Copy
Nieuws en andere leuke berichten van HilverZon, de energieke club die zonne-energie op een slimme en leuke manier bereikbaar maakt voor alle Hilversummers. 
View this email in your browser

 

Energieloket HilverZon open

Hilversummers kunnen met vragen over energiebesparende maatregelen aan hun huis nu gratis terecht bij  Energieloket HilverZon dat elke week op dinsdag van 19.00 uur tot 21.00 uur de deuren opent aan de Lage Naarderweg 71A.

“Als lokale energieclub merken wij dat de energietransitie veel vragen oproept bij bewoners”, zegt Erik de Lange, energiecoach van HilverZon. “Er zijn zo veel mogelijkheden om energie te besparen dat mensen vaak niet weten waar zij moeten beginnen. Met het Energieloket HilverZon hebben bewoners nu één nieuw aanspreekpunt voor al hun vragen over energiebesparing.” 
Het Energieloket HilverZon is onderdeel van het regionale netwerk van energie-informatiepunten van Energieverbonden.nl, het samenwerkingsverband van energiecoöperaties en energiecollectieven in het Gooi. Lees hier verder

 
Hilversum nog lang niet klaar met isoleren
 

Dit blijkt uit de evaluatie van de HilverZon-buurtbijeenkomsten over de energietransitie in november. Van de vijf mogelijkheden om te isoleren, blijven 2,7 maatregelen nog onbenut. Wethouder Duurzaamheid Jan Kastje nam de resultaten in ontvangst van HilverZon-voorzitter John Dietz tijdens de HilverZon-borrel in La Place.

HilverZon vroeg alle bezoekers van de buurtvoorlichtingsbijeenkomsten over de energietransitie een vragenlijst in te vullen. Hebben zij alle kieren en gaten in huis gedicht? Zijn de ramen voorzien van HR++-dubbelglas? En wat is de stand van zaken in de woning als het gaat om vloer- of bodemisolatie, muurisolatie en dakisolatie?

Lees hier verder

Warmtebeeldcamera waardevolle aanvulling voor energiecoachgesprek 
 
De energiecoaches van HilverZon hebben sinds kort de beschikking over een warmtebeeldcamera. Een warmtebeeldcamera registreert temperatuurverschillen in plaats van licht. Warmtelekken in de woning zijn daardoor gemakkelijk op te sporen.

Energiecoach Paul Rasch heeft foto’s gemaakt met de warmtebeeldcamera en ontdekte meteen twee ‘schokkende’ warmtelekken in de eigen woning. Doordat de warmtebeeldcamera infraroodstraling registreert, kleuren vlakken met een hoge temperatuur geel op. “De beelden tonen aan dat er voor onszelf ook nog werk aan de winkel is als het gaat om het optimaal isoleren van ons huis”, concludeert deze energiecoach van HilverZon.

HilverZon en VvE Tsuga realiseren eerste VvE-postcoderoos in Hilversum
 
Deze week wordt het eerste Postcoderoosproject voor VvE’s gerealiseerd bij VvE Tsuga op de Kolhornseweg. HilverZon assisteert in de realisatie van dit dak en het onderhoud. Voor bewoners biedt de Postcoderoosregeling een mooie kans om hun energiekosten te verlagen, zeker als de investering uit de reserves van de VvE kan worden gedragen. Ook de VvE profiteert van zonne-energie voor haar collectieve voorzieningen. 
 
Volgende week staan er nog 2 voorstellen ter besluitvorming op de agenda’s bij andere VvE’s in Hilversum waar HilverZon bij is betrokken. Het geeft aan dat verduurzaming bij VvE’s een hot item is. 

Lees verder
Woon je in een monument of beschermd dorpsgezicht? Kom naar de bijeenkomst op 7 maart in De Kapel 
 
Bewoners lopen vaak tegen de regels van welstand aan. Op deze avond illustreren we met voorbeelden uit de praktijk wat wel mogelijk is en inventariseren we samen waar verduurzaming en welstand botsen. HilverZon zal de bevindingen van deze avond inbrengen om de gemeente aan te sporen tot snelheid bij het verduurzamen van de welstandsregels. 

Donderdag 7 maart in De Kapel

's-Gravelandseweg 144, Hilversum

De koffie staat klaar om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Meld je aan!
info@hilverzon.nu
 
HilverZon organiseert nieuwe serie bijeenkomsten over energietransitie’
 
Na het succes van de vorige bijeenkomsten afgelopen november trekt HilverZon opnieuw de buurten in. Paul Rasch en Erik de Lange vertellen wat de energietransitie voor jou betekent. De koffie staat klaar om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Donderdag 14 maart in De Kleine Lelie

Hilvertsweg 89-91, Hilversum

Donderdag 4 april in De Bethlehemkerk
Loosdrechtseweg 263, Hilversum

Meld je aan!
info@hilverzon.nu
 


Vrijwilligers gezocht voor CityRun 2019

HilverZon doet mee met de CityRun op zondag 14 april 2019. Natuurlijk met ons eigen sportieve team, maar ook met een stand en ludieke acties.

Wil jij meedenken over hoe we HilverZon samen het beste in 't zonnetje kunnen zetten als de leukste energieke club van Hilversum? Heb je tijd om op de dag zelf hand en span diensten te verrichten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Interesse of aanmelden? Stuur een mailtje naar: info@hilverzon.nu  

 
Neem deel aan een Zonnedak!
HilverZon biedt Hilversummers nog steeds de mogelijkheid te investeren in een zonnedak; er zijn nog zonnepanelen op de Zonneweide bij Anna’s Hoeve beschikbaar. HilverZon werft momenteel locaties voor nieuwe projecten in de hele gemeente, aanmelden van een beschikbaar dak wordt altijd op prijs gesteld: info@hilverzon.nu.

Cursus voor duurzame éénpitters in ontwikkeling 
 

Eénpitters verdienen een duurzaamheidscertificaat. Dat vindt HilverZonner van het eerste uur Chiel van Eendenburg. De eerste stappen voor het duurzaamheidscertificaat zijn nu gezet. Dit meldt wijkkrant van de Hilversumse Meent ‘Je Meent het’.

Chiel kreeg op 10 oktober tijdens de Dag van de Duurzaamheid van de gemeente Hilversum een geldprijs om zijn plan uit te voeren in het kader van de Hilversum 100 Challenge. De geldprijs is beschikbaar gesteld door de gemeente Hilversum en de Rabobank.

Chiel is één van de elf inzenders. ‘Dit is voor mij nog een manier om met energietransitie aan de slag te gaan’, aldus Chiel. Het is zijn plan om een bouwcoöperatie op te richten, waarin kleinschalige bouw- en installatiebedrijven kunnen deelnemen om een rol spelen in de duurzame aanpassingen van huizen.

Daarvoor hebben zij allereerst een duurzaamheidscertificaat nodig. Met externe deskundigen, waaronder van het ROC Hilversum, de Ondernemers Academy van de Rabobank en bouw- en installatie mensen Gooi en Vechtstreek, wordt een onderwijsmodule opgezet om een duurzaamheidscertificaat te verkrijgen. De aanmoedigingsgeldprijs wordt daarvoor gebruikt.Agenda 


Monumentenavond op donderdag 7 maart in De Kapel
Deze avond is bedoeld voor Hilversummers die in een monument of beschermd stadsgezicht wonen. 

Avonden Energietransitie
Energiecoaches Paul Rasch en Erik de Lange vertellen wat de energietransitie voor jouw woning  betekent.
Donderdag 14 maart in de Kleine Lelie
Donderdag 4 april in de Bethlehemkerk


Inloop voor alle avonden vanaf 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur.
Meld je aan!
info@hilverzon.nu
HilverZon is om
HilverZon is lid van de coöperatie ‘Om | Nieuwe Energie’.

Dit collectief van energiecoöperaties in Nederland wil niet langer afhankelijk zijn van de grote grijze energiebedrijven of energie uit anderen landen. Het collectief wekt met meer dan 35 coöperaties 100% duurzame lokale energie op door heel Nederland. Om | Nieuwe Energie levert stroom aan 300.000 huishoudens in Nederland.

Lees hier alles over overstappen naar HilverZon | om

Partners van Hilverzon
Copyright © 2019 HilverZon, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp