Copy
Nieuws en andere leuke berichten van HilverZon, de energieke club die zonne-energie op een slimme en leuke manier bereikbaar maakt voor alle Hilversummers. 
View this email in your browser

Nog twee VvE’s kiezen voor HilverZon
 
Na de realisatie van een Postcoderoos-project op het dak van VvE Tsuga, kiezen nog twee VvE’s in Hilversum voor zonne-energie. HilverZon is bij beide trajecten nauw betrokken.

De bewoners van VvE Cratageus hebben op hun ledenvergadering unaniem gekozen voor het leggen van 150 zonnepanelen op hun dak. HilverZon begeleidt de VvE met de aanvraag van de SDE-subsidie. 

De leden van de VvE Goed Wonen hebben met algemene stemmen gekozen voor een Postcoderoos-project op het dak.  Hier gaat het om 120 panelen. Voorbereidingen voor dit project zijn reeds in gang gezet.

Lees verder
HilverZon organiseert nieuwe serie bijeenkomsten over energietransitie’
 
Na het succes van de vorige bijeenkomsten afgelopen november trekt HilverZon opnieuw de buurten in. Paul Rasch en Erik de Lange vertellen wat de energietransitie voor jou betekent. De koffie staat klaar om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Donderdag 14 maart in De Kleine Lelie

Hilvertsweg 89-91, Hilversum

Donderdag 4 april in De Bethlehemkerk
Loosdrechtseweg 263, Hilversum

Meld je aan!
info@hilverzon.nu
 
Balans tussen welstand en duurzaamheid is soms zoek

Hoe kun je in een monument of woning binnen een beschermd stadsgezicht je energieverbruik terugbrengen? De welstandscommissie geeft aan dat veel mogelijk is. Bewoners hebben vaak een ander idee. Daarom organiseerde HilverZon een bijeenkomst over dit onderwerp om samen uit te zoeken waar welstand en duurzaamheid botsen.

Ruim veertig bewoners woonden de avond bij en hun kritiek was soms fel: “Hilversum wil graag duurzaam zijn, maar ik merk er niets van”, klonk het geërgerd. Energiecoach Paul Rasch peilde de stemming: mensen vinden welstand zeker belangrijk, maar soms zijn de regels te rigide en is de welstandcommissie onvoorspelbaar.


Lees verder
Doe mee met Hilversum100 Stadsatelier
 
HilverZon is lid van het Hilversum100-netwerk, een steeds groter groeiende groep die zich samen met de gemeente inzet om Hilversum groener en gezonder te maken.
Graag nodigen we je uit voor het Stadsatelier:

Samen investeren in aardgasvrij 

Op 18 maart gaan we in gesprek over de energietransitie in Hilversum. 
Het Stadsatelier wordt geopend met een keynote van weerman Marco Verhoef en ‘Gevoelstemperatuur’ auteur Heleen Ekker. Ook voorzitter van HilverZon John Dietz geeft acte de presence als deelnemer in de binnenring van de grote paneldiscussie in de derde ronde van het Stadsatelier.

Het Stadsatelier is op maandag 18 maart 2019 in het Podium Café van De Vorstin, Koninginneweg 44. Inloop met soep en broodjes om 18:00 uur, afloop tijdens de nazit rond 21:30 uur.

Lees verder voor het programma
.
 
HilverZon present op open dag LandinZicht

Zelf een seizoen lang je eigen groente oogsten die op een eerlijke en milieuvriendelijke manier is verbouwd? Dat kan bij LandinZicht. Koop een oogstaandeel, en geniet het hele groene seizoen van verse groente die je elke week zelf mag komen oogsten.

Op 6 april organiseert LandinZicht een open dag. En HilverZon is erbij met onze eigen stand. Kom ook en ontdek de groente van het land: lekker, leerzaam, gezond en betaalbaar!

CSA-LandinZicht
Rading 1b
1213 RK Hilversum


 
Nieuw postcoderoosproject Anna's Hoeve van start

Goed nieuws over onze collectieve zonnedaken: op 1 april gaat de tweede fase van onze zonneweide op Anna's Hoeve, genaamd Anna II, van start als postcoderoosproject. Natuurlijk gaan we dit vieren, de datum van de officiële opening lees je in de volgende nieuwsbrief!

Word ook zonnevanger en doe mee met Anna Twee!
Meld je aan!
info@hilverzon.nu
 


Vrijwilligers gezocht voor CityRun 2019

HilverZon doet mee met de CityRun op zondag 14 april 2019. Natuurlijk met ons eigen sportieve team, maar ook met een stand en ludieke acties.

Wil jij als HilverZon-fan ons in 't zonnetje zetten als de leukste energieke club van Hilversum? We zijn nog hard op zoek naar vrijwilligers die op de dag zelf van de CityRun hand-en-spandiensten willen verrichten.  

Help ons en meld je aan op: info@hilverzon.nu  

 
Neem deel aan een Zonnedak!
HilverZon biedt Hilversummers nog steeds de mogelijkheid te investeren in een zonnedak; er zijn nog zonnepanelen op de Zonneweide bij Anna’s Hoeve beschikbaar. HilverZon werft momenteel locaties voor nieuwe projecten in de hele gemeente, aanmelden van een beschikbaar dak wordt altijd op prijs gesteld: info@hilverzon.nu.
HilverZon is om
HilverZon is lid van de coöperatie ‘Om | Nieuwe Energie’.

Dit collectief van energiecoöperaties in Nederland wil niet langer afhankelijk zijn van de grote grijze energiebedrijven of energie uit anderen landen. Het collectief wekt met meer dan 35 coöperaties 100% duurzame lokale energie op door heel Nederland. Om | Nieuwe Energie levert stroom aan 300.000 huishoudens in Nederland.

Lees hier alles over overstappen naar HilverZon | om

Agenda 

Avonden Energietransitie

Donderdag 14 maart in de Kleine Lelie
Donderdag 4 april in de Bethlehemkerk


Inloop voor alle avonden vanaf 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur.
Meld je aan!
info@hilverzon.nu


Overige activiteiten
Stadsatelier Hilversum 100
Maandag 18 maart

Open dag LandinZicht
Zaterdag 6 april
Partners van Hilverzon
Copyright © 2019 HilverZon, All rights reserved.