Copy
Nyhedsbrev 16 - Rummelig imidt
NYHEDSBREV 16 - EFTERÅRET 2019
 
Sociale indkøb og den cirkulære tankegang skal skabe rummelige arbejdspladser: Nye aktiviteter er på vej

I forbindelse med forlængelsen af Rummelig imidt er der kommet nye indsatsområder til. Projektet skal fremover arbejde med både sociale indkøb og cirkulær økonomi.

Sociale indkøb: Rummelig imidt skal fremme en indsats i samarbejde med kommunerne i Region Midtjylland om at skabe sammenhæng mellem beskæftigelsesindsatsen og indkøbsafdelingen ved at afprøve nye, praksisnære metoder for sociale udbud. Læs mere her.

Cirkulær økonomi: Rummelig imidt vil sammentænke det cirkulære tankesæt med social beskæftigelse, så ingen menneskelige ressourcer spildes. For at fremme det sociale aspekt af den tredobbelte bundlinje i den cirkulære omstilling i samfundet, vil Rummelig imidt i samarbejde med regionens kommuner undersøge potentialet for skabelsen af rummelige arbejdspladser som en del af den cirkulære tankegang. Læs mere her.

I forbindelse med forlængelsen er der også nye aktiviteter på vej. Rummelig imidt er i dialog med tre forskellige kommuner om at etablere nye indslusningsforløb, der skal få borgere fra kanten af arbejdsmarkedet i beskæftigelse. Indslusningsforløbene skal være koblet op på cirkulære virksomheder. Rummelig imidt forventer at kunne starte disse forløb op i slutningen af året.
 
Ny medarbejder: Angelika Marning løfter to nye indsatsområder i Rummelig imidt

Nye indsatsområder i Rummelig imidt betyder, at vi har fået en ny medarbejder. Den 1. august startede Angelika Marning op som udviklingskonsulent for indsatsområderne: sociale indkøb og cirkulær økonomi.

Angelika har stor viden indenfor områderne, og hun har allerede sparket gang i flere initiativer for at løfte indsatserne. Trods sin unge alder er Angelika mor til to, har en master fra Aarhus Universitet, har flere års erfaring som projektkonsulent og samtidig rejst verden tynd.

I Rummelig imidt er vi utroligt glade for at have fået Angelika med på skuden, og hun har allerede bevist, at hun er en knalddygtig styrmand og navigatør indenfor sit felt.

Rummelig imidt ser meget frem til det videre arbejde med de to nye indsatsområder.
 
Annette gik ned med stress: "Det er vigtigt, at man ser det hele menneske"

Der har været rigtig mange mennesker igennem Rummelig imidt’s indslusningsforløb. Med 17 vidt forskellige forløb spredt over hele Region Midtjylland – og mere end 600 borgere, der har deltaget – er der mange historier at fortælle. En af dem er historien om Annette Brogaard.

I 2017 gik hun ned med stress og sagde sit mangeårige job op. Den 53 årige struerbo skulle nu navigere i en situation, hvor hun både skulle fokusere på sin stress, mødet med systemet og sit videre arbejdsliv.

De næste to år stod på op og nedture, men efter flere forskellige beskæftigelsesforløb fik blandt andet Jobekspressen hos 3F Holstebro og Rummelig imidt, et godt netværk og egen ihærdighed Annette på rette kurs igen.

Læs hele historien her.
 
Netværk: Socialøkonomi Midtjylland fortsætter med to årlige møder

Som en del af Rummelig imidt dannede vi i starten af 2017 et netværk for socialøkonomiske virksomheder i Region Midtjylland. Formålet med netværket er at styrke den forretningsmæssige udvikling af midtjyske socialøkonomiske virksomheder, idet vækst i en sådan virksomhed ofte vil resultere i flere ansættelser af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Socialøkonomi Midtjylland har tidligere været faciliteret af Kooperationen, men det fortsætter nu i en form, hvor det både er drevet og faciliteret af Rummelig imidt.

Netværket vil i perioden 2019-2021 have fokus på ”sociale udbud” for at styrke regionens socialøkonomiske virksomheder i at kunne byde ind på et offentligt udbud. Netværket vil derfor facilitere praksisnære workshops for at kapacitetsopbygge de deltagere, der har et ønske om at kunne varetage en kommunal leverandørrolle.

Er du interesseret i at læse mere om netværket – og melde dig til – så se med her.
 
Co-Creation Gullestrup er afsluttet: Vi siger tak for samarbejdet 

I august sagde vi tak for samarbejdet til Herning Kommune, hvor vi har kørt indslusningsforløbet Co-Creation Gullestrup.

Forløbet, der startede op i starten af 2017, har blandt andet skilt sig ud ved, at der ikke har været tale om en specifik ledighedsgruppe, men derimod karakteriseret ved, at deltagerne i projektet har været bosat i Gullestrupområdet. Denne målgruppe har været valgt, da området er kendt for at være socialt belastet og med stor andel borgere uden for arbejdsmarkedet.

En af indsatserne har blandt andet gået ud på at oprette en satellit af jobcenteret i selve lokalområdet. Her har en mentor og ”jobafknopper” lavet en opsøgende indsat. Læs mere om projektet her.

Vi siger mange tak for det gode samarbejde.
 
Sekretariatsleder Mikkel Munk-Hartge Mobil: 3147 4474 Mail: mm@lo-aarhus.dk
Faglig projektleder Søren Larsen Mobil: 2166 0429 Mail: sl@lo-aarhus.dk
Bogholder Inge Toft Mobil: 5053 5752 Mail: it@lo-aarhus.dk
Kommunikationskonsulent Tue Germundsson  Mobil: 3060 0563  Mail: tg@lo-aarhus.dk 
Udviklingskonsulent Angelika Marning  Mobil: 2166 0429  Mail: am@lo-aarhus.dk 

E-mail E-mail
Hjemmeside Hjemmeside
LinkedIn LinkedIn
               
   


Du kan til enhver tid framelde dig vores nyhedsbrev
- send blot en mail til tg@lo-aarhus.dk

Rummelig imidt er et projekt under Projektsekretariatet med finansiering fra EU's socialfond, Regionsrådet i Region Midtjylland og Vækstforum.


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rummelig Imidt · Skt. Knuds Torv 3 · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp