Copy
Åbn og udskriv nyhedsbrev i 'papirformat' her
View this email in your browser

Få en RUS i jeres indbakke...

Som noget nyt lancerer RUS nu dette elektroniske nyhedsbrev, så I kan få en regelmæssig update på, hvordan det går med udviklingsarbejdet. 

”Nyt fra referencegrupperne” og ”Igangværende projekter” bliver fast inventar i nyhedsbrevet, men vi vil også bringe nyheder fra sekretariatet og annoncere kommende temadage og konferencer, når det
er relevant.

I finder et pdf-link øverst i mailen til et ’papirformat’, der indeholder nyhederne i fuldt format og er tiltænkt opslagstavlerne rundt omkring på stationerne.


Nyhedsbrevet vil blive sendt ud efter behov og minimum én gang i kvartalet.

NYT FRA SEKRETARIATET
Personaleændringer
Nille Aaby er RUS' nye udviklingskonsulent. Hun er 27 år, har en kandidatgrad i politisk kommunikation og ledelse fra CBS og har erfaring fra en arbejdsmiljøorganisation og transportpolitisk afdeling på Den Danske Repræsentation i Bruxelles.
Nilles baggrund og kompetencer er præcis, hvad vi har brug for i RUS, og vi glæder os til samarbejdet.
NYT FRA REFERENCEGRUPPERNE
I RUS vil vi gerne være i tæt kontakt med jer reddere. Derfor har vi fire referencegrupper - en for hvert fag - som skal fodre os med viden og erfaringer ude fra virkeligheden.
Herunder kan I læse seneste nyt fra de fire grupper:

 
Auto-referencegruppen har fået ny mødeleder – RUS-bestyrelsesmedlem Morten Andersen – som vil starte en møderække op for resten af 2016. På møderne vil gruppen blandt andet behandle emnet ”el-biler”.
  • Er du interesseret i at være med til at udvikle sygetransportområdet? Så kontakt Morten Andersen på moa@falck.dk.
Sygetransport-referencegruppen er ved at blive etableret og har fået RUS-bestyrelsesmedlem Christina Sigtenbjerggaard som mødeleder.
  • Er du interesseret i at være med til at udvikle sygetransportområdet? Så kontakt Christina Sigtenbjerggard på tr.christina114@gmail.com.
Brand-referencegruppen er ved at blive etableret og har fået udviklingskonsulent Nille Aaby som mødeleder.
  • Er du interesseret i at være med til at udvikle brandområdet? Så kontakt Nille Aaby på nille.aaby@3f.dk.
Ambulance-referencegruppen har afholdt møde den 21. september 2016 og har på dette møde bl.a. beskæftiget sig med ambulanceudbud, ambulanceuddannelse og vores præhospitale strategi.
  • Ambulance-referencegruppen er fyldt op og har ikke brug for flere medlemmer.
IGANGVÆRENDE PROJEKTER
Under dette punkt vil vi opdatere jer på de projekter, der kører p.t. i RUS' regi:
Projekt Udbud
Vi har sammen med Lead Agency udarbejdet en strategi for arbejdet med ambulanceudbuddene og udgiver i den forbindelse et policy paper, som indeholder fire skridt til bedre ambulanceudbud i Danmark:
  • Klare indikatorer for kvalitet i udbuddene
  • Midler til innovation og nytænkning
  • Øget gennemsigtighed via kontroludbud
  • Fremtidssikker uddannelse af reddere
Projekt Uddannelse
Vi arbejder p.t. med visionen for akutbilernes fremtidige funktioner, autorisation samt et holdningspapir, der dækker vores strategi og holdninger til ambulanceuddannelse i Danmark.
Visionen og holdningspapiret ventes klar i løbet af de kommende måneder.

Projekt Uddannelsesbog
TUR har netop udgivet en ny version af uddannelsesbogen for ambulanceassistent specialet. Operatørerne i Danmark har bidraget til uddannelsesbogen, og sammen med TUR vedtog man, at der skal udarbejdes underliggende, vejledende praktikmål til ambulanceassistent-elevernes praktikperioder.

I samarbejde med TUR afholder RUS derfor tre workshops i løbet af 2016-2017, hvor de underliggende praktikmål skal udarbejdes. Projektgruppen består af deltagere fra Hovedstadens Beredskab, Falck, Responce og Ambulance Syd samt en repræsentant fra ambulanceassistent-uddannelsen fra Erhvervsskolen Nordsjælland.

Reddernes Udviklingssekretariats rolle er ikke ejerskab, men derimod projektledelse og facilitering af processen. Vi anser projektet som et positivt tiltag til at skabe synergi i elevuddannelsen nationalt og glæder os til at starte projektet op sammen med de aktive ambulancefolk, som operatørerne har valgt til opgaven.

Slutproduktet af disse workshops bliver nationale vejledninger med praksisnære praktikmål, som er udarbejdet af aktive ambulancefolk med indsigt i elevuddannelsen. 

Projektdeltagerne vil kvalitetssikre og teste praktikmålene i driften mellem hver workshop, så husk endelig at give konstruktiv kritik ude på stationerne, så vi – sammen – får et praksisnært og professionelt redskab.
KONTAKT
Har I spørgsmål til indholdet af nyhedsbrevet eller andre forespørgsler og idéer, er I velkomne til at kontakte sekretariatet:
Maja Kirketerp Broløs
Udviklingskonsulent
tlf: 88 92 03 24
maja.brolos@3f.dk
Nille Aaby
Udviklingskonsulent
tlf: 88 92 03 22
nille.aaby@3f.dk
RUS' APPS

 

Redderquizzen

- en sjov og simpel måde at opdatere sin viden og dyste mod kolleger og medstuderende.

Medicinske Fagudtryk
- ordbogsapp

Følg os
Følg os
Besøg website
Besøg website

Copyright © *|2016|* *|*, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Reddernes Udviklingssekretariat · Kampmannsgade 4 · copenhagen 1790 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp