Copy
Nieuws en andere leuke berichten van HilverZon, de energieke club die zonne-energie op een slimme en leuke manier bereikbaar maakt voor alle Hilversummers. 
View this email in your browser

 

Daken HilverZon leveren al meer stroom dan in 2018

Tot en met augustus dit jaar leverden de 4862 zonnepanelen op onze collectieve daken al met 903,568 kWh meer stroom dan in heel 2018. Ook het voorgespiegelde rendement van 6% halen we ruimschoots.
"We beheren meer panelen dan vorig jaar", aldus Aernoud Olde die voor HilverZon de opbrengsten van de projecten nauwlettend in de gaten houdt. "Dat vertaalt zich natuurlijk in meer zonnestroom. Dan gaat het er natuurlijk om of elk paneel afzonderlijk de beloofde stroomopbrengst levert. Ook in dit opzicht maakt de zon zijn belofte waar. We leveren bij alle projecten 10% meer dan onze verwachting. Dat rendement van 6% halen we dus ruimschoots." Alle participaties hebben we nu verkocht, maar binnen HilverZon is een groep mensen actief om nieuwe zonnedaken te werven. Lees in deze nieuwsbrief hoe we dat doen.


 

Energiecoaches willen nog honderd adviesgesprekken voeren dit jaar

Het team energiecoaches van HilverZon is ambitieus. Het streven is om dit jaar nog honderd adviesgesprekken te voeren. "We zien dat veel mensen nog niet weten waar zij moeten beginnen bij het verduurzamen van hun woning", zegt energiecoach Erik de Lange. "Wij helpen ze met ons gratis besparingsadvies aan huis graag op weg."

Om alle Hilversummers te wijzen op de mogelijkheid voor een gratis adviesgesprek gaat het team energiecoaches van HilverZon de wijken en de buurten in. Erik: "We gaan de bewoners zelf opzoeken. Dat doen we met een pop-up Energieloket op Burendag. Op zaterdag staan we met een kraam tegenover de HEMA in de drukste winkelstraat van Hilversum. Wij begrijpen als geen ander dat we flink van ons moeten laten horen als we dit jaar nog honderd extra adviesgesprekken willen realiseren." Plannen om de woning te verduurzamen? Maak een afspraak met de HilverZon Energiecoach via www.hilverzon.nu/energiecoach.
 

Subsidieregeling voor energiebesparing weer van kracht

Goed nieuws voor woningeigenaren en VvE’s! Na een tijdelijke stop is de regeling ‘Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)’ weer open. De regeling is bedoeld om energiebesparing te stimuleren. De HilverZon energiecoach weet meer.

Tot 1 januari 2021 is er  84 miljoen euro in het subsidiepotje beschikbaar. Eigenaren én bewoners van een woning kunnen een subsidie-aanvraag indienen. De subsidie is ook bedoeld voor Verenigingen van Eigenaren. Om in aanmerking te komen, moet je twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoeren en betalen. 

De energiecoaches van HilverZon kennen de voorwaarden van de SEEH. Begin daarom nu met besparen en maak een afspraak voor gratis besparingsadvies aan huis met de energiecoach. 

Lees verder
 

Werkgroep HilverZonners voor acquisitie nieuwe daken

Alle participaties voor de collectieve daken zijn verkocht. Een werkgroep HilverZonners zoekt daarom ondernemers en vastgoedbezitters op.  

"
Als HilverZon hebben we de taak om Hilversum de energietransitie door te loodsen", stelt bestuurslid Gert van der Windt. "Zonder collectieve zonnedaken lukt dat niet. Daarom vragen we ondernemers hun maatschappelijke rol te pakken door hun dak beschikbaar te stellen voor een postcoderoos. Als het dak geschikt is, neemt HilverZon het leggen en het beheer van de zonnepanelen over." De actieve HilverZonners gaan deze boodschap uitdragen op bijeenkomsten van bedrijfsverenigingen, de Rotary, Lions Club en andere initiatieven waar ondernemers bij aangesloten zijn. 

Heeft u zelf een zonnedak dat in aanmerking kan komen of een idee voor een nieuw dak? Laat het ons weten via info@hilverzon.nu.

Vacature bestuurslid Beheer
HilverZon zoekt een bestuurslid met als aandachtsgebied 'beheer'. Wij hebben de verantwoordelijkheid voor rond de 5000 zonnepanelen, niet alleen van de verschillende postcoderoosprojecten die HilverZon zelf gerealiseerd heeft, maar ook van VvE’s en derden.
 
Gert van der Windt coördineert momenteel het beheer van de zonnepanelen. "In onze zonnepanelen zit het geld van alle participanten. Om te zorgen dat de panelen optimaal renderen is het belangrijk dat deze tip-top in orde zijn. Vandaar dat we deze functie op bestuursniveau willen beleggen." Het nieuwe bestuurslid is de gesprekspartner voor installateurs en de partijen die het onderhoud van de panelen voor HilverZon gaan uitvoeren. Gert: "Nu vallen onze panelen nog onder de garantie, maar voor de toekomst moeten er onderhoudscontracten worden afgesloten. Ook daarvoor is dit bestuurslid verantwoordelijk. Verder willen we de opbrengsten van de panelen op een prettige en toegankelijke manier presenteren op de website. Het zou mooi zijn als het bestuurslid hier een slag in kan maken." Meer weten over deze functie. Stuur een mail naar info@hilverzon.nu.
Aanpak HilverZon voor VvE's werkt!

"De samenwerking tussen HilverZon en VvE's komt echt op stoom", stelt Aernoud Olde die de besturen van Verenigingen van Eigenaren benadert om hun belangstelling voor zonnepanelen op het dak te peilen. "Het helpt dat HilverZon hen volledig kan ontzorgen in de transitie naar duurzame energie. "

Het afgelopen half jaar zijn de daken van twee VvE's belegd met zonnepanelen en het derde dak volgt binnenkort. "Samen met makelaarskantoor Post en Van Hengstum & Stolp Netwerk Notarissen hebben we een werkwijze ontwikkeld, waarmee we alle praktische en juridische obstakels waar VvE's tegenaan lopen, hebben ondervangen", legt Aernoud uit. "Daardoor kunnen we maatwerk bieden en VvE's in het hele traject van planvorming tot en met het leggen van de panelen begeleiden en werk uit handen nemen."
 
Zomeropening Energieloket groot succes
 
"Het was een gokje om ook tijdens de zomervakantie het HilverZon Energieloket open te houden", geeft Energiecoach Erik de Lange toe. "Uiteindelijk ben ik blij dat we het hebben gedaan, want ook in de vakantie kwamen elke week Hilversummers langs met vragen over energiebesparing."

Ook na de zomervakantie opent het Energieloket HilverZon elke week de deuren op dinsdag van 19.00 uur tot 21.00 uur aan de Lage Naarderweg 71A. De Energiecoaches van HilverZon beantwoorden vragen over het isoleren van de woning, maar het is ook mogelijk om offertes van aannemers of installateurs op duurzaamheid te laten checken. Het advies is kosteloos en vooraf een afspraak maken is niet nodig. Het is een concept dat werkt volgens Erik. "Daarom kijken we nu naar de mogelijkheden om een tweede energieloket op een andere locatie te openen."

Onze zonnedaken
HilverZon beheert zes collectieve zonnedaken. Op dit moment zijn alle participaties verkocht. We zijn op zoek naar mogelijkheden voor nieuwe projecten in de gehele gemeente Hilversum. Weet of heb jij een dak beschikbaar? Laat het ons weten en help zo mee om Hilversum door de energietransitie te loodsen. info@hilverzon.nu.

Vacatures bij HilverZon

Bestuurslid Communicatie
Heb je ervaring met communicatie en marketing? Gaat een duurzame samenleving je aan het hart en voel je je betrokken bij Hilversum? Dan ben jij de persoon die wij zoeken om het HilverZon-bestuur te versterken! Wij vragen aan het bestuurslid communicatie om een jaarplan en visie te ontwikkelen over hoe HilverZon haar doelen het beste kan bereiken.
 
Gezocht: enthousiaste vrijwilligers m/v
Wij zoeken mensen die af en toe een handje willen helpen:

  • in een promotiekraam of promotieteam;
  • bij het organiseren van een activiteit, of het initiëren van een actie;
  • bij het opzetten van een nieuwe kracht-groep in een Hilversumse wijk;
  • of: met het draaiende houden van onze organisatie (administratief, ondersteunend, bestuurlijk).

Wil jij je enthousiasme over onze collectieve zonnedaken en andere activiteiten delen met Hilversummers? Kom dan onze gezellige en actieve vrijwilligersgroep versterken! Je krijgt vooraf een training, zodat je weet welk verhaal je erbij kunt vertellen.De geschatte tijdsinvestering is ongeveer twee uur per week, maar ook incidenteel is je hulp zeer welkom!

Vragen of aanmelden? info@hilverzon.nu.
 


 

Agenda 

21 september: Pop-up Energieloket
Tegenover de HEMA in de Kerkstraat
28 september: Burentoer Energiecoaches
Energiecoaches komen buurten bij straten die Burendag vieren met pop-up Energieloket
10 oktober: Dag van de Duurzaamheid
Bekendmaking winnaars H-100 Challenge Hilversum
20 november: ALV HilverZon
St Aloysius College, Schapenkamp 200, aanvang 19.30 uur.


info@hilverzon.nu
HilverZon is om
HilverZon is lid van de coöperatie ‘Om | Nieuwe Energie’.

Dit collectief van energiecoöperaties in Nederland wil niet langer afhankelijk zijn van de grote grijze energiebedrijven of energie uit anderen landen. Het collectief wekt met meer dan 35 coöperaties 100% duurzame lokale energie op door heel Nederland. Om | Nieuwe Energie levert stroom aan 300.000 huishoudens in Nederland.

Lees hier alles over overstappen naar HilverZon | om
Partners van Hilverzon
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © 2019 HilverZon, All rights reserved.