Copy
View this email in your browser

Met deze nieuwsbrief geeft COMEET je een regelmatige update van het project Meetjeslandse Meesters: informatie over de meesters, projectnieuws voor organisatoren en een greep uit het activiteitenaanbod.

PROJECTNIEUWS
Trefdag: Schrijf je in! 

Op de trefdag voor Meetjeslandse Meesters (30/11/2019) leer je andere kunstzinnige initiatieven uit het Meetjesland kennen en zijn er gratis workshops van Kunstwerkt en Cultuurloket. Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht.
 
Alle info en het inschrijvingsformulier zijn te vinden op onze website
Flyer kunstendag voor kinderen

Ter gelegenheid van het project Meetjeslandse Meesters zet COMEET dit jaar extra in op kunstendag voor kinderen (17/11/2019). Ontdek het volledige aanbod in onze nieuwe regionale flyer, te vinden in alle Meetjeslandse bibliotheken.  

Liever digitaal? Surf dan naar Uit in het Meetjesland voor een overzicht! 
TERUGBLIK
'Kijk! Meetjeslandse Meesters' was een succes

Na veel voorbereiden en plannen zijn de drie weekends van 'Kijk! Meetjeslandse Meesters' onverbiddelijk voorbij. We kijken terug op een erg geslaagde tentoonstelling. We mochten maar liefst zo'n 1500 bezoekers ontvangen, die zich vol enthousiasme lieten meenemen doorheen het beste dat het project teweegbracht bij lokale kunstenaars.
Heel wat bezoekers grepen de kans om zich via vzw KOM te laten rondleiden door een gids met een beperking. Zij beleefden de tentoonstelling op een andere manier en ook hier reageerden ze verrast en enthousiast.

COMEET en Meetjeslandse Meesters willen iedereen bedanken die zich ingezet heeft om van deze tentoonstelling een succes te maken. En we bedanken uiteraard ook alle bezoekers!
ACTIVITEITEN IN DE KIJKER
Hommage aan Jef Van Maldegem
8 tot 30 november

Van 8 tot en met 30 november 2019 kan je in het gemeentehuis en in de Kunstacademie van Maldegem terecht voor een hommage aan Maldegems kunstschilder Jozef Van Maldegem (1919 - 1971).
De levensblije mens, de optimist die Jozef (Jef) was, heeft zijn kunst sterk beïnvloed. Met overmoedig enthousiasme strooide hij op zijn doeken zijn rijk talent uit. Honderd jaar na zijn geboortejaar worden de man en zijn oeuvre nu geëerd. In het gemeentehuis is een selectie van landschapstaferelen te zien, in de KUMA worden een aantal stillevens in confrontatie gebracht met werken van KUMA-leerlingen geïnspireerd op zijn werk.

Alle info en openingsuren vind je hier terug>
Kunstendag voor Kinderen in het Meetjesland
17 november

Minimeesters, opgelet! Zondag 17 november is het jullie dag. Dan kan je tijdens Kunstendag voor Kinderen volop de kunstenaar in jezelf ontdekken. Er is aan iedereen gedacht: aan erg jonge en iets oudere kinderen, tot twaalf jaar. Hun (groot)ouders, ooms, tantes, broers en zussen zijn ook welkom. Alle kunsten komen aan bod. Je kan voorstellingen bijwonen, je op een tentoonstelling laten rondleiden of aan een workshop meedoen. 
Ook de Meetjeslandse creatievelingen hebben weer het een en ander klaarstaan voor artistieke kinderen. Schilderen, dansen, tekenen, knutselen tot zelf graffiti maken met licht! Het belooft een spectaculaire dag te worden. Alle activiteiten kan je bekijken op onze website>
Aperitiefconcert Herfstgasten
17 november

Op zondag 17 november kan je op Herfstgasten twee Meetjeslandse meesters live aan het werk zien. Marcel Ketels en Didier Creëlle brengen de onnoemelijke mooie “Cellosuites” van J.B. Bach op een bijzondere manier. Marcel Ketels speelt met zijn blokluit (Flauto Dolce), terwijl Didier Creëlle hem portretteert in olieverf. Achteraf rest alleen de herinnering… en een portret.

Ontdek het evenement hier>
Trefdag voor Meetjeslandse Meesters
30 november

Als afsluiter van het project organiseert COMEET een heuse Trefdag voor Meetjeslandse Meesters. Een ontmoetingsmoment voor iedereen die artistiek bezig is, hetzij professioneel of recreatief. Je kunt er ook van alles bijleren!
Kom bijvoorbeeld alles te weten over de zakelijke kant van je artistiek bestaan dankzij de workshop van het Cultuurloket “vergoedingen en statuten”. Je uitdrukken via beelden is voor jou wellicht geen probleem, maar hoe omschrijf je je werk in een bondige tekst? Kunstwerkt helpt je verder met de sessie “schrijven over je werk”. Tussendoor is er voldoende tijd om ervaring uit te wisselen en elkaar te leren kennen.

De trefdag is gratis, maar inschrijven is verplicht.
Dat kan je hier doen> 
Ons emailadres is: 
info@comeet.be

Wil je veranderen hoe je deze mails ontvangt? 
Je kunt je voorkeuren updaten of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
COMEET · Pastoor De Nevestraat · 8 · Eeklo 9900 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp