Copy
In deze maandelijkse nieuwsbrief deelt Green Film Making ontwikkelingen, evenementen en praktische tools en tricks die te maken hebben met het verduurzamen van de film- en televisiesector.
Kun je deze update niet goed lezen? Bekijk hem in je browser


Zo doe je dat: Amerikaanse producties draaien duurzaam in Nederland

Afgelopen maanden was het in Amsterdam een drukke bedoening met een flink aantal draaidagen voor twee verschillende Amerikaanse speelfilms. NL Film is coproducent van Lyrebird, over de Nederlandse meestervervalser Han van Meegeren, onder regie van Dan Friedkin. Kaap Holland Film, die eerder verantwoordelijk waren voor de opnames van Dunkirk in 2016, coproduceren de film The Goldfinch van regisseur John Crowley, naar het gelijknamige boek van Donna Tartt en met een hoofdrol voor Nicole Kidman. Op uitdrukkelijke verzoek vanuit de Amerikaanse producenten, gingen beiden zo duurzaam mogelijk aan de slag!

Lees meer


CO2 neutrale productie met
Urban Street Forest

Wil je je productie of bedrijf graag CO2 neutraal maken? Dat kan makkelijker dan je denkt. Tijdens de afgelopen Green Film Making workshop ‘Duurzame Catering’ werd weer eens duidelijk hoe belangrijk het is om goed te communiceren en informatie uit te wisselen om duurzaam te werken. Er kwam ter sprake dat belichter Harm Bredero, ook bekend van zijn initiatief de Setsink, werkzaam is voor Urban Street Forest (USF) die oa een mogelijkheid bieden voor bedrijven en particulieren om hun CO2 te compenseren. Omdat Harm als belichter vaak op de filmset te vinden is, kan hij de brug naar de filmwereld slaan en zoekt producties en bedrijven die hier interesse in hebben. Zo compenseert lichtverhuurbedrijf Lux & Co hun uitstoot nu al volledig door het planten van bomen via USF. We spraken Harm om te zien hoe dit precies in zijn werk gaat:

Lees meer

Sanne Vogel is halverwege het draaien van haar Telefilm Zomer Zonder Moeder (productie: JOCO Media) en introduceerde met advies van Green Film Making duurzame maatregelen op de set: flessen van Join the Pipe, vega catering, elektrische auto, tweedehands kleding en rekwisieten en digitale scripts en call sheets. Goed bezig!!
Cultuurinstellingen in Amsterdam werken aan duurzaamheid met behulp van de gemeente. Zie in dit verslag door Green Film Making hoe!
Kortingscode AV FESTIVAL

Op 7 en 8 Juni vind er weer een nieuwe editie van het AV Festival plaats in de Kromhouthal te Amsterdam. Green Film Making zal weer van de partij zijn, ditmaal bij de Open Set. Voor onze nieuwsbrief leden hebben we een speciale kortingscode voor een reductie van 5 euro op de entreeprijs. Vul onderstaande code in bij je online bestelling:
 

AVF-GFM

13 Mei in Cannes: Sustainable Cinema Panel

Voor kostuums of je eigen garderobe; waar let je op qua duurzaamheid bij de aanschaf van kleding? Met dit trucje koop je anders in: bereken de "cost per wear". 
OPROEP 

We zoeken producenten die hun kosten willen verlagen, hun efficiëntie willen verhogen en hun ervaring met duurzaam werken willen uitbreiden. Green Film Making draait ook in 2018 verschillende testcases, onder andere op de onderdelen Afval en Catering.

Ben jij producent en start je binnenkort met een productie, en ben je bereid om samen met ons te kijken of je CO2-uitstoot én euro's kunt besparen op transport, energie en afval? Stuur dan een e-mail naar Els Rientjes op els@greenfilmmaking.com. Zij zal je informeren over de mogelijkheden die duurzaamheid in jouw productie kan bieden.
 
Over Green Film Making
 
Green Film Making komt voort uit het Green Film Making Project, een initiatief van Strawberry Earth. Het Nederlands Filmfonds heeft Els Rientjes als Sustainability Manager de opdracht gegeven om het verduurzamen van de Nederlandse filmsector verder vorm te geven. 

Els Rientjes staat altijd open voor nieuwe ontmoetingen met mensen die goede ideeën hebben over duurzaam produceren, of die hierover in contact willen komen. Stuur een e-mail naar info@greenfilmmaking.com. 
Copyright © 2018 Green Film Making, All rights reserved.