Copy
Nieuws en andere leuke berichten van HilverZon, de energieke club die zonne-energie op een slimme en leuke manier bereikbaar maakt voor alle Hilversummers. 
View this email in your browser

 

Lezingenreeks over verduurzamen huis

Erik de Lange, Energiecoach HilverZon, geeft in september en oktober vier lezingen over de mogelijkheden om de woning te verduurzamen. In elke lezing gaat hij specifiek in op woningtypen uit een bepaalde bouwperiode. De lezingen sluiten aan op de Duurzame Klusdossiers die staan op hilverzon.nu.

De lezingen zijn in de Bibliotheek Hilversum op 9, 15, 22 september en 6 oktober. Op 9 september trapt Erik af met een verdiepingsbijeenkomst over huizen gebouwd voor 1920. In de daaropvolgende lezingen komen woningen uit latere bouwperioden aan bod.
Zie agenda

Wethouder Duurzaamheid Bart Heller opent zonnedak VvE Centrum Hilversumse Meent

Samen met Peter Kroes, voorzitter van de VvE, stak de wethouder de stekker symbolisch in het stopcontact.

Onder begeleiding van HilverZon zijn er 200 zonnepanelen geplaatst op het dak van het appartementencomplex. De officiële opening kwam in het nieuws in onder meer de Gooi en Eembode en het Noord Hollands Dagblad.

Ook lid van een VvE en geïnteresseerd in zonnepanelen op het dak? Stuur een mail naar info@hilverzon.nu. 

Lees verder 

Vacature voorzitter raad van toezicht HilverZon

Ben jij een echte voorzitter die overzicht heeft, luistert en verbindend werkt? En ben je daarnaast dé ideale sparringpartner voor het bestuur van een grote energiecoöperatie? Dan is HilverZon op zoek naar jou!

Lees hier de vacaturetekst

 

Energiecoaches starten gesprekken weer op

Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen de energiecoaches het advies aan huis weer oppakken. Ook blijft het mogelijk om advies op afstand te ontvangen. Heb je plannen om je huis te verduurzamen? Maak dan nu een afspraak met onze Energiecoach voor gratis besparingsadvies en ontvang een Energiebespaarbox ter waarde van 65 euro cadeau!

Nieuw! Energiebijeenkomst bij bewoners thuis

Overal horen we dat we ‘van het gas af moeten’, maar hoe pak je dit aan? Om antwoord te geven op deze en andere vragen nodigde Gijs van der Laar buurtbewoners uit voor een energiebijeenkomst bij hem thuis.

In zijn tuin vertelde Gijs hoe hij het verduurzamen van zijn woning heeft aangepakt. HilverZon zal meer bijeenkomsten bij Hilversummers thuis organiseren om buurtgenoten positief te inspireren als het gaat om verduurzaming.

Lees verder

Oproep HilverZon aan gemeente: 'Kies voor zon en wind!'

HilverZon heeft op de commissievergadering van 25 juni de gemeenteraad en het college gevraagd om de voorgestelde zoeklocaties voor windmolens en zonneparken in Gooi- en Vechtstreek verder te onderzoeken. 

John Dietz, voorzitter HilverZon, en Jeroen Pool, coördinator van HET, zijn verbaasd over de snelle afwijzing van het ‘zoekgebied’ bij de A27. Om de klimaatdoelstellingen te halen is wind- en zonne-energie nodig. Voorlopig kiest de politiek echter alleen voor zonnedaken.

Lees verder
 
Interview Aernoud Olde in nieuwsbrief Noord-Hollandse energieregio

HilverZonner Aernoud Olde en Manuel den Hollander zijn geïnterviewd voor de nieuwsbrief van de Noord-Hollandse energieregio.

“Draagvlak creëer je niet, het ontstaat als je mensen eigendom en zeggenschap geeft”, aldus Olde in de nieuwsbrief. “En daarin is nog veel werk te doen.” 
Lees verder 
 

 

HilverZon is lid van Om | Nieuwe Energie

Dit collectief van energiecoöperaties in Nederland wil niet langer afhankelijk zijn van de grote grijze energiebedrijven of energie uit anderen landen. Het collectief wekt met meer dan 35 coöperaties 100% duurzame lokale energie op door heel Nederland. Om | Nieuwe Energie levert stroom aan 300.000 huishoudens in Nederland.

Lees hier alles over overstappen naar HilverZon | om

 

Kantoor HilverZon dicht in de zomer

Het kantoor van HilverZon is van 20 juli tot 9 augustus gesloten.
 

Partners van Hilverzon
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HilverZon · Lage Naarderweg 71a · Hilversum, 1217 GN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp