Copy
View this email in your browser

Met deze nieuwsbrief geeft COMEET je een regelmatige update van het project Meetjeslandse Meesters: informatie over de meesters, projectnieuws voor organisatoren en een greep uit het activiteitenaanbod.

TERUGBLIK
Romaan Eugeen van Maldeghem in ... Maldegem! 
De jongste editie van de Nacht van de Geschiedenis van het Davidsfonds stond helemaal in het teken van meesterschap. In de Maldegemse Sint-Barbarakerk sloegen de Maldegemse en Adegemse afdelingen van het Davidsfonds de handen in elkaar met heemkundige kring Het Ambacht. Samen zetten ze twee Maldegemse meesters in de kijker: kunstschilder Romaan Eugeen Van Maldeghem en organist-componist Jef Tinel
Op onze blog vind je een kort verslagje.
PROJECTNIEUWS
Raam zkt tekenaar
De Cultuurdienst Maldegem organiseert samen met de Vereniging van Handelaars een heuse raamtekenroute! Ben je een beeldend kunstenaar of teken je gewoon graag? 
Stel je hier kandidaat, misschien mag jij binnenkort dan wel een etalage onder handen nemen!
Inschrijven kan nog tot 15 april.
ACTIVITEITEN IN DE KIJKER
Tweede editie "In Vitro" in Wachtebeke 
Winkelramen kun je niet alleen gebruiken om op te tekenen, ze blijken ook de ideale locatie te zijn voor een kunstparcours. Na het grote succes van de eerste editie zet FABRIEK A BRAK ook dit jaar weer jong kunsttalent in de kijker. De wandelroute brengt je langs verschillende vitrines en vensters van woningen, winkels en publieke gebouwen. Vergaap je aan fotografie, illustratie, schilderkunst, beeldhouwwerken en zoveel meer! De expo loopt van 20 april tot 5 mei. Alle praktische informatie vind je hier.
 
Waarschoot in Beeld: iconografie van een dorp
Dat het Meetjesland een bakermat was voor heel wat artistiek talent weten we ondertussen. Tegelijkertijd brachten tal van kunstenaars het Meetjesland ook op een eigenzinnige manier in beeld
Historisch Lieveland, vtbKultuur Lievegem en Davidsfonds Waarschoot verzamelde deze 'dorpsgezichten' op een unieke tentoonstelling(Her)ontdek Waarschoot tijdens het paasweekend in het Gemeentehuis!>  
Beeldenstorm!
Oorspronkelijk groeide de tentoonstelling Beeldenstorm uit de activiteiten tijdens de Week van de amateurkunsten, maar wat eerst een kleine uitbreiding van de tentoonstelling van vorig jaar zou zijn, blijkt nu grotere proporties aan te nemen!
Meer dan 40 Meetjeslandse kunstenaars stellen hun werken tentoon van 27 april tot 5 mei in het Huis van de Vrije Tijd en het Godshuis in Sint-Laureins. Kom je ook? 
Overmeesterd/Hoogtewerk
Overmeesterd/Hoogtewerk is onderdeel van het artistieke project "Hoogtewerk" van Mus-e Belgium en Faro waarbij jongeren kennis maken met de kunstwereld. Tijdens negen ateliers dompelde kunstenaar Tim Onderbeke de leerlingen van de Maricolen Maldegem onder in zijn artistieke universum. Dit filmpje licht alvast een tipje van de sluier op!

Ben je benieuwd wat deze jonge Meetjeslandse Meesters de afgelopen maanden uitgestoken hebben? Kom dan zeker naar de tentoonstelling Overmeesterd/Hoogtewerk tijdens erfgoeddag op zondag 28 april in de Kunstacademie van Maldegem

Ons emailadres is: 
info@comeet.be

Wil je veranderen hoe je deze mails ontvangt? 
Je kunt je voorkeuren updaten of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
COMEET · Pastoor De Nevestraat · 8 · Eeklo 9900 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp