Copy
Nieuws en andere leuke berichten van HilverZon, de energieke club die zonne-energie op een slimme en leuke manier bereikbaar maakt voor alle Hilversummers. 
View this email in your browser

 

Energieloket voortaan in bibliotheek Hilversum 

Het Energieloket is verhuisd. Voortaan houdt HilverZon wekelijks op woensdag van 15.00 tot 17.00 uur een spreekuur in de bibliotheek aan de ’s Gravelandseweg 55 te Hilversum.

Erik de Lange, coördinator van het team Energiecoaches, is blij met de nieuwe locatie. "Ik verwacht dat we in de bibliotheek nog meer Hilversummers kunnen adviseren over de mogelijkheden om hun woning te verduurzamen." Erik en zijn collega-energiecoaches zitten achter de spreekurenbalie op de begane grond van de bibliotheek. Lees verder

 

Bij elke verbouwing kijken we ook naar verduurzaming

Koude voeten en een tochtige achtergevel. De isolatie van het dertigerjarenhuis van Ab en Martina kan beter, weten beiden. Maar met welke maatregelen moeten ze beginnen? Het tweetal maakte een afspraak met Energiecoach Marijke Noordeloos voor verduurzamingsadvies op maat.

“We hebben het huis in 1985 gekocht en zijn op Oudejaarsdag verhuisd”, blikt Martina terug. “Er moest veel gebeuren", vult Ab aan. "Er waren nog gaskachels en onder het zeil van de bovenverdieping lagen kranten uit de Tweede Wereldoorlog als isolatie. Het hele huis is aangepast aan de eisen van die tijd, maar nu, ruim dertig jaar later, willen we weer een slag maken.”

Lees verder

Veel vraag naar warmtescan HilverZon

Heb je naar jouw idee je woning al redelijk tot goed is geïsoleerd? Doe nu de ultieme check en vraag een warmtescan aan bij HilverZon! 

Op dit aanbod in de vorige nieuwsbrief is met overweldigend enthousiasme gereageerd. Er staan nu 15 mensen op de wachtlijst. Zodra de weersomstandigheden goed zijn, komt de Energiecoach van HilverZon bij hen langs met een warmtebeeldcamera. Met de gemaakte warmtefoto’s ontdek je waar warmte weglekt uit je huis, zodat je daar nog gericht maatregelen kunt nemen. Ook een warmtescan aanvragen? Mail naar info@hilverzon.nu  

 Lees verder

“Met één biljoen bomen lossen we het CO2-probleem op”

Vrijwilliger Inge de Bruin helpt een middag per week mee op het bureau van HilverZon. Daarnaast probeert ze  de Vereniging van Eigenaren van haar flat warm te krijgen voor verduurzaming en heeft ze in het Bieslandse Bos en Costa Rica duizend bomen laten planten.

“De gemeente Hilversum wil in 2040 aardgasvrij zijn en dat gaat niet lukken als we nu niets doen”, geeft  Inge als belangrijkste reden om ‘groen doen’ steeds weer te agenderen bij de VvE. “Ik woon in een flat uit 1956 die nu niet klaar is voor de toekomst.”

Lees verder
Word jij onze nieuwe Energiecoach?

De Energiecoaches van HilverZon willen volgend jaar 500 adviesgesprekken voeren bij Hilversummers thuis. Daarom zoeken wij nieuwe Energiecoaches.

Vind jij het leuk om het gesprek over verduurzaming aan te gaan met Hilversummers? Meld je dan nu aan als nieuwe Energiecoach via info@hilverzon.nu. Voordat je op pad gaat, volg je eerst een cursus van vier dagdelen. Tijdens de cursus leer je alles over besparingsmogelijkheden en het zelfstandig geven van energieadvies. Daarna ga je een aantal keren met een ervaren Energiecoach mee. Gaat dat goed? Dan kun je zelf aan de slag binnen ons team van Energiecoaches.

Sterrenschool genomineerd voor Duurzaam Bouwen Award 2020 
 
De Sterrenschool in Hilversum is genomineerd voor de Duurzaam Bouwen Award 2020. HilverZon was betrokken bij de zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst. 

De Duurzaam Bouwen Awards worden uitgereikt aan organisaties die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. De onafhankelijke jury selecteerde de Sterrenschool en scholenkoepel STIP Hilversum voor de Circulaire Ring, de prijs voor de meest duurzame opdrachtgever. Wij feliciteren de school met deze mooie nominatie!

Lees verder

Wat gebeurt er buiten de grenzen van Hilversum? 
 
Aernoud Olde, HilverZonner van het eerste uur, praat namens alle lokale energieclubs in Noord-Holland Zuid mee in de stuurgroep van de energieregio Noord Holland Zuid (NHZ). In onze nieuwsbrief vertelt hij wat er buiten de gemeentegrenzen gaande is.

De energietransitie komt flink op stoom, zoals Aernoud ook vertelt op GooiTV.
Vanuit de RES (de Regionale Energie Strategie) worden op dit moment overal in Nederland bijeenkomsten georganiseerd om met bewoners te spreken over hoe die energieneutrale toekomst eruit komt te zien (zie ook dit filmpje op YouTube). Ook in Hilversum hebben we 2 bijeenkomsten gehad.  

Lees verder
 

Zonnedaken gezocht!
HilverZon is op zoek naar daken voor nieuwe projecten in de hele gemeente, aanmelden van een beschikbaar dak wordt altijd op prijs gesteld: info@hilverzon.nu.

Vacatures bij HilverZon

Bestuurslid Communicatie

Ben jij een allround communicatie professional en vind jij  het leuk om mooie duurzame initiatieven voor het voetlicht te brengen? Kent social media geen geheimen en heb je een hands-on mentaliteit? Dan zijn wij op zoek naar jou! Iemand die onze groeistrategie verder gestalte geeft en als communicatiedeskundige ons bestuur komt versterken voor gemiddeld 4-8 uur per week. Lees hier de vacature

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers

Wij zoeken mensen die af en toe een handje willen helpen:

  • in een promotiekraam of promotieteam;
  • bij het organiseren van activiteiten;
  • als HilverZon Energiecoach.

Vragen of aanmelden? info@hilverzon.nu.


HilverZon is om
HilverZon is lid van de coöperatie ‘Om | Nieuwe Energie’.


Dit collectief van energiecoöperaties in Nederland wil niet langer afhankelijk zijn van de grote grijze energiebedrijven of energie uit anderen landen. Het collectief wekt met meer dan 35 coöperaties 100% duurzame lokale energie op door heel Nederland. Om | Nieuwe Energie levert stroom aan 300.000 huishoudens in Nederland.

Lees hier alles over overstappen naar HilverZon | om


Partners van Hilverzon
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © 2020 HilverZon, All rights reserved.