Copy
View this email in your browser

Dit is de nieuwsbrief voor het project Meetjeslandse Meesters. Met deze nieuwsbrief geeft COMEET je een regelmatige update van het project Meetjeslandse Meesters: informatie over de meesters, projectnieuws voor organisatoren en een greep uit het activiteitenaanbod.

Startmoment
In samenwerking met de Kunstacademie Eeklo organiseert COMEET op 20 december 2018 het startmoment voor het project Meetjeslandse Meesters.

We nodigen Tim De Doncker uit voor een kunsthistorische en hedendaagse blik op onze meesters en stellen een greep uit het activiteitenaanbod voor. Het startmoment is tevens één van de laatste kansen om de expo "Who the f*** is Luc Verstraete" te bezoeken. En als kers op de taart brengen de leerlingen van de kunstacademie een eigenzinnige interpretatie van het werk van deze Meetjeslandse Meester.

Kom je ook? Schrijf je dan hier in!
Website en facebook
Heb je onze nieuwe website al bezocht?  Op www.meetjeslandsemeesters.be kun je al het nieuws vinden over het project, de activiteitenagenda zien en meer informatie terugvinden over het werk van de Meetjeslandse Meesters. 

Organiseer je zelf een activiteit? Neem dan zeker een kijkje op de organisatorenpagina voor meer informatie, templates en informatie over de UiTdatabank.  
Ook de sociale media staan vanaf nu op punt! Via onze facebookpagina delen we regelmatig inspirerende ideeën en nieuws. Wil je op de hoogte blijven van het project? Like en volg ons dan op facebook! 
Infomoment in Maldegem

Zin om mee te denken over het project Meetjeslandse Meesters in Maldegem? Kom dan naar het infomoment van de gemeente op 17 januari
Alle informatie kun je hier terugvinden>

Kunstenaar in de kijker: Gaston De Mey 
Op de Cultuurhappening kreeg COMEET een prachtig werk van Gaston De Mey, geschonken door onze voorzitter Stijn Coppejans. Zijn hedendaags werk valt meteen op in de lijst van de Meetjeslandse Meesters. De Mey reduceerde onze taal tot haar kleinste onderdeel: 26 letters. Ontdaan van hun betekenis werden de letters bouwstenen voor nieuwe composities. Benieuwd naar meer? Bekijk meer werk van Gaston De Mey op onze website!  
Winter is coming
Koning winter doet stilaan zijn intrede in het land. Onze meetjeslandse meesters brachten dit seizoen prachtig in beeld. Ook zin om binnenkort het winterse landschap vast te leggen? 
Van links naar rechts:  Winterlandschap - Christian Dely, Winter rivier - Karel De Bondt, De begraving - De Lendtdecker Emiel, Landschap in winter - Louis Schepens.

 
Copyright © *2018* *COMEET*, All rights reserved.