Copy
Nyhedsbrev 17 - Rummelig imidt
🎅 NYHEDSBREV 17 - VINTER 2019 🤶
 

Glædelig jul og godt nytår: Rummelig imidt siger tak for et begivenhedsrigt år - og ser frem mod 2020 


I Rummelig imidt vil vi gerne ønske glædelig jul og godt nytår til alle, der har interesse i projektet. 2019 har været et begivenhedsrigt og udviklende år med mange spændende tiltag. Vi har sagt tak for samarbejdet til flere af vores indslusningsforløb, hvor projektperioden er udløbet i løbet af året. Og vi har samtidig igangsat nye indslusningsforløb, hvor der skal afprøves nye indsatser for nye målgrupper.
 
I forbindelse med forlængelsen af Rummelig imidt har vi igangsat to helt nye indsatsområder. Projektet arbejder fremover med både sociale indkøb og cirkulær økonomi, og vi har i den forbindelse udvidet medarbejderstaben og budt velkommen til vores udviklingskonsulent Angelika Marning. Angelika blev ansat i sommer, og hun har udarbejdet vores strategi for arbejdet med de nye indsatsområder. Vi har løbende løftet sløret for denne proces i både nyhedsbrev og især på Linkedin. Længere nede i nyhedsbrevet kan du læse mere om, hvad der blandt andet er sket på områderne.
 
I løbet af året har vi publiceret en masse ny viden på vores hjemmeside: metodehåndbog, guide til introduktion til erhvervsfremme af socialøkonomiske virksomheder, faglige fyrtårne og meget mere. Vi synes derfor, du skal klikke dig ind på vores hjemmeside og blive endnu klogere på Rummelig imidt.
 
Eller besøg vores metodehåndbog, hvor du kan få indsigt i flere af vores borgerrettede indsatser.
 
Eller besøg vores LinkedIn-side.
 
Glædelig jul og godt nytår.

 
Tak for samarbejdet: Projekt Futurum fortsætter i Aarhus Kommune

Rummelig imidt siger tak for samarbejdet til Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune, som sammen har kørt og gennemført projektet Futurum. Et beskæftigelsesprojekt for ledige eller sygemeldte borgere med psykisk sårbarhed, som har videregående uddannelser eller har afbrudt en videregående uddannelse. En målgruppe, der er ganske stor i studiebyen Aarhus.
 
Projektet har været drevet af to virksomhedskonsulenter, og det bygger på den tilgang, at et tilpasset og håndholdt virksomhedsforløb er vejen tilbage på arbejdsmarkedet. Beskæftigelse er omdrejningspunktet, men ikke slutmålet. Derfor foregår virksomhedsforløbene parallelt med behandlinger i psykiatrien.
 
For at lykkes med projektet har de to medarbejdere sat mange kompetencer i spil og både ageret virksomhedskonsulent, studievejleder, coach, rådgiver og mentor.
 
Projekt Futurum har været vellykket i sådan grad, at Aarhus Kommune har valgt at fortsætte projektet efter endt projektperiode i Rummelig imidt. Stærkt arbejde!

Læs mere om projektet her.
Nyt om indsatsområder: På studietur til Sverige og udvikling af social leverandør-portal

Rummelig imidt er i fuld gang med at udvikle de to nye indsatsområder: cirkulær økonomi og sociale indkøb. Vores udviklingskonsulent, Angelika Marning, har blandt andet været med Randers Kommune på studietur til Sverige. Destinationen var Växjö Kommune, som har udarbejdet et bæredygtigt møbelcirkel-system, der i dén grad tager højde for de tre bundlinjer i det cirkulære tankesæt.

Ved at cirkulere møbler imellem kommunens forskellige institutioner og forvaltninger har Växjö formået at reducere deres årlige indkøbsudgifter med næsten 70 procent. Det har ikke bare betydning for kommunens økonomiske bundlinje, det skåner også miljøet for brugen af alle de naturressourcer, der indgår i produktionen af nye møbler såsom træ, metal og plastik. Den daglige drift er varetaget af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, som har til opgave at afhente, sortere, reparere, forbedre og sende møblerne ud at virke i nye kommunale sammenhænge igen.

Potentialet for det rummelige arbejdsmarked i den cirkulære omstilling er stor, og gevinsten ved kommunale møbelcirkler i en dansk kontekst er til at få øje på. Rummelig imidt siger tak til Randers Kommune for inspirationen.

Rummelig imidt er også i gang med at planlægge flere begivenheder under temaet ”Partnerskaber for offentlige sociale indkøb”, hvor vi vil invitere kommunerne i Region Midtjylland til at sætte fokus på og dele de gode historier om socialt ansvar igennem offentlige udbud og indkøb.

Rummelig imidt har netop igangsat udviklingen af en social leverandør-portal, hvor aktører, der ønsker at købe socialt, kan finde en samlet oversigt over registrerede socialøkonomiske virksomheders produkter og ydelser.

Der er nok at tage fat i – og vi glæder os til 2020.
 
Nyt udviklingsprojekt skal fastholde borgere med bevægelseshandicap i beskæftigelse

Rummelig imidt har netop startet et nyt borgerrettet projekt op i samarbejde med Randers Kommune og Dansk Handicap Forbund. Projektet er målrettet ledige borgere med bevægelseshandicap.
 
Projektets hovedfokus er at etablere et efterværn samt uddanne mentorer på rummelige arbejdspladser. På den måde styrkes målgruppens tilknytning til arbejdsmarkedet.
 
Projektet er nytænkende og ligger udover jobcenterets kerneydelse. Målet er, at man på sigt kan effektivisere sagsbehandlingen af borgere med bevægelseshandicap og konsolidere borgernes position på en arbejdsplads. Dette i et samarbejde med lokalsamfundets erhvervsliv.
 
Projektet løber fra den 1. december 2019 til den 1. maj 2021.

Læs mere om projektet her.
 
Rummelig imidt's projekter kommer i pressen

Flere af Rummelig imidt’s projekter har i den seneste tid fået presseomtale i en række medier.
 
Jobekspressen, der er et samarbejde mellem 3F Holstebro og kommunerne Lemvig, Holstebro og Struer, har fået god omtale i DR P4 Midt & Vest samt Ritzau. Du kan læse den pressemeddelelse, som Erhvervsstyrelsen har sendt ud om Jobekspressen via Ritzau her.
 
Derudover har TV MIDTVEST lavet et indslag om vores indslusningsforløb hos Uddannelsescenter Mariebjerg i Holstebro Kommune. Forløbet med navnet JobKurs hjælper unge med særlige behov ind på arbejdsmarkedet via virksomhedspraktikker. Se indslaget her
 
Du kan også læse Holstebro Onsdags artikel om forløbet her.
 
 
Tak for samarbejdet: Ny arbejdsmodel integreres i beskæftigelsesindsatsen

Rummelig imidt siger tak for samarbejdet til beskæftigelsesforvaltningen i Hedensted Kommune. I Hedensted har de kørt og gennemført projektet RUM TIL OS under Rummelig imidt. Et beskæftigelsesprojekt for ledige borgere med psykiatriske diagnoser.
 
RUM TIL OS har tilbudt borgere med psykiatriske diagnoser et særligt tilrettelagt og håndholdt forløb i tæt samarbejde med socialpsykiatrien og lokale virksomheder.
 
Gennem dialog og sparring har projektets to faste medarbejdere hjulpet med kompetenceafklaring for at finde jobåbninger, der bygger på den enkelte borgers tidligere joberfaringer. Samtidig er borgerens skånebehov blevet afdækket, da det har stor betydning, at alle barrierer er tænkt ind, når der skal vælges arbejdsplads.
 
På grund af projektets gode resultater er den arbejdsmodel, der er udviklet gennem RUM TIL OS, nu blevet en integreret del af kommunens beskæftigelsesindsats for denne målgruppe. Godt gået.

Læs mere om projektet her
Sekretariatsleder Mikkel Munk-Hartge Mobil: 3147 4474 Mail: mm@lo-aarhus.dk
Faglig projektleder Søren Larsen Mobil: 2166 0429 Mail: sl@lo-aarhus.dk
Udviklingskonsulent Angelika Marning  Mobil: 6170 2071 Mail: am@lo-aarhus.dk
Bogholder Inge Toft Mobil: 5053 5752 Mail: it@lo-aarhus.dk
Kommunikationskonsulent Tue Germundsson  Mobil: 3060 0563  Mail: tg@lo-aarhus.dk 

E-mail E-mail
Hjemmeside Hjemmeside
LinkedIn LinkedIn
               
   


Du kan til enhver tid framelde dig vores nyhedsbrev
- send blot en mail til tg@lo-aarhus.dk

Rummelig imidt er et projekt under Projektsekretariatet med finansiering fra EU's socialfond, Regionsrådet i Region Midtjylland og Vækstforum.


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rummelig Imidt · Skt. Knuds Torv 3 · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp