Copy
Nieuws en andere leuke berichten van HilverZon, de energieke club die zonne-energie op een slimme en leuke manier bereikbaar maakt voor alle Hilversummers. 
View this email in your browser

 

HilverZon in tijden van corona 

Het coronavirus heeft natuurlijk ook invloed op het werk van HilverZon. Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM en de overheidsmaatregelen. En daarbij gaat het ons natuurlijk in de eerste plaats om de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, onze vrijwilligers en onze leden.

Dat betekent in de praktijk dat we alle ‘face-to-face’ contacten en bijeenkomsten hebben afgezegd en/of uitgesteld. Onze bureauwerkzaamheden gaan gewoon door. Wel vragen we iedereen om te bellen of te mailen in plaats van langs te komen. Het bestuur komt online bij elkaar. Overleg met de gemeente en anderen gebeurt per mail of telefonisch.

Wij hopen dat dit vreselijke virus zo snel als mogelijk onder controle is zodat we allemaal weer een normaal leven kunnen oppakken en vooral dat we elkaar weer kunnen bezoeken en aanraken. Tot die tijd: pas op jezelf en pas op de ander en houd je aan de 1,5 meter.

John Dietz, voorzitter HilverZon

 

Zonnepanelen voor VvE Crategeus

Niet alles staat stil. Zo kiest VvE Cratageus voor duurzaam. De voorbereidingen voor de komst van tientallen zonnepanelen op het dak van het appartementencomplex zijn in volle gang. 

“Wij hebben gekozen voor zonnepanelen die zeer goed leverbaar zijn. Niemand kon de impact van het Coronavirus voorspellen, ook wij niet. Ondanks alles is het mooi dat dit project doorgaat”, zegt Wim Schaap, projectleider bij HilverZon. Wim begeleidt de eigenaren in dit traject, onder andere bij de keuze voor de leverancier van de zonnepanelen. Lees verder

Woon je in een appartementencomplex en willen jullie verduurzamen? Neem dan contact op met HilverZon via info@hilverzon.nu.

Voorlopig geen Energiecoachgesprekken

Vanwege het coronavirus houden wij voorlopig geen Energiecoachgesprekken bij de mensen thuis. Ook is het Energieloket gesloten en zijn geplande informatieavonden uitgesteld. 

De Energiecoaches hebben gemaakte afspraken afgezegd. Nieuwe aanvragen (aanmelden kan nog steeds!) zullen we in de wacht zetten. We zijn nu aan het bekijken of we de energieadviezen op een andere manier kunnen organiseren. Hierbij denken we aan de mogelijkheden die het HOOMdossier biedt. Als we een werkwijze hebben uitgedacht, zullen we dit laten weten aan iedereen die een energieadvies heeft aangevraagd. Op dat moment kan ook de voucher van 65 euro worden verzilverd voor kleine energiebesparende maatregelen. 

De grote verbouwing: op weg naar gasloos

Gijs van de Laar begeleidt verduurzamingstrajecten bij Schooldakrevolutie en HilverZon. Zelf woont hij in een woning uit 1924 die hij duurzaam verbouwt. In een reeks artikelen op hilverzon.nu volgen we Gijs in de keuzes die hij maakt om gasloos te kunnen wonen. 

“Door mijn werk weet ik veel over de verduurzamingsmogelijkheden die er zijn. Ik vind het leuk om die kennis toe te passen in mijn eigen huis”, licht Gijs toe. “Daarnaast wil ik graag mijn steentje bijdragen aan een duurzamere samenleving. Als dat kan door een voorbeeld te geven aan anderen is dat alleen maar mooi.”

Lees verder over de voorbereidingen die Gijs voor zijn verbouwing heeft getroffen en over de warmteverliesberekening die hij heeft laten maken.

De maakbaarheid van de samenleving
 
Aernoud Olde, HilverZonner van het eerste uur, praat namens alle lokale energieclubs in Noord-Holland Zuid mee in de stuurgroep van de energieregio Noord Holland Zuid (NHZ). In onze nieuwsbrief vertelt hij wat er buiten de gemeentegrenzen gaande is.

Ondanks de coronacrisis gaan we vooralsnog stug door met de Regionale Energie Strategie (RES). De bijeenkomsten vinden nu online plaats, maar het eerder afgesproken stappenplan is nog niet vertraagd. In onderstaand schema zijn we nu bij stap 4. Vooral stap 5b gaat in het najaar belangrijk voor ons als inwoners en energiecoöperaties worden. Lees verderLees verder

HilverZon | Om beter bereikbaar 
 
De klantenservice van HilverZon | om is bereikbaar op 035 - 7601560. Mailen kan natuurlijk ook naar: HilverZon@samenom.nl

Wil jij ook overstappen naar de duurzaamste energieleverancier van Nederland? Meld je dan nu aan!

Zonnedaken gezocht!
HilverZon is op zoek naar daken voor nieuwe projecten in de hele gemeente, aanmelden van een beschikbaar dak wordt altijd op prijs gesteld: info@hilverzon.nu.

Vacatures bij HilverZon

Bestuurslid Communicatie

Ben jij een allround communicatie professional en vind jij  het leuk om mooie duurzame initiatieven voor het voetlicht te brengen? Kent social media geen geheimen en heb je een hands-on mentaliteit? Dan zijn wij op zoek naar jou! Iemand die onze groeistrategie verder gestalte geeft en als communicatiedeskundige ons bestuur komt versterken voor gemiddeld 4-8 uur per week. Lees hier de vacature

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers

Wij zoeken mensen die af en toe een handje willen helpen:

  • in een promotiekraam of promotieteam;
  • bij het organiseren van activiteiten;
  • als HilverZon Energiecoach.

Vragen of aanmelden? info@hilverzon.nu.


HilverZon is om
HilverZon is lid van de coöperatie ‘Om | Nieuwe Energie’.


Dit collectief van energiecoöperaties in Nederland wil niet langer afhankelijk zijn van de grote grijze energiebedrijven of energie uit anderen landen. Het collectief wekt met meer dan 35 coöperaties 100% duurzame lokale energie op door heel Nederland. Om | Nieuwe Energie levert stroom aan 300.000 huishoudens in Nederland.

Lees hier alles over overstappen naar HilverZon | om


Partners van Hilverzon
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © 2020 HilverZon, All rights reserved.