Copy
View this email in your browser

Met deze nieuwsbrief geeft COMEET je een regelmatige update van het project Meetjeslandse Meesters. We richten ons zowel op het rijke artistieke verleden uit de streek als aanstormend talent. Zelf een interessante oproep ivm beeldende kunsten? Laat het ons weten! 

PROJECTNIEUWS
We zullen doorgaan  
 
Ook wij zetten onze werking 'vanuit ons kot' digitaal verder! Op onze website verzamelen we webinars, tips and tricks en info over de gevolgen van de coronacrisis voor de culturele sector.
Laat 'creatief omgaan met de omstandigheden' nu net hèt handelsmerk zijn van vele kunstenaars! In deze nieuwsbrief verzamelen we daarom inspirerende initiatieven uit de streek. 
Facebook voor kunstenaars

Eenzaam in je kot?
Leer je collega's kennen via de facebookgroep 'Meetjeslandse Meesters voor kunstenaars'. Ook lokaal bestaan er facebookgroepen voor creatievelingen. Neem een kijkje bij onder andere 'Artistiek Waarschoot' (Lievegem), Kunstplatform Evergem (Evergem), Lovarte (Lievegem), Groep van kunst en cultuur Zelzate (Zelzate), Kunst aan de grens (Assenede), of Angär (Kaprijke).   
Call for artists! 

Gouvernement zoekt kunstenaars om het project KONNEKTOR te realiseren in het tussengebied rond de voormalige elektriciteitscentrale van Langerbrugge. KONNEKTOR gaat van start met zomerresidenties in 2020 en krijgt een publiek sluitstuk als een off-parcours van Lichtfestival Gent (27-31 januari 2021). Gouvernement zoekt kunstenaars die zich in hun creatieproces laten inspireren door de geschiedenis van deze bijzondere Meetjeslandse plek. Klik hier voor meer informatie.  
Inspirerende initiatieven 
Kunst achter glas

Kunstplatform Evergem en Unizo sloegen de handen en elkaar voor 'Kunst achter glas', een verrassende kunsttentoonstelling in de etalages van de Evergemse handelszaken. De ideale manier om contactloos kunst te ontdekken. Download de route hier.
Genieten vanuit uw kot? Geen probleem! Bewonder de werken via deze film
Virtuele expositie

Ook Aalter bedacht een virtueel alternatief. Onder de noemer 'kunstinuwkot' kan je scrollen door de werken van meer dan 60 kunstenaars uit Aalter. Elke week verschijnt een 'expofilmpje' op de facebookpagina die enkele werken extra in de kijker zet. Houd deze dus zeker in de gaten voor je wekelijkse portie Aalters kunsttalent! 
Coronawandeling 'Beeldig Eeklo' 

(Her)ontdek de straten van Eeklo door een artistieke bril met de coronawandeling 'Beeldig Eeklo' van KVVV Eeklo. Volg de route en leer het verhaal achter de kunstwerken en monumenten in het straatbeeld.  
Zin om je eigen kunstwandeling samen te stellen? Neem dan een kijkje op Meetjes.land voor een overzicht van kunstwerken in de publieke ruimte.

Aarzel niet om ons nieuwe locaties te melden via info@comeet.be. Dan voegen we ze toe aan de kaart! 
Zelf aan de slag? 

Cultuurdienst Lievegem daagt haar inwoners uit om zelf een kunstwerk te herinterpreteren met de actie 'Tableau Vivant'. De eerste inzendingen zijn alvast pareltjes! Neem een kijkje op het facebookevenement en ga de uitdaging aan! 
 
Het artistiek jongerenproject 'Creatoute' zet haar werking ook online verder met een reeks 'handletteren voor beginners'. Op die manier inspireren ze jonge makers om ook 'in hun kot' creatief te blijven. Tijd voor een nieuwe hobby?! 

De leerlingen van de KA! maken portretten van en voor bewoners van de woonzorgcentra van Eeklo en Lievegem. Werk je in één van onderstaande woonzorgcentra of heb je een familielid/vriend(in) die er woont? Mail hen dan een foto van de bewoner of van een familielid en ontvang een exclusief portret! Klik hier voor meer info. 


 
Ons emailadres is: 
info@comeet.be

Wil je veranderen hoe je deze mails ontvangt? 
Je kunt je voorkeuren updaten of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
COMEET · Pastoor De Nevestraat · 8 · Eeklo 9900 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp