De Bloemen laten groeien

We zijn nu drie jaar in Mozambique, in 2019 begon dit avontuur. In die tijd hebben we ook momenten gehad dat we ons afvroegen met welke reden God ons hier wilden hebben. Deze week dacht ik aan het verhaal van de waterdrager.  Wellicht ken je het. Het gaat over een man in India die voor de kost water draagt naar een gezin. Met een emmer aan twee kanten van de stok doet hij dit zware werk. Alleen, 1 emmer is lek… onbruikbaar denk je wellicht, of toch niet? (https://www.google.nl/amp/s/eenchristelijkeblognl.wordpress.com/2016/04/28/de-gebarsten-emmer/amp/)
Deze week, toen ik de jongens naar school had gebracht, liep ik door een andere bairro (wijk) naar huis. Het had net geregend en dan is de grond glibberig, geen stoep of afgezet stuk voor wandelaars. Er is een gedeelte waar de brug niet meer functioneert maar waar we wel langs moeten, je begrijpt, een uitdaging. 
En terwijl ik mij, met handen en voeten, veilig aan de overkant begaf, dacht ik ‘dit moet toch ook anders kunnen’. Het is een veel gebruikt pad, mensen met hout op hun hoofd, oudere mensen, veel jonge kinderen die naar Cecavi lopen, kortom, genoeg reden om er iets mee te doen. 
Dus na overleg met o.a. de secretaris van de wijk (zo gaat dat hier), werd het idee van een nieuwe brug geboren. Samenwerkend is er een mooie oplossing ontstaan. (zie foto)
En terwijl bij mij dat idee (dat dit stukje pad wellicht beter zou kunnen) ontstond tijdens het lopen, dacht ik ook ‘misschien is dit het wel gewoon’. Gewoon, daar waar je bent, jezelf meenemen. Groeien waar je geplant wordt. Doen wat er mogelijk is. God in mij, naar buiten laten komen. Daar, op de plek waar we zijn. Een mooie wandeling! 
Dit is Sónia, onze Jeugd met een Opdracht-collega. Zij is directeur van onze basisschool Cecavi en doet dit met heel veel liefde. Dit is haar roeping. Zij stelt mensen in staat om te groeien, te bloeien. Juist daar waar het moeilijk is.
Een prachtmens. 
Ook zij is afhankelijk van een netwerk, een Jeugd met een Opdrachter werkt samen met anderen om zo full-time in Gods koninkrijk aan het werk te kunnen. Dit netwerk is nog niet volledig gezond. Daarnaast wacht ze op dit moment op een operatie, daar zijn nog niet voldoende fondsen voor binnen. Mocht je haar maandelijks, of nu voor de operatie, willen ondersteunen, dan weet je dat je iemand ondersteunt die andere helpt te groeien! De nieuwe generatie Mozambikanen om dit land mooier te maken. 
Als je haar wilt ondersteunen, kan dat via de rekening van JmeO Heidebeek, NL38RABO0326521062, o.v.v. van 2932 Jocum Niassa - Sónia Mariza
Als je meer informatie wilt, mail mij dan even. (leoniwierstra@hotmail.com) Of klik op de link hieronder in het groen vak, dan ga je naar onze website waar je meer informatie vindt. 
Wil jij een verschil maken in levens van Mozambikaanse zendelingen? Op onze website vind je meer collega's zoals Sónia.
We zijn een paar weken in Nampula geweest om onze collega’s daar te helpen. Daan heeft het afvoersysteem aangelegd in het nieuwe schoolgebouw. Leoni heeft geholpen met o.a. teambuilding in de stafweek. 
Mooie plek om te zijn en zij waren blij dat we er waren! 
Volg ons op www.wierstra.nu of via instagram #familywierstra
www.wierstra.nu
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © Familie Wierstra, 2021 All rights reserved.

Iedereen die bij Jeugd met een Opdracht werkt, werkt samen met een netwerk van mensen die onder andere financiële ondersteuning biedt. Op die manier kunnen wij full-time werken in Gods koninkrijk en zijn veel mensen betrokken bij zending. Je bent van harte welkom om je bij ons netwerk aan te sluiten en op die manier ook bij te dragen aan het verspreiden van Gods liefde. 
Wij zijn aangesloten bij de NGW, hierdoor zijn giften fiscaal aftrekbaar. 
NL76 INGB 0000815198 t.n.v. Stichting NGW o.v.v. Training & Services Mozambique, projectnummer 231. 

Als je graag bijdraagt aan een lokaal project, gebruik dan Mozambique Projecten, projectnummer 231.02. Het geld besteden we dan aan de projecten die we hier hebben. 
Als je een lokale collega wilt ondersteunen, dan kan dat ook via dit nummer. 
Of gebruik daarvoor de rekening van Jeugd met een Opdracht Heidebeek, NL38RABO0326521062, onder vermelding van 2932 Jocum Niassa - naam collega. 


Our mailing address is:
leoniwierstra@hotmail.com

Jocum, Family Wierstra, 
90100 Lichinga, 
CP 114, Niassa 
Mozambique

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wierstra Training & Services · Dophoeveweg · 16 · Epe, Gelderland 8161 NP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp