Copy
Nieuws en andere leuke berichten van HilverZon, de energieke club die zonne-energie op een slimme en leuke manier bereikbaar maakt voor alle Hilversummers. 
View this email in your browser

 

Samen aan de slag voor een warmere wijk 

Hilversum ondersteunt het klimaatakkoord van Parijs en wil in 2040 een klimaatneutrale gemeente zijn. Een hele opgave die volgens HilverZon begint in je eigen huis, in je eigen wijk en het best samen, in een wijkkrachtgroep.

Het team Energiecoaches van HilverZon staat in de startblokken om bewoners in de wijk te helpen met deze verduurzaming. Hoe we dat doen lees je in deze nieuwsbrief.

Energiecoaches HilverZon gaan de wijk in

Met een duurzaam huis help je mee aan een beter klimaat, bespaar je geld en woon je comfortabeler. Als het lukt om samen met andere buurtgenoten maatregelen te nemen, ben je vaak nog voordeliger uit. Start daarom samen een wijkkrachtgroep.

Ontdek hoe jullie dat kunnen doen tijdens de energiebesparingsavonden in jouw wijk. De Energiecoaches van HilverZon geven inzicht in de mogelijkheden en antwoord op vragen. Ook nodigen wij een bewoner uit die zelf aan de slag is gegaan om ervaringen ter inspiratie te delen.

Lees hier verder

1000 Euro voor HilverZon van Hilversum100

HilverZon heeft bij de Hilversum100 challenge 1000 euro gekregen van de Rabobank voor onze wijkkrachtgroepen en andere activiteiten om Hilversum duurzamer te maken. Aernoud Olde (tweede van links, achterste rij) nam namens HilverZon de cheque van de Rabo Duurzaam Wonenprijs in ontvangst.

Lees hier verder

De Energiecoach kwam langs bij Yohanna
Maak een afspraak en de Energiecoach van HilverZon komt bij je thuis en bekijkt samen met jou welke maatregelen je kunt nemen om jouw woning verder te verduurzamen. Het advies is kosteloos en onafhankelijk. Yohanna probeerde het uit!

 “Ik woon in een vijftigerjarenappartement. Naar mijn gevoel heb ik voor een alleenstaande een hoge energierekening. Daarbij wil ik graag duurzaam leven. Het waren voor mij twee belangrijke redenen om een Energiecoach bij mij thuis te vragen.”

Lees hier verder
 
Buurtentoer Energiecoaches groot succes

Op Burendag zijn de Energiecoaches met de bakfiets langs verschillende buurten in Hilversum gegaan. "We zijn bij elke buurt een kwartier gebleven om buurtbewoners te vertellen over ons aanbod van gratis besparingsadvies aan huis", vertelt HilverZon Energiecoach Marijke Noordeloos.

De Buurtentoer van de Energiecoaches begon bij de Radiostraat en winkelcentrum Seinhorst. Later zijn de coaches, naast wat kleinere buurtfeesten, bij het Vijverfestival in het Riebeeckkwartier en Wijkcentrum De Geus geweest. Marijke: "We hebben flyers uitgedeeld met informatie en algemene vragen van bewoners over verduurzaming beantwoord. Het was leuk om op deze manier met Hilversummers in contact te komen."
 
HilverZon Energieloket opent elke dinsdag de deuren

Voor algemeen besparingsadvies of het laten checken van een offerte op duurzaamheid ben je elke week welkom bij het Energieloket van HilverZon.

Het Energieloket opent iedere dinsdag van 19.00 uur tot 21.00 uur de deuren aan de Lage Naarderweg 71A. De Energiecoaches van HilverZon zijn dan aanwezig om al je vragen over besparen en verduurzamen te beantwoorden.
De HilverZon-spandoeken zijn er weer!

Het is altijd een klus om ze op te hangen, maar het resultaat mag er zijn! De spandoeken van HilverZon wapperen weer twee weken boven Hilversum. Geef je ons een seintje als er iets niet meer goed hangt?

Dit jaar gaat al onze aandacht naar de HilverZon Energiecoaches. Wil je je huis verduurzamen, maar je weet niet hoe? Onze Energiecoaches komen gratis bij je thuis. Maak vandaag nog een afspraak.

Lees hier verder

Wat gebeurt er buiten de grenzen van Hilversum? 

Van onze RES-vertegenwoordiger Aernoud Olde:
Participatiecoalitie krijgt vorm
 
Aernoud Olde, HilverZonner van het eerste uur, praat namens alle lokale energieclubs in Noord-Holland Zuid mee in de stuurgroep van de energieregio Noord Holland Zuid (NHZ). In onze nieuwsbrief vertelt hij wat er buiten de gemeentegrenzen gaande is.

Aernoud: “We zijn op dit moment bezig om een participatie-coalitie op te bouwen http://participatiecoalitie-nh.nl/. Voor Noord-Holland werk ik dit nu uit, samen met andere energiecoöperaties en de Natuur- en Milieufederatie Noord Holland. Wij gaan hiervoor ook clubs als 'Vrienden van het Gooi', het Goois Natuur Reservaat en Natuurmonumenten benaderen. Uiteindelijk is het doel van de participatiecoalitie om de energietransitie echt iets van de hele samenleving te maken.”
Wil je meer weten? Stuur een mail naar aernoud.olde@hilverzon.nu.
 
Met het 'Nationaal Programma Regionale Energietransitie' worden regio's ondersteund bij het maken van de RES. Hiervoor is het land verdeeld in 30 energieregio's, de onze heet RES-NHZ: Regionale Energie Strategie Noord Holland Zuid, meer info: https://energieregionhz.nl/.

Zonnedaken gezocht!
HilverZon is op zoek naar daken voor nieuwe projecten in de hele gemeente, aanmelden van een beschikbaar dak wordt altijd op prijs gesteld: info@hilverzon.nu.
Save the Date: 20 november ALV HilverZon
Het bestuur van HilverZon licht het gevoerde beleid toe aan de leden. Aanvang 19:30 uur in St Aloysius College, Schapenkamp 200. 
 

Vacatures bij HilverZon

Bestuurslid Communicatie

Heb je ervaring met communicatie en marketing? Gaat een duurzame samenleving je aan het hart en voel je je betrokken bij Hilversum? 
Dan ben jij de persoon die wij zoeken om het HilverZon-bestuur te versterken! Wij vragen aan het bestuurslid communicatie om een jaarplan en visie te ontwikkelen over hoe HilverZon haar doelen het beste kan bereiken.

Bestuurslid Beheer

HilverZon heeft de verantwoordelijkheid voor 5000 zonnepanelen.
Om te zorgen dat de panelen optimaal renderen is het is belangrijk dat deze tip-top in orde zijn.  Het bestuurslid Beheer is de gesprekspartner voor installateurs en andere partijen die het onderhoud van de panelen uitvoeren. 

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers

Wij zoeken mensen die af en toe een handje willen helpen:

  • in een promotiekraam of promotieteam;
  • bij het organiseren van een activiteit, of het initiëren van een actie;
  • bij het opzetten van een nieuwe kracht-groep in een Hilversumse wijk;
  • of: met het draaiende houden van onze organisatie (administratief, ondersteunend, bestuurlijk).

 

Vragen of aanmelden? info@hilverzon.nu.

 


 

Agenda 

De energiebesparingsavonden zijn op:

Woensdag 30 oktober
De Geus, Geuzenweg 84
19.30 uur inloop, start programma 20.00 uur
 
Woensdag 6 november
Morgensterkerk, Seinstraat 2
19.30 uur inloop, start programma 20.00 uur
 
Woensdag 13 november
De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91
19.30 uur inloop, start programma 20.00 uur
 
Woensdag 27 november
HEELO, Oosterengweg 44
19.30 uur inloop, start programma 20.00 uur

Voor alle avonden geldt: graag vooraf aanmelden op: info@hilverzon.nu.

Je ontvangt van ons een vragenlijst. Aan de hand van jullie feedback vullen de Energiecoaches de avonden op maat in.
HilverZon is om
HilverZon is lid van de coöperatie ‘Om | Nieuwe Energie’.

Dit collectief van energiecoöperaties in Nederland wil niet langer afhankelijk zijn van de grote grijze energiebedrijven of energie uit anderen landen. Het collectief wekt met meer dan 35 coöperaties 100% duurzame lokale energie op door heel Nederland. Om | Nieuwe Energie levert stroom aan 300.000 huishoudens in Nederland.

Lees hier alles over overstappen naar HilverZon | om

Partners van Hilverzon
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © 2019 HilverZon, All rights reserved.