Copy
Nieuws en andere leuke berichten van HilverZon, de energieke club die zonne-energie op een slimme en leuke manier bereikbaar maakt voor alle Hilversummers. 
View this email in your browser

 

Ledenvergadering keurt beleid HilverZon goed

Het bestuur van HilverZon heeft op de ALV van 22 mei het jaarplan en de jaarrekening gepresenteerd die beiden op goedkeuring konden rekenen van de aanwezige leden. 
 
Verder werd het voorstel van de raad van toezicht om Leon Benders als penningmeester van het bestuur te benoemen unaniem aangenomen. Ook zijn tijdens de ALV twee nieuwe leden toe tot de RvT toegetreden: Arie Willem Rozendaal en Philip Tan. HilverZon is blij met deze versterking, waardoor we een impuls aan onze financiële stevigheid kunnen geven. 

 

Zonnige Trotsmarkt

Het was warm en zonnig tijdens de Trotsmarkt op de Gijsbrecht van Amstelstraat. Goed voor onze zonnedaken, maar minder fortuinlijk voor het aantal bezoekers dat kwam buurten bij de stand van HilverZon.

Niettemin was er genoeg te doen: een Rad van Fortuin met leuke prijzen voor de kids en de kans om een energiebesparingspakket te winnen voor hun ouders en andere bezoekers.

Lees hier verder
 

Nieuwe banner voor kantoor HilverZon 
 
Ons kantoor aan de Lage Naarderweg 71A heeft dankzij de nieuwe banner op de voorgevel aan herkenbaarheid gewonnen. We zijn nu vanaf de weg goed zichtbaar.

Geertrui Wilkens, bureaucoordinator bij HilverZon, is tevreden over de nieuwe aanwinst. "We moesten het tot nu toe doen met een zelfgemaakt bord achter het raam. Deze banner in onze nieuwe huisstijl geeft ons kantoor de professionele en moderne uitstraling die bij de energiekste club van Hilversum past. Ook voor de bezoekers van het Energieloket HilverZon dat in ons kantoor elke dinsdagavond van 19 tot 21 uur de deuren opent, is de ingang nu gemakkelijker te vinden." 
Energiecoach Erik aan de keukentafel bij H100
De redactie van Hilversum100, de jaarlijkse groene challenge in de mediastad, laat HilverZon energiecoach Erik de Lange aan het woord over de vele gesprekken die hij voert met Hilversummers die hun huis willen verduurzamen.

Eric gaat in het artikel in op de kosten en opbrengsten van verduurzaming, de eerste stap naar aardgasvrij en de mogelijkheden om een gratis energiecoachgesprek aan te vragen via de site van HilverZon
Vrijwilligersborrel op 20 juni

Ben je vrijwilliger van HilverZon of denk je erover na om je zo nu en dan actief in te zetten voor de energiekste club van Hilversum? Kom dan naar de gezellige vrijwilligersborrel van HilverZon! 

Als HilverZonners trekken we graag de wijken en buurten in. Dat kunnen we niet zonder onze vrijwilligers. Daarom zoekn wij altijd mensen die af en toe een handje willen helpen bij een promotiekraam of promotieteam, het organiseren van een activiteit of het draaiende houden van onze organisatie. 

De HilverZon vrijwilligersborrel is op 20 juni van 16.00 tot 18.00 uur bij ons kantoor aan de Lage Naarderweg 71A. Er is een hapje en een drankje én de mogelijkheid om bij te praten of kennis te maken met het HilverZon-team en de andere vrijwilligers. Meld je nu aan via info@hilverzon.nu

HilverZon University verdiept met lezing Jan Ros

Waar moeten we qua beleid en maatregelen over 30 jaar staan? Wat kunnen en moeten we nu doen om dat te bereiken? In zijn HilverZon University lezing ging Jan Ros, een van de rekenaars van het klimaatakkoord, in op deze vragen.

Het doel van het klimaatakkoord is het voorkomen van negatieve klimaateffecten door CO2 uitstoot, hield Ros zijn gehoor voor. Bij 2 graden opwarming zijn er gevolgen voor unieke en bedreigde systemen en weersextremen. Nu is er sprake van 1 graad opwarming en zien we al de effecten. Doorleven zoals we nu doen is geen optie. Dan stoten we 4000 gigaton de lucht in en zal de aarde 4 graden opwarmen. 

Lees hier verder

Chiel van Eendenburg maakt kans op het Groene Lintje

De kanshebbers voor het Groene Lintje, een initiatief van GroenLinks en de Gooi en Eembode, zijn bekend. Chiel van Eendenburg van HilverZon is één van de genomineerden.
 
De afgelopen weken konden lezers van de Gooi en Eembode personen of organisaties voordragen die in aanmerking komen voor het Groene Lintje, een blijk van waardering voor mensen die bijdragen aan een n duurzaam en groen Hilversum. Chiel zet zich al langere tijd in voor de éénpitters, kleine ondernemers die volgens hem ook een duurzaamheidscertificaat verdienen. Vrijdagmiddag 14 juni is traditiegetrouw op het terras van restaurant Puur Smaeck de uitreiking.

Cursus voor aspirant-energiecoaches

Energiecoaches voeren (op vrijwillige basis) gesprekken en helpen de particuliere woningeigenaar om de stap naar energiebesparing concreet te maken. Lijkt dit je wat? Volg dan de training Energiecoaches voor energiebesparing.


De training bestaat uit vier dagdelen. Op dinsdag 18 juni, woensdag 26 juni en dinsdag 2 juli zal Robert Tersmette  ingaan op de noodzaak van isoleren, energiebronnen en het schouwen van een woning in de praktijk.
Dinsdag 9 juli geeft Laura Schouw handreikingen voor het voeren van energieke gesprekken met bewoners. Zowel Robert als Laura zijn verbonden aan coöperatie Hoom. Cursisten kunnen kiezen uit een middagtraining (13-17 uur) of een avondtraining (18.30-22.00 uur). De locatie is HilverZon, Lage Naarderweg 71A Hilversum. Graag aanmelden via info@energieverbonden.nl. Wie de training volgt, wordt gevraagd energiecoach te worden van HilverZon, tijdsinvestering ongeveer twee uur per week.

 

 

Elektrisch autodelen in Hilversum 

Wil je elektrisch rijden, maar geen elektrische auto kopen? Probeer dan eens elektrisch autodelen. In de Heibuurt delen een kleine twintig Hilversummers met elkaar 4 e-auto’s: drie Nissans en een Tesla Model 3.

De deelrijders reserveren de auto’s met een speciale app. Daarnaast hebben ze contact in een WhatsAppgroep: dat maakt het autodelen een stuk leuker en socialer.
De e-deelauto’s zijn van HET, de Hilversumse Energie Transitie, net als HilverZon een lokale coöperatie zonder winstoogmerk. Dat houdt het goedkoop – in veel gevallen goedkoper dan een eigen auto. Zeker als het een tweede auto is die veel stilstaat.
In de zomer begint HET met de tweede wijk: de Astronomische buurt. Het werkt expres per buurt: je deelt de auto’s met je buurtgenoten. Bovendien staan de auto’s dan op loopafstand van elkaar: als de dichtstbijzijnde auto volgens de reserverings-app bezet is, dan neem je gewoon een andere.
Interesse? Kijk op www.hetcooperatie.nl/deelauto

250 aansluitingen bij Om | Nieuwe Energie

Overstappen op groene stroom & vergroend gas via HilverZon is voordelig en zo gebeurd! Steeds meer Hilversummers krijgen dit door, want we hebben nu 250 aansluitingen bij Om | Nieuwe Energie gerealiseerd. 

Via HilverZon 100% groene stroom en groen gas afnemen? Meteen doen! Wij werken daarvoor samen met Om | Nieuwe Energie, geen energiebedrijf maar een echte coöperatie. Via Om | Nieuwe Energie krijg je 100% groene stroom en groen gas en het is nog voordelig ook, want Om | Nieuwe Energie is niet niet duurder dan andere energieleveranciers. Daarbij is Om | Nieuwe Energie, ook volgens de Consumentenbond, de allergroenste leverancier van Nederland. Ga jij ook Om met HilverZon en wil je meer weten over overstappen? Lees hier verder.


Neem deel aan een Zonnedak!
HilverZon biedt Hilversummers de mogelijkheid te investeren in een zonnedak; er zijn nog enkele zonnepanelen op de Zonneweide bij Anna’s Hoeve beschikbaar. Wees er dus snel bij! HilverZon werft momenteel locaties voor nieuwe projecten in de hele gemeente, aanmelden van een beschikbaar dak wordt altijd op prijs gesteld: info@hilverzon.nu.

Vacatures bij HilverZon

Bestuurslid Communicatie
Heb je ervaring met communicatie en marketing? Gaat een duurzame samenleving je aan het hart en voel je je betrokken bij Hilversum? Dan ben jij de persoon die wij zoeken om het HilverZon-bestuur te versterken! Wij vragen aan het bestuurslid communicatie om een jaarplan en visie te ontwikkelen over hoe HilverZon haar doelen het beste kan bereiken.

Bestuurslid HilverZon Beheer
Wij zoeken ook een bestuurslid met als aandachtsgebied beheer. HilverZon heeft een groot aantal zonnepanelen in beheer, niet alleen van de verschillende postcoderoosprojecten die HilverZon zelf gerealiseerd heeft, maar ook van VvE’s en derden. In juni 2019 gaat het om ongeveer 5000 panelen. Wil jij erop toezien dat het beheer adequaat en binnen budget wordt uitgevoerd en dat de onderhoudscontracten correct worden opgesteld? Dan nodigen we je graag uit om het bestuur te versterken.

Voor vragen over de functies, de volledige functieomschrijving of om jezelf aan te melden, verzoeken wij je om een mail te sturen naar info@hilverzon.nu.

 


 

Agenda 

20 juni: Vrijwilligersborrel HilverZon
HilverZon, Lage Naarderweg 71a, aanvang: 16.00 uur.

27 juni: Energie-Thuis bijeenkomst: Elektra en Zonnepanelen
Tijdens deze speciale bijeenkomsten diepen de energiecoaches van HilverZon een specifiek onderwerp verder uit rond de verduurzaming van de woning. Aanvang 19.30 uur.

 


Graag aanmelden op:

info@hilverzon.nu
HilverZon is om
HilverZon is lid van de coöperatie ‘Om | Nieuwe Energie’.

Dit collectief van energiecoöperaties in Nederland wil niet langer afhankelijk zijn van de grote grijze energiebedrijven of energie uit anderen landen. Het collectief wekt met meer dan 35 coöperaties 100% duurzame lokale energie op door heel Nederland. Om | Nieuwe Energie levert stroom aan 300.000 huishoudens in Nederland.

Lees hier alles over overstappen naar HilverZon | om

Partners van Hilverzon
Copyright © 2019 HilverZon, All rights reserved.