Copy
View this email in your browser

Met deze nieuwsbrief geeft COMEET je een regelmatige update van het project Meetjeslandse Meesters: informatie over de meesters, projectnieuws voor organisatoren en een greep uit het activiteitenaanbod.

PROJECTNIEUWS
Een bijzondere kijk op kunst... 

Tijdens de overzichtstentoonstelling Kijk! Meetjeslandse Meesters (meer daarover verder in deze nieuwsbrief) organiseert KOM vzw rondleidingen in samenwerking met gidsen met een beperking. Op die manier maken ze kunstbeleving inclusief en toegankelijk voor iedereen. 
Reserveer hier je plaatsje vanaf vandaag en ontdek de meesters vanuit een originele bril! 

Trefdag: Schrijf je in! 

Op de trefdag voor Meetjeslandse Meesters (30/11/2019) leer je andere kunstzinnige initiatieven uit het Meetjesland kennen en zijn er gratis workshops van Kunstwerkt en Cultuurloket. Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht.
 
Alle info en het inschrijvingsformulier zijn te vinden op onze website
Flyer kunstendag voor kinderen

Ter gelegenheid van het project Meetjeslandse Meesters zet COMEET dit jaar extra in op kunstendag voor kinderen (17/11/2019). Ontdek het volledige aanbod in onze nieuwe regionale flyer, te vinden in alle Meetjeslandse bibliotheken.  

Liever digitaal? Surf dan naar Uit in het Meetjesland voor een overzicht! 
TERUGBLIK
Oogst op 't Stee 

Kunst in de kerk! Op 15 augustus kon iedereen genieten van een kunstbeurs ter gelegenheid van 'Oogst op 't Stee'. Deze dag was ook het startschot voor het toeristische project 'Meesters in situ' in Watervliet. Nog tot eind september kan je het topstuk (her)ontdekken via het interactieve touchscreen, ook voor de jongsten is er een educatief aanbod
 
Kunstroute in Nevele 

De zomer werd kunstzinnig afgesloten in Nevele. Drie organisaties werkten samen een kunstroute uit tijdens het laatste weekend van augustus. 
De Vrije Kunstgreep stelde eigen werk tentoon, de cursisten van Atelier Suzy presenteerden hun interpretaties van enkele Meetjeslandse Meesters en Het land van Nevele stelde kerkschilders Theodoor Janssens en Felix Berijngier voor. Ook het Mudel leende enkele werken uit om in het gemeentehuis tentoon te stellen. 
Kunstenaars bezetten gemeentehuis! 

Dat Waarschoot talloze kunstenaars inspireerde kon je al ontdekken op de expo 'Waarschoot in Beeld'. Er zijn ook heel wat artiesten actief in de gemeente. Ze besloten zich dit jaar te verenigen onder de noemer 'Artistiek Waarschoot'. Samen met KA! Waarschoot en de gemeente Lievegem vulden ze het gemeentehuis op 7 en 8 september met kunst, muziek en voordrachten. Een eerste, zeer geslaagd initiatief!

Zelf artistiek en inwoner van Waarschoot? Volg dan deze enthousiaste groep creatievelingen op hun Facebookpagina.
Open monumentendag en Gaston De Mey 

Ter gelegenheid van Open Monumentendag en in het kader van het project Meetjeslandse Meesters bracht de cultuurraad van Kaprijke een tentoonstelling over Gaston De Mey. Artoria koos deze kunstenaar alvast uit als één van de toppers. Meer foto's zijn te vinden op onze blog
Kunstenplatform Evergem zet Georges Steel in de kijker 

In het teken van 75 jaar bevrijding van Sleidinge zette het kunstenplatform Evergem ook de Meetjeslandse Meester Georges Steel in de kijker. Deze Meetjeslandse Meester schonk een groot deel van zijn werken aan het WZC Ave Maria te Sleidinge. Ter gelegenheid van de tentoonstelling kon je ook extra bruiklenen uit privécollecties bewonderen. 
ACTIVITEITEN IN DE KIJKER
Leo Steel: Portret van de Meesters
5 tot 7 oktober 

Naast kunstenaars en historici gingen ook filmmakers aan de slag met het project! Op 5, 6 en 7 oktober kan je genieten van een film over Leo Steel, voor u gerestaureerd door de Sleinse filmklub en het Sleins Archief (SAVA).
De filmvoorstelling gaat door in het Sanderushuis waar ook muurschilderingen te vinden zijn van de kunstenaar. Aansluitend is er de tentoonstelling in Huis Ghysbrechts waarin enkele sleutelwerken te zien zullen zijn. Voor deze tentoonstelling kon de Sleinse filmklub rekenen op de medewerking van Galerie St. John

Telkens om 10 u. en om 14 u. start een filmvoorstelling (16 min.), waarna je de tentoonstelling kan bezoeken. Klik hier voor meer info.   
Aline Acart en de Meetjeslandse Meesters van de Triangel
12 tot 13 oktober 

Als één van de weinige vrouwen in de lijst van Artoria viel kunstenares Aline Acart (Gent, 1874 – Lovendegem, 1961) direct op. Ze nam deel aan verschillende Gentse salons, had solotentoonstellingen en leidde verschillende andere artistieke vrouwen op. In 1932 verhuisde ze naar het klooster van de Zusters van Liefde te Lovendegem en bleef binnen de kloostermuren verder werken aan haar oeuvre.
Ook vandaag is er veel creatief talent aanwezig op de kloostersite van de Zusters van Liefde. Elke dag geven de cliënten het beste van zichzelf in de creatieve ateliers van het dienstverleningscentrum De Triangel. 
Tijdens de herfstfeesten gaan de cliënten in dialoog met het werk van Acart. Samen met bruiklenen uit de collectie van het erfgoedhuis van de Zusters van Liefde vormen de resultaten van het project een originele tentoonstelling! 
Kijk! Meetjeslandse Meesters
25 oktober tot 11 november  

Vanaf 25 oktober is het zover: de apotheose van het project! In het magnifieke kasteel van Poeke brengen we een 'best-off' van de lokale projecten. Bovendien nodigen we curator Tim De Doncker uit om zijn selectie 'Meetjeslandse Meesters' te presenteren. Werken uit o.a het SMAK, MUDEL, KASK, maar ook uit verschillende privécollecties zullen te zien zijn. Ten slotte laten kunstenaars uit Aalter zich inspireren door het werk van Antoon De Clerck, het resultaat is eveneens te ontdekken op de expositie.  

Openingsuren en praktische info zijn hier te vinden.  
Ons emailadres is: 
info@comeet.be

Wil je veranderen hoe je deze mails ontvangt? 
Je kunt je voorkeuren updaten of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
COMEET · Pastoor De Nevestraat · 8 · Eeklo 9900 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp