over, en bekijk het filmpje
OPROEP 

We zoeken producenten die hun kosten willen verlagen, hun efficiëntie willen verhogen en hun ervaring met duurzaam werken willen uitbreiden. Green Film Making draait ook in 2016 verschillende testcases, onder andere op de onderdelen Transport, Belichting en Energie.

Ben jij producent en start je binnenkort met een productie, en ben je bereid om samen met ons te kijken of je CO2-uitstoot én euro's kunt besparen op transport, energie en licht? Stuur dan een e-mail naar Els Rientjes op els@greenfilmmaking.com. Zij zal je informeren over de mogelijkheden die duurzaamheid in jouw productie kan bieden.
 
Over Green Film Making
 
Green Film Making komt voort uit het Green Film Making Project, een initiatief van Strawberry Earth. Het Nederlands Filmfonds heeft Els Rientjes als Sustainability Manager de opdracht gegeven om het verduurzamen van de Nederlandse filmsector verder vorm te geven. 

Els Rientjes staat altijd open voor nieuwe ontmoetingen met mensen die goede ideeën hebben over duurzaam produceren, of die hierover in contact willen komen. Stuur een e-mail naar info@greenfilmmaking.com. 
Copyright © 2016 Green Film Making, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp