Copy
Nieuws en andere leuke berichten van HilverZon, de energieke club die zonne-energie op een slimme en leuke manier bereikbaar maakt voor alle Hilversummers. 
View this email in your browser

Beste vrijwilligers, leden, medewerkers en andere HilverZon-fans,

Wow, wat een jaar was 2018! Van 1.200 naar bijna 4.000 panelen. Records in opgewekte stroom. Meer leden. Meer afspraken met de Energiecoach. Meer samenwerking. Kortom, piek, piek, piek! En daar gaan we in 2019 natuurlijk gewoon mee door.
Kom je ook naar de Nieuwjaarsborrel van HilverZon?
We trappen dit nieuwe jaar af met een feestelijke borrel. Gezellig bijpraten en op 2019 proosten! Ook je partner is natuurlijk welkom. Laat je even weten of je komt via info@hilverzon.nu? De nieuwjaarsborrel 2019 van HilverZon is op:

*** woensdag 23 januari 2019 • 16.30 – 18.00 uur • La Place, Arendstraat 27 ***

HilverZon professionaliseert energieadvies met samenwerking Solar Monkey

De meeste daken van flatgebouwen, scholen en verenigingen in Hilversum staan nog leeg. Zonde, want juist deze grote daken zijn ideaal voor zonnepanelen. HilverZon is in gesprek met deze dakbezitters en adviseert hen over de duurzame opwek van energie. Met de zonnepanelensoftware van Solar Monkey kunnen we ons advies nog beter onderbouwen.

Hoeveel zonnepanelen kunnen er op ons dak? Hoe ziet dat eruit? En: wat brengt het op? Volgens Gijs van de Laar, adviseur bij HilverZon, zijn dit drie belangrijke vragen die iedereen met een groot dak stelt. “Voor ons advies maken wij al langer gebruik van de gegevens van google maps en zonatlas. Sinds enige tijd hebben we de zonnepanelensoftware van Solar Monkey hieraan toegevoegd.”
 
Gasloze jarendertigwoning? Het kan!

Sanne Groenhof woont in een jarendertigwoning in Hilversum die hij compleet heeft gerenoveerd: gaskachels eruit, zonnepanelen en warmtepomp erin. Alle vloerisolatie heeft een isolatiewaarde van 5, de dakisolatie zelfs van 7. Het nieuwe dubbelglas op de ‘koude kant’ is HR+++. Ook een ouder huis kan wel degelijk energiezuinig zijn, is de stellige overtuiging van deze Hilversummer.

De tent met oude keuken en koelkast staat nog in de tuin. Een zomer lang was dit de uitvalsbasis van Groenhof tijdens de verbouwing. Slapen kon boven, maar de benedenverdieping lag helemaal open.  Sinds oktober is het grote werk af en wonen Groenhof en zijn kinderen binnen in hun goed geïsoleerde huis met houtkachel.
 
HilverZon = OM is ook zakelijk de groenste

WISE, Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond onderzoeken elk jaar de duurzaamheid van alle stroomleveranciers in Nederland. Zijn energieleveranciers echt zo groen als zij zich voordoen? Zij zochten het uit. Lees het onderzoek op de:
website van WISE

Wat blijkt? Ook voor de zakelijke markt is onze energiemaatschappij OM uitgeroepen tot de allergroenste leverancier! Je wilt toch ook met je bedrijf échte duurzame energie van de allergroenste? Stap nu over en neem voortaan nieuwe energie af: lokaal opgewekt, uit je eigen buurt! www.samenom.nl

1) Wij leveren 100% duurzame energie
2) Onze energie wekken we op in jouw eigen buurt
3) We hebben geen winstoogmerk

 

‘Nederland klimaatneutraal in 2050, het geeft ons allemaal nieuwe energie’

Samen Om geeft in een fraaie animatiefilm antwoorden op veelgestelde vragen over de energietransitie. Bekijk de film op:

Samen Om op Facebook

Neem deel aan een Zonnedak!
HilverZon biedt Hilversummers nog steeds de mogelijkheid te investeren in een zonnedak; er zijn nog zonnepanelen op de Zonneweide bij Anna’s Hoeve. HilverZon werft momenteel locaties voor nieuwe projecten in de hele gemeente. We zijn nu in gesprek over nieuwe daken in Hilversum Zuid. Aanmelden van een beschikbaar dak wordt altijd op prijs gesteld: info@hilverzon.nu.
HilverZon is om
HilverZon is lid van de coöperatie ‘Om | Nieuwe Energie’.

Dit collectief van energiecoöperaties in Nederland wil niet langer afhankelijk zijn van de grote grijze energiebedrijven of energie uit anderen landen. Het collectief wekt met meer dan 35 coöperaties 100% duurzame lokale energie op door heel Nederland. Om | Nieuwe Energie levert stroom aan 300.000 huishoudens in Nederland.
Lees hier alles over overstappen naar OM!

Word energiecoach van HilverZon

Energiecoaches van HilverZon voeren adviesgesprekken bij Hilversummers thuis over de mogelijkheden om hun huis (nog) beter te isoleren. 

Door de groeiende aanvragen voor coachgesprekken zoekt HilverZon nieuwe energiecoaches op vrijwillige basis.

Als nieuwe energiecoach krijg je een gedegen training en loop je eerst mee met een ervaren coach. De eerstvolgende cursus voor nieuwe coaches start in februari.

Interesse of wil je meer informatie? Stuur een mail naar: info@hilverzon.nu 

Energiecoaches van HilverZon geven onder andere advies over dakisolatie.

De energietarieven stijgen in 2019

Het is al uitgebreid in het nieuws geweest: de energielasten stijgen behoorlijk in 2019. Dit geldt ook voor de klanten van Om | Nieuwe Energie. Gelukkig blijft bij onze huisleverancier de stijging van energielasten beperkt.

De nieuwe tarieven hebben geen grote invloed op het rendement op onze postcoderoos-projecten. De verlaging van de energiebelasting op elektriciteit in 2019 veroorzaakt weliswaar een daling van de opbrengst van de zonnepanelen, maar deze wordt gecompenseerd door de stijging van de energieprijs. HilverZon handhaaft daarom de prognose op de opbrengsten van onze projecten.

Bovendien is het goed te weten dat er aan de klimaattafels veel aandacht is voor het rendement van lopende postcoderoos projecten. De belastingwijzigingen mogen deze projecten niet minder aantrekkelijk maken.
Meer weten over de energietarieven in 2019?
Lees hier verder

Agenda 

We trappen het nieuwe jaar af met een feestelijke nieuwjaarsborrel!

Gezellig bijpraten en op 2019 proosten! Leden, vrijwilligers, medewerkers en andere HilverZon-fans zijn van harte welkom. 

De nieuwjaarsborrel 2019 van HilverZon is op:

*** woensdag 23 januari 2019 • 16.30 – 18.00 uur • La Place, Arendstraat 27 ***

Meld je aan!
info@hilverzon.nu

 
Partners van Hilverzon
Copyright © 2019 HilverZon, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp