Copy
Nieuws en andere leuke berichten van HilverZon, de energieke club die zonne-energie op een slimme en leuke manier bereikbaar maakt voor alle Hilversummers. 
View this email in your browser

Bestuur HilverZon presenteert jaarplan tijdens ALV

John Dietz gaf tijdens de Algemene Leden Vergadering inzicht in het reilen en zeilen van HilverZon in 2019. Ook presenteerde de voorzitter van HilverZon het Jaarplan voor 2020 aan de ruim veertig aanwezige leden.

In vogelvlucht passeerden de belangrijkste mijlpalen van dit jaar de revue waaronder de oplevering van de zonnepanelen Anna's Hoeve fase 2 in april, de panelen op de daken van drie VvE’s en de 110 aanvragen voor Energiecoachgesprekken. 
Lees verder

Warmtescan eigen woning
 

Heb je naar jouw idee je woning al redelijk tot goed is geïsoleerd? Doe nu de ultieme check en vraag een warmtescan aan bij HilverZon.

De Energiecoach van HilverZon komt langs en maakt foto’s met een warmtebeeldcamera van alle gevels. Met deze warmtefoto’s of warmtescans ontdek je waar nog warmte weglekt uit je huis, zodat je daar nog gericht maatregelen kunt nemen. Warmtescan aanvragen? Mail naar info@hilverzon.nu  

Lees verder
 

Marileen kreeg kosteloos advies van onze Energiecoach

Marileen Fabels woont in de Geuzenbuurt in een huis dat is gebouwd in 1923. Zij maakte een afspraak met de Energiecoach van HilverZon om te horen welke energiebesparende maatregelen zij nog kon nemen. Ook wilde zij weten of een opgevraagde offerte reëel was.

Marileen kijkt met een goed gevoel terug op het gesprek met Energiecoach Erik de Lange. “We hebben samen bekeken wat ik nog gemakkelijk zelf kan doen”, blikt ze terug. “Erik wees een aantal kieren aan die ik zelf met tochtstrippen kan dichten, maar eigenlijk wist ik dat wel. Verrassend was zijn tip dat ik mijn erkerdakje zou kunnen isoleren. Daar had ik dan nog niet zelf aan gedacht.”

Lees hier verder

HilverZon | Om voor vijfde keer groenste energieleverancier

De ruim veertig lokale energiecoöperaties, waaronder HilverZon, binnen het om | nieuwe energie collectief zijn opnieuw uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland.

De energie die zij gezamenlijk opwekken in de eigen regio van hun klanten, krijgt het rapportcijfer 10 van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE. Non-profit energie wint het wederom van de grote commerciële partijen.

Lees verder

Max Pohle treedt toe tot bestuur HilverZon

De leden van HilverZon hebben unaniem ingestemd met de voordracht van Max Pohle als nieuw bestuurslid Beheer. Max gaat zich richten op het beheer van onze zonnepanelen.

HilverZon heeft de verantwoordelijkheid voor rond de 5000 zonnepanelen, niet alleen van de verschillende postcoderoosprojecten die HilverZon zelf gerealiseerd heeft, maar ook van VvE’s en derden. Als bestuurslid Beheer is Max de gesprekspartner voor installateurs en andere partijen die het onderhoud van de panelen uitvoeren.
Al meer dan 100 aanvragen voor Energiecoaches

De Energiecoaches van HilverZon hadden een belangrijk doel voor 2019. Zij wilden 100 aanvragen voor energieadviesgesprekken binnenhalen. Dit is gelukt! Begin november staat de teller op 103 gesprekken!

“Veel mensen willen graag aansluiten bij de energietransitie”, merkt Erik de Lange, coördinator van de Energiecoaches van HilverZon.Ook geïnteresseerd in gratis besparingsadvies van onze Energiecoaches? Maak nu een afspraak via hilverzon.nu/energiecoach

Lees verder

Zonnedaken gezocht!
HilverZon is op zoek naar daken voor nieuwe projecten in de hele gemeente. Aanmelden van een beschikbaar dak wordt altijd op prijs gesteld: info@hilverzon.nu.

Vacatures bij HilverZon

Bestuurslid Communicatie
Heb je ervaring met communicatie en marketing? Gaat een duurzame samenleving je aan het hart en voel je je betrokken bij Hilversum? Dan ben jij de persoon die wij zoeken om het HilverZon-bestuur te versterken! Wij vragen aan het bestuurslid communicatie om een jaarplan en visie te ontwikkelen over hoe HilverZon haar doelen het beste kan bereiken.
 
Gezocht: enthousiaste vrijwilligers m/v
Wij zoeken mensen die af en toe een handje willen helpen:

  • in een promotiekraam of promotieteam;
  • bij het organiseren van een activiteit, of het initiëren van een actie;
  • bij het opzetten van een nieuwe kracht-groep in een Hilversumse wijk;
  • of: met het draaiende houden van onze organisatie (administratief, ondersteunend, bestuurlijk).

Wil jij je enthousiasme over onze collectieve zonnedaken en andere activiteiten delen met Hilversummers? Kom dan onze gezellige en actieve vrijwilligersgroep versterken! Je krijgt vooraf een training, zodat je weet welk verhaal je erbij kunt vertellen.De geschatte tijdsinvestering is ongeveer twee uur per week, maar ook incidenteel is je hulp zeer welkom!

Vragen of aanmelden? info@hilverzon.nu.

 


 

Agenda 
 

30 november: Klimaatcafé 'No time tot waste'
van 15:00 tot 17:00 Bibliotheek Hilversum, toegang vrij

Wat is ervoor nodig om bestaande duurzame oplossingen breder en sneller toe te passen in 't Gooi? Drie sprekers gaan in op concrete initiatieven om naar een afvalloze samenleving en een circulaire economie te gaan.

  • Melanie van Polen van Meet the Future: hoe ziet onze circulaire toekomst eruit?
  • Klaske Postma van Regeneration Design: wat kun je maken van lokale afvalstromen?
  • Kees Hogenbirk van Samen Sneller Duurzaam: hoe gaan we circulaire initiatieven in het Gooi versnellen?
Let op! Van 16 december tot en met 3 januari is het kantoor van HilverZon gesloten.
 
HilverZon is om
HilverZon is lid van de coöperatie ‘Om | Nieuwe Energie’.

Dit collectief van energiecoöperaties in Nederland wil niet langer afhankelijk zijn van de grote grijze energiebedrijven of energie uit anderen landen. Het collectief wekt met meer dan 35 coöperaties 100% duurzame lokale energie op door heel Nederland. Om | Nieuwe Energie levert stroom aan 300.000 huishoudens in Nederland.

Lees hier alles over overstappen naar HilverZon | om

Partners van Hilverzon
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © 2019 HilverZon, All rights reserved.