Copy
Nyhedsbrev 20 - Rummelig imidt
NYHEDSBREV 20 - EFTERÅR 2020

Danmarks første leverandørportal  for registrerede socialøkonomiske virksomheder

Som nævnt i sidste nyhedsbrev er den Socialøkonomiske Leverandør Portal udviklet af Rummelig imidt i tæt samarbejde med socialøkonomiske virksomheder og kommunale indkøbsjurister nu godt i gang med pt. 28 registrerede virksomheder.

Portalen skaber overblik over socialøkonomiske virksomheders produkter og ydelser i Region Midtjylland, og er dermed et praktisk værktøj for offentlige indkøbere, der ønsker at sætte social bæredygtighed højt på indkøbsdagsordenen.

En lille historie fra hverdagen hvor portalen har været i anvendelse:
En indkøbsjurist fra Randers Kommune, har i en anden sammenhæng fortalt at hun ved et udbud omkring etablering af nyt udeområde i en institution i Langå i sommers havde anvendt vores portal. 😊
 
Indkøbsjuristen havde googlet ansvarlige virksomheder, havde fundet vores portal, søgt efter kommune, fundet Finderiet og Flexvirk og kontaktet dem da de havde angivet ”Landskabspleje” under deres ydelser. Desværre kunne de ikke byde ind på den specifikke opgave.
Hun fandt dog i nabokommunen en leverandør, der havde skrevet om socialt ansvarlighed, og inviterede dem med til udbudsrunden.
Så portalen lever som det er tænkt. Og skal udbygges med flere virksomheder, naturligvis, for at det virkelig kan rykke. 

Presse:
Portalen (se her) har fået fin pressedækning og er nævnt  i Ritzau samt en større artikel i Midtjylland Avis. Selve pressemeddelelsen om portalen er udarbejdet i tæt samarbejde med Erhvervsstyrelsens presseafdeling og kan læses her 

Artikel fra Midtjyllands avis

 
Cirkulær økonomi: Rummelig imidt og Cabi afholdt konference på Grundfoss
Rummelig imidt afholdte i samarbejde med Cabi et arrangement, hvor overskriften var hvordan den cirkulære omstilling kan være med til at skabe job for mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Arrangementet blev afholdt på GRUNDFOS, og målgruppen var medarbejdere i private og offentlige virksomheder fx ejerledere, CEO, ledere, HR-, CSR- og økonomiansvarlige samt indkøbs- og produktionsansvarlige i kommuner.

Der deltog 40 i det fysiske møde og 40 fulgte med da konference blev live streamet.

Hvis du er nysgerrig og ønsker at se oplæggene fra Grundfoss og Randers kommune kan du tilgå dem her 
Tak for samarbejdet: SIND afslutter deres aktiviteter i Aarhus og Odder kommuner

SIND Erhverv i samarbejde med Aarhus og Odder kommuner har afsluttet to aktiviteter under navnet "Rampen til det gode job" .

Målgruppen for aktiviteten var psykisk sårbare borgere, der havde behov for en forberedende indsats for at kunne træde ind på arbejdsmarkedet. Deltagerne skulle være motiveret for at deltage i projektet og visiteres fra jobcentret.

Begge aktiviteter vil blive grundig beskrevet i vores metodehåndbog, disse beskrivelser med fakta, video og animationsfilm er under udarbejdelse. 
Indtil metodehåndbogen er opdateret kan en mere uddybende beskrivelse aktiviteterne ses på vores hjemmeside.

Bliv meget klogere på "Rampen til det gode job"  her.
 
Tak for samarbejdet: Syddjurs kommune afslutter deres aktiviteter i år
Syddjurs Bibliotek, Kulturskolen og Styrket Helhed, Syddjurs Kommune har i et tværfagligt forløb i en aktivitet de kaldte "Et  erhvervsrettet kulturprojekt - Sy og design"

Målgruppen var borgere, der var langt fra arbejdsmarkedet, som havde brug for udvikling af deres arbejdsevne. Baggrunden for indsatsen er at få flyttet målgruppen til selvforsørgelse igennem et erhvervsrettet kulturprojekt. Dette projekt er skabt på tværs af kommunens faglige ”søjler” for at skabe en erhvervsrettet virksomhedsnær ”træningsbane” med elementer fra kulturaktørernes kreative produktion.

Det er der kommet et produkt ud af, nemlig muleposer til at bære bøger med hjem fra biblioteket med det borgerskabt slogan "Bæredygtig pose - dygtig til at bære , så bare læs i!"

Muleposerne bliver præsenteret ved en reception den 29. oktober kl. 15-16 på Rønde bibliotek.

Bliv meget klogere på "Et  erhvervsrettet kulturprojekt - Sy og design" her.
 
COVID-19: Statussamtaler og afdækning af behov for forlængelser

Efterdønningerne af COVID-19 påvirkerede naturligvis også projekterne i Rummelig imidt. Flere af vores indslusningsforløb er drevet af kommuner, der alle har været ramt af hjemsendelse af personale. Dermed blev en stor del af vores borgerrettede indsatser sat på pause. Samtidig var projektledelsen nødsaget til at udskyde vores halvårlige statussamtaler med vores økonomiske partnere.

Vi har nu planlagt statussamtaler og hvis det ikke er muligt at afholde fysiske møder pga. Corona afholdes de digitalt.
Sekretariatsleder Mikkel Munk-Hartge Mobil: 3147 4474 Mail: mm@projekterimidt.dk 
Faglig projektleder Søren Larsen Mobil: 2166 0429 Mail: sl@projekterimidt.dk
Udviklingskonsulent Angelika Marning  Mobil: 6170 2071 Mail: am@projekterimidt.dk
Bogholder Inge Toft Mobil: 5053 5752 Mail: it@projekterimidt.dk
Kommunikationskonsulent Tue Germundsson  Mobil: 3060 0563  Mail: tg@projekterimidt.dk
E-mail E-mail
Hjemmeside Hjemmeside
LinkedIn LinkedIn
               
   


Du kan til enhver tid framelde dig vores nyhedsbrev
- send blot en mail til tg@projekterimidt.dk

Rummelig imidt er et projekt under Projekter imidt med finansiering fra EU's socialfond, Regionsrådet i Region Midtjylland og Vækstforum.


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rummelig Imidt · Skt. Knuds Torv 3 · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp