Terug van weggeweest

We zijn alweer een tijdje terug. Om onze jongens weer 'thuis'  te zien komen was een mooi gezicht. Meteen met hun eigen speelgoed, ons eigen huis, dat was goed! 

Je leest in dit bericht over de afgelopen maanden en hoe de komende maanden eruit zien. Ook lees je over onze collega's, ons bezoek en meer! 
Wellicht heb je vakantie gehad en ben je er lekker op uit geweest. In ieder geval hopen we dat je uitgerust bent om er weer tegen aan te gaan. 

Veel leesplezier!
 
Dit zijn een aantal van onze collega's!
Mannen en vrouwen die een hart hebben voor hun vrienden, familie en volksgenoten. Zij weten hoe het is om Jezus niet te kennen, om in armoede te leven, om familieleden te verliezen aan ziektes die te voorkomen zijn en meer. Hun hart is er opgericht om Mozambique te bereiken met Gods liefde! 
Net als wij, werken zij bij Jeugd met een Opdracht. Wij hebben een mooi netwerk van mensen om ons heen die ons steunen, geweldig. 
Dit zouden we onze collega’s ook graag gunnen. Tijdens ons verlof hebben we een aantal mensen gesproken die één van deze zendelingen wil ondersteunen, dit brengt echt verschil! 

We willen je voorstellen aan Rosa en Arcanjo (zie foto hieronder), ze hebben 4 kinderen en samen met Arcanjo heb ik de afgelopen twee jaar onze Mini-DTS geleid. Een mooi stel die zich geroepen voelt om bij JmeO Lichinga te werken. Arcanjo heeft een mooi karakter, wil mensen graag trainen, houdt van Jezus en is een goede vader en echtgenoot. Rosa is ook aan het groeien en samen met haar gaan we wekelijks de buurt in om met mensen te kletsen over God. Dit gezin, net als onze andere collega's, hebben geen netwerk van mensen om zich heen die hen financieel kan ondersteunen. Dat is de reden waarom zij dus nog niet full-time kunnen werken, ze moeten een aantal dagen in de week aan het werk zodat ze hun gezin kunnen onderhouden. Wij zouden het fantastisch vinden als dit mooie gezin financiële ondersteuning ontvangt zodat ze een grotere impact kunnen maken op de mensen om hen heen.
Voor 20 euro per maand zorg je dat een collega een dag in Gods koninkrijk aan het werk kan. De meeste collega's werken nu zo'n 3 dagen per week bij JmeO en drie dagen in de week zijn ze aan het werk om geld te verdienen. We zouden hen heel graag full-time aan het werk zien in Gods koninkrijk. Wil jij daar bij helpen? 

Mail mij gerust zodat ik je meer informatie kan geven en eventuele vragen kan beantwoorden. Wij geloven in dit gezin en denken graag mee om hun netwerk een impuls te geven. (Leoniwierstra@hotmail.com) 
Dit zijn Rosa en Arcanjo Paulo, samen met hun kinderen wonen ze tegenwoordig op het centrum, 5 minuten bij ons huis vandaan.
Wil jij een verschil maken in het leven van deze mooie mensen? Je kunt voor hen bidden of bijvoorbeeld hen eenmalig of maandelijks financieel ondersteunen. Zie in de balk onderaan deze mailing hoe je dat kunt doen. 
Hieronder zien jullie ons bezoek van de afgelopen maand. Het was heel leuk om opa en oma Wierstra bij ons te hebben. We hebben natuurlijk de verschillende bedieningen laten zien en ook mooi om het leven dat we hier leven te laten zien. Samen naar de markt, strand en spelletjes spelen is natuurlijk ook geweldig! Ze zijn ondertussen weer veilig thuis en eind oktober verwachten we opa en oma Boekestein, mooi vooruitzicht! 
We zijn heel blij om mee te delen dat onze website www.wierstra.nu een update heeft gekregen. We hadden wat problemen qua bereikbaarheid en die zijn nu ook verholpen. Je kunt onze nieuwsbrieven lezen, ziet de foto's van ons leven hier en als er projecten zijn, zijn die daar ook te vinden! We zijn nog bezig met een aantal dingen maar we zijn in ieder geval weer te vinden! Tot op de website! 
www.wierstra.nu
Hierboven zie je een selectie van een aantal dingen die we hebben gedaan of aan het doen zijn. Het onderhoudsteam waar Daan in zit is gegroeid en dat is heel fijn! Bij thuiskomst was er nog wat maaiwerk nodig en nu zijn ze de gebouwen op het centrum aan het verven. Elke vrijdag komen ze samen om de week door te spreken, hoe het gaat en wat er op de agenda staat. 
Arcanjo, ook een collega in het team, vertelde het volgende: “Eerst kon ik helemaal niet verven, na het samenwerken met Daan vorig jaar, tijdens de verfklus op de basisschool, heb ik zoveel geleerd. Ik kreeg daardoor een opdracht aangeboden om iemands huis te verven en ze vroegen zich af waar ik heb geleerd om zo netjes te verven. Bij JmeO, van Daniël.”  Mooi om te horen! Daan draagt op deze manier bij om onze collega’s zich te laten ontwikkelen. Precisie, netjes werken, verantwoordelijk zijn, zomaar een aantal eigenschappen die om de hoek komen kijken. 
Leoni heeft, ook met een mooi team, een discipelschapscursus afgerond. Jonge christenen die veel leren, God ontmoeten en zien dat er nog meer christenen zijn. Helaas door Corona moesten we eerder afronden en ging het anders dan gewenst, maar het was goed om de getuigenissen te horen. 
Nu is ze part-time betrokken bij een school die zich richt op vooral docenten, de Foundations of Education. Dit is een second level school van JmeO en dat is erg leuk! Mannen en vrouwen die in de generatie van vandaag willen investeren om zo een mooier Mozambique te bouwen. Samen met drie andere Jeugd met een Opdrachters investeert zij in deze toekomstige docenten, jeugdwerkers en community-builders. 
Naast de school werkt Leoni met een aantal collega's om het centrum netter te krijgen, in de wijk naast ons te investeren en zelf te leren uit de Bijbel. De mensen in de wijk willen graag horen wie Jezus is, dus dat is gaaf om daar bij betrokken te zijn. 
En om af te ronden, zomaar een aantal foto’s van onze jongens. Ze hebben het over het algemeen goed hier. De taal moest weer even opgepakt worden maar dat gaat nu goed. Elke dag hebben we een uur gericht onderwijs thuis waar we een bijbelverhaal lezen, vaak in een thema werken en daarna wordt er veel buiten gespeeld. Spelenderwijs wordt er veel geleerd… De basisschool is nog gesloten voor de kleuters en ik verwacht eigenlijk niet dat die dit jaar nog open gaat. 
Ze genieten van hun vriendjes op het centrum (5min lopen), houden van helpen in de keuken, lezen graag een boek en een spel of filmpje op de tablet is vooral voor Rens ook een feestje. Kortom, een goed leven voor een 4- & 5-jarige! 
Volg ons op www.wierstra.nu of via instagram #familywierstra
Copyright © Familie Wierstra, 2020 All rights reserved.

Iedereen die bij Jeugd met een Opdracht werkt, werkt samen met een netwerk van mensen die onder andere financiële ondersteuning biedt. Op die manier kunnen wij full-time werken in Gods koninkrijk en zijn veel mensen betrokken bij zending. Je bent van harte welkom om je bij ons netwerk aan te sluiten en op die manier ook bij te dragen aan het verspreiden van Gods liefde. 
Wij zijn aangesloten bij de NGW, hierdoor zijn giften fiscaal aftrekbaar. 
NL76 INGB 0000815198 t.n.v. Stichting NGW o.v.v. Training & Services Mozambique, projectnummer 231. 

Als je graag bijdraagt aan een lokaal project, gebruik dan Mozambique Projecten, projectnummer 231.02. Het geld besteden we dan aan de projecten die we hier hebben. 
Als je een lokale collega wilt ondersteunen, dan kan dat ook via dit nummer. 
Of gebruik daarvoor de rekening van Jeugd met een Opdracht Heidebeek, NL38RABO0326521062, onder vermelding van 2932 Jocum Niassa - naam collega. 

Our mailing address is:
leoniwierstra@hotmail.com

Jocum, Family Wierstra, 
90100 Lichinga, 
CP 114, Niassa 
Mozambique

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wierstra Training & Services · Dophoeveweg · 16 · Epe, Gelderland 8161 NP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp