Verlofperiode is begonnen

We zijn nu ruim twee jaar in Mozambique geweest waar veel dingen anders gaan dan we gewend zijn en het is tijd om weer even terug naar Nederland te gaan. Om op die manier weer uitgerust, aangemoedigd en verfrist terug te gaan naar het land waar God ons heeft geroepen: Mozambique.
Corona zorgt ervoor dat we iets creatiever moeten zijn om elkaar te kunnen ontmoeten en voorlopig zitten grote groepen er nog niet in, maar elkaar thuis ontmoeten heeft ook z’n charme! Dus graag tot snel! (Het laatste bericht vertelt meer...) 
Eerst nog even wat foto's van onze tijd de afgelopen maand. Veel leesplezier!
Regenseizoen betekent maaien. We hebben een ruim stuk grond als JmeO Lichinga en dat betekent veel maaien. Daan werkt met twee andere jongens in het onderhoudsteam: Silva en Arcanjo. En dat maaien, dat gaat nu natuurlijk wel iets sneller dan voorheen met de hand. Het terrein wordt nu mooi bijgehouden met de bosmaaier, voorheen was het niet bij te houden. 
Silva en Arcanjo houden het nu bij nu wij op verlof gaan. 
Net voordat we naar Nederland kwamen zijn we nog bij onze collega's in Mandimba geweest, dat is zo'n 2 uur bij ons vandaan. Het plan is om daar komend jaar te starten met het bouwen van een kliniek. Er is een stuk grond gevonden, vergunningen worden aangevraagd en tekeningen zijn gemaakt. 
De Jeugd met een Opdracht basis (in wording) in Mandimba heeft een mooi team, grote plannen en willen graag de gemeenschappen dienen. Zorg en het evangelie gaan vaak hand in hand, God is zo betrokken bij genezing en Hij wil ook betere zorg voor de Mozambikaanse bevolking. 
Daan helpt met tips en trucs en zal in de toekomst ook een helpende hand toereiken met de bouw van dit ziekenhuis. 
Dat betekent dus dat er twee klinieken gebouwd gaan worden. Als JmeO hebben we al twee klinieken, in Itepela en Mecula. Stichting Soda helpt ontzettend met de realisatie van deze gebouwen. Bij de bestaande klinieken zijn er teams over gekomen om de klinieken neer te zetten, bij de komende klinieken helpen ze door een container met materiaal te sturen. Mooi om samen te werken in Gods koninkrijk. 
Zomaar een voorbeeld van hulp bieden waar we van tevoren niet over nagedacht hadden. In Mozambique is veel armoede, dat is algemeen bekend. Onze Mozambikaanse collega's ervaren die armoede ook. 
Jeugd met een Opdracht Mozambique werkt hetzelfde als JmeO wereldwijd, op basis van een netwerk van giftgevers. Om full-time in Gods koninkrijk aan het werk te zijn heeft iedere JmeO'er een groep mensen die je financieel ondersteunen zodat dit werk gedaan kan worden. Samen geroepen in zending, allebei op een andere manier, beide net zo belangrijk. 
Onze collega's hebben dit netwerk (nog) niet. Een aantal van onze collega's leeft onder de armoedegrens. Ze hebben geen vaste inkomsten en moeten rond komen van 'Ganho ganho', werk dat er de ene dag is en de andere dag niet meer. Wat natuurlijk ook het werk in de bediening moeilijker maakt. En werk is lastig te vinden. 
Wij hebben met een aantal collega's/studenten samen gezeten om te kijken welke mogelijkheden ze hebben een extra inkomen te genereren. Onder andere Arcanjo & Rosa (een echtpaar) hebben de afgelopen weken/maanden veel kaarten gemaakt. Kaarten die wij hebben verstuurd/gaan versturen en zelfs gaan verkopen. Op deze manier kunnen zij een constanter inkomen realiseren, waardoor hun familie meer financiële middelen heeft. Natuurlijk willen we nog liever onder andere deze collega's in contact brengen met mensen die hun werk willen ondersteunen waardoor zij full-time in zending kunnen werken en op die manier vaker de Mozambikaanse bevolking vertellen over de Here Jezus. 
Mocht je hier meer over willen weten, laat het ons gerust weten, we vertellen graag meer. Er zijn nog meer collega's die we kunnen voorstellen en die mooie dromen hebben om in Gods koninkrijk uit te voeren. 
In januari hadden we een team van JmeO Nampula Mozambique bij ons over. Zij deden hun outreach in onze provincie en kwamen ook een aantal weken bij ons op de basis. Leoni had het contact van tevoren en heeft samen met anderen een programma voorbereid.
Met onze lokale collega's zijn ze de wijk in geweest, soms is er dan vertaling nodig (die lokale taal, daar kunnen we nog niets van maken...) Maar bijvoorbeeld als het team wat verder weg moest of naar de trein gebracht worden, dan konden wij helpen en we zijn dus af en toe met ze mee geweest. Mooi om elke keer weer te zien dat Mozambikanen over het algemeen enthousiast zijn om het Goede Nieuws door te geven. 
We zijn ook een middagje weggeweest en een boerderij waar yoghurt wordt gemaakt is niet iets wat iedereen kent dus dat was leuk om naar toe te gaan, en te proeven natuurlijk... 
De laatste week hadden we extra overleg met onze guards om alles goed door te nemen, werden nieuwe blouses opgemeten voor de presentaties en leerde ik Xima (soort stevige maispap) te maken van onze taaldocent. 
Reizen tijdens Corona geeft wel uitdagingen, maar ondanks alle verplichtingen is het ons gelukkig gelukt om naar Nederland te komen. We hebben daarin ook echt ervaren dat er op wonderlijke wijze sneltesten beschikbaar kwamen, mooi om te zien hoe gebed dingen in werking zet. God is overal bij betrokken! 

Onze jongens reizen makkelijk, Seth maakt snel contact met o.a. de stewardessen dus de extra chocolaatjes en zakjes pinda's kwamen al snel onze kant op... daar genoot zijn broer dan weer van... 

Helaas hebben we ergens tijdens de reis corona opgelopen, want we werden positief getest, volledig onverwachts, we hadden nergens last van. Helaas moe(s)ten we dus een paar dagen extra binnen blijven. We hopen deze week klaar te zijn met de quarantaine, gelukkig hebben we er niet heel veel last van gehad. 
 
Een kop koffie doen we graag, bij ons in Wissel of bij iemand thuis. We hebben nog te maken met beperkingen dus grote events staan voorlopig nog niet op de planning, maar 1-1 ontmoeten we je graag. We hebben al een aantal weekenden in Het Westland / Andijk gepland, dus mocht je daar wonen, mail ons gerust als we op dat moment in de buurt zijn en je wil dat we langskomen. 
 
6-7        maart  Andijk
2-4        april    Westland 
16-18    april    Andijk

Er komen natuurlijk nog meer weekenden bij dat we in Andijk/Westland zijn, mail of bel ons gerust! (Leoniwierstra@hotmail.com / 0618618760 of Danielwierstra@hotmail.com / 06 18618762) 
We verblijven dus in Wissel, vlakbij Epe waar onze jongens naar school/peuterspeelzaal gaan. Dus als je in Epe woont, dan kan doordeweeks een bakkie ook heel makkelijk, gezellig!! 

Hopelijk tot ziens! 
Volg ons op www.wierstra.nu of via instagram #familywierstra
Copyright © Familie Wierstra, 2020 All rights reserved.

Iedereen die bij Jeugd met een Opdracht werkt, werkt samen met een netwerk van mensen die onder andere financiële ondersteuning biedt. Op die manier kunnen wij full-time werken in Gods koninkrijk en zijn veel mensen betrokken bij zending. Je bent van harte welkom om je bij ons netwerk aan te sluiten en op die manier ook bij te dragen aan het verspreiden van Gods liefde. 
Wij zijn aangesloten bij de NGW, hierdoor zijn giften fiscaal aftrekbaar. 
NL76 INGB 0000815198 t.n.v. Stichting NGW o.v.v. Training & Services Mozambique, projectnummer 231. 

Als je graag bijdraagt aan een lokaal project, gebruik dan Mozambique Projecten, projectnummer 231.02. Het geld besteden we dan aan de projecten die we hier hebben. 

Our mailing address is:
leoniwierstra@hotmail.com

Jocum, Family Wierstra, 
90100 Lichinga, 
CP 114, Niassa 
Mozambique

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wierstra Training & Services · Dophoeveweg · 16 · Epe, Gelderland 8161 NP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp