Copy
View this email in your browser

Met deze nieuwsbrief geeft COMEET je een regelmatige update van het project Meetjeslandse Meesters: informatie over de meesters, projectnieuws voor organisatoren en een greep uit het activiteitenaanbod.

PROJECTNIEUWS
In de pers! 

Op 29 mei maakte de pers kennis met het zomerprogramma van Meetjeslandse Meesters. In het bijzijn van het prachtige topstuk 'Het Nood Gods' in de kerk van Watervliet stelden we onze nieuwe brochure voor.
De kalender verscheen ook in de ProMeet, samen met een reportage over één van onze projectpartners: KOM vzw. Zij brengen kunst en mensen met een beperking dichter bij elkaar.  

De ProMeet vind je bij een handelaar in je buurt en op onze blog lees je een verslagje van het persmoment.   
TERUGBLIK
Meesters in de kerk

Aan kunst geen gebrek in de Meetjeslandse Kerken! Open Kerkendagen bleek dan ook een ideale gelegenheid om de focus te leggen op enkele Meetjeslandse Meesters van Adegem en Nevele. 
 
Dankzij de gidsbeurt, de filmvoorstelling, presentatie en fototentoonstelling kwamen we opnieuw meer te weten over de lokale meesters.
Meetjeslandse Meesters in Wachtebeke 

Op 1 juni werd de expositie 'Woord en Beeld' feestelijk geopend. In samenwerking met de heemkundige kring De Vierschaar en Fabriek a Brak werkte de cultuurdienst een boeiende tentoonstelling uit over de beeldende kunst in Wachtebeke. Nog tot 30 juni kan je de tentoonstelling bezoeken in 't Safarken. 
Vlaamse Meesters in Situ van start

Op heel wat plaatsen in Vlaanderen kan je genieten van het project "Vlaamse Meesters in Situ". Je ontdekt verborgen parels op onverwachte plekken. Openbaar Kunstbezit Vlaanderen selecteerde maar liefst twee locaties in het Meetjesland voor dit project: Watervliet en Middelburg. 
Samen met de kerkfabrieken en de cultuurdienst werkte Openbaar Kunstbezit Vlaanderen een interactieve touchscreen uit waarmee je de topwerken in detail kan bestuderen. Beide Meetjeslandse sites werkten samen ook een wandelkaart uit. 

Daarnaast is er een gevarieerd activiteitenprogramma dat we via het project Meetjeslandse Meesters ondersteunen. Zet je schrap voor lezingen, concerten, gidsbeurten en veel meer de komende maanden! 
ACTIVITEITEN IN DE KIJKER
Fotogroep Meetjesland en Antoine Bral 
15 tot 24 juni


Volgens Fotogroep Meetjesland kon een tentoonstelling over Antoine Bral niet ontbreken in het feestjaar van de Meetjeslandse beeldende kunsten. De vereniging besloot dan ook om haar traditionele expo tijdens de lentekermis in Kaprijke te wijden aan Antoine en zijn omvangrijk oeuvre.
Close to Nature 
15 & 16 juni


Op de tentoonstelling 'close to nature' laten Katherine Verbiest (keramiek en olieverf) en Alain Delfoe (fotograaf) zich inspireren door het werk van Patrick De Spiegelaere (1961-2007). Aangezien we fotografie niet opnamen in ons overzicht, komt de bejubelde fotograaf niet voor in onze lijst. Dat hij één van de meesters uit onze streek is valt echter niet te betwijfelen! 
In het voetspoor van Maldegemse Meesters 
16 tot 30 juni

Vanaf dit weekend en de komende weken is Maldegem 'the place to be' voor beeldende kunsten. Flaneer langs de raamtekenroute, tik prachtige kunst op de kop op de kunstmarkt of laat je verrassen door het werk van de hedendaagse Maldegemse Meesters op de groepstentoonstelling
Marc Martens en Hilde Bolster over Jozef van Maldegem
16 & 23 juni


In het kader van de Meetjeslandse Meesters lieten twee leerlingen (Marc Martens en Hilde Bolster) zich inspireren door het werk van Meetjeslandse Meester Jozef van Maldegem. Het resultaat is te bewonderen op de eindejaarstentoonstelling van het KUMA
Bladelin triptiek geeft geheimen prijs 
20 juni


Geschiedkundige Marc Martens wijdt u in in de geheimen van de Bladelintriptiek van Rogier van der Weyden en de kopie van Jan Ricx te Middelburg. Na de lezing volgt een muzikaal intermezzo door organist Ad Van De Wege. Deze activiteit kadert binnen het culturele programma rond 'Vlaamse Meesters in Situ'. 
Glasgraveren met Fabriek A Brak 
22 juni


In het kader van de tentoonstelling 'Woord en Beeld' in Wachtebeke organiseert de creatieve jongerenorganisatie Fabriek A Brak een workshop glasgraveren. De workshop is gratis, maar inschrijven is verplicht! 
Maldegemse Meesters in de tuin 
29 & 30 juni


Annemie Van den Abeele brengt hommage aan de Maldegemse Meesters Monica Cattoor en Marnix d'Havelooze met haar tuinbeelden en sculpturen. Ontdek ze tijdens de openluchttentoonstelling 'Maldegemse Meesters in de tuin'.  
Ons emailadres is: 
info@comeet.be

Wil je veranderen hoe je deze mails ontvangt? 
Je kunt je voorkeuren updaten of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
COMEET · Pastoor De Nevestraat · 8 · Eeklo 9900 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp